Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

За крај победа ватерполиста против домаћина за максималан учинак

Сјајни ватерполисти Црвене звезде победили су и домаћина Шабац и са максималним учинком окончали први круг квалификација за Лигу Шампиона.

Све је почело сјајно за Звезду. Након напада Шапца лопта погађа пречку и долази у посед ватерполиста Звезде који одигравају брзу контру која је спречена фаулом за петерац. Сигуран извођач је био Никола Рађен.  1:0 за Звезду. У следећем нападу већ је било 2:0 за Звезду, сјајним шутем из даљине у ситуацији  кад лопта није могла пред гол. Онда период  лоше игре у нападу и неколико узастопних играча више за Шабац који стиже до 3:2. И до краја четвртине још један гол за Шабац за коначан резултат првог периода – 4:2.

У другој деоници Звезда користи играча више и голом Танкосића смањује на 4:3. У следећем нападу сјајни голман Звезде Иванов брани петерац. А онда стрелац претходног гола прави фаул за искључење и нови гол Шапца за 5:3. Затим следи фантастична игра Звезде у одбрани која у нападу користи ситуације са играчем више и головима Вукићевића и Марка Јанковића долази до изједначења – 5:5. Чак у овом налету један гол Звезде није признат. До краја четвртине ватерполисти домаће екипе долазе до гола из петерца након једне ситуације пред голом нашег тима у којој пас ка сидрашу Шапца је умало пресечен али спретност играча домаће екипе приморале су нашег ватерполисте да начине прекршај за петерац који реализује домаћа екипа за одлазак на одмор са предношћу од 6:5.

На почетку треће четврте по један неуспешан напад на обе стране али онда након одбране Звездиног голмана креће брз напад који Звезда реализује и изједначава резултат. Али у следећем нападу већ је 7:6 за домаћина који реализује ситуацију са играчем више. Онда период игре са доста изнуђених шутева, грешака у нападу и погођених пречки и одбрана голмана на обе стране да би то прекинуо поготком Вукићевић за изједначење – 7:7. Након тога следује неколико ситуација са играчем више на обе стране, најпре Шабац постиже гол за 8:7 а онда и Звезда поравњава резултат и поставља коначан резултат ове деонице – 8:8.

У четвртој деоници на почетку  доста грешака проузрокованих добрим одбранама обеју екипа што прекида Гуцаров својим погптком  за вођство Звезде 9:8. У следећем нападу Шапца брани сјајни голман Звезде што отвара контру коју реализије Марко Јанковић за 10:8. Шабац смањује из петерца а онда нови сјајни гол Гусарова из велике даљине у ситуацији када лопта никако није могла на сидраша и 11:9 за Звезду. Петерци одржавају Шабац у живот против сјајне Звездине одбране. Овај пут, петерац  је скривио Никола Рађен а Шабац смањује на 11:10. Улази се у последње тренутке уткмице, напад Звезде заустаља голман Шапца а онда након тајмаута за Шабац истакао се и наш сјајни голман и то у ситуацији када је Звезда имала играча мање на терену. Брани али одбија лопту која долази поново у посед домаћина који није имао довољно времена да запрети поново тиму Звезде.

Новооформљени тим Звезде изгледа сасвим одлично за прве такмичарске утакмице. Одлична одбрана је нешто што се истиче. Напад са време на време јако добар али то ће бити све боље како се тим буде упознавао. Имамо у тиму неколико изразитих стрелаца, неколико играча од задатка пре свега у дефанзиви и општи је утисак један избалансиран тим који може много. У прилог томе говори и чињеница да је са просечном игром на гостујућем терену савладан тим који је био прошлогодишњи шампион.

Браво Звездо, срећно у наставку квалификација.

Шабац – Црвена звезда 10:11 (4:2, 2:3, 2:3, 2:3)

Шабац, базен: „Градски“. Судије: Франуловић (Хрватска), Варкоњи (Мађарска). Искључења: Шабац 11, Црвена звезда 19. Петерци: Шабац 4 (3), Црвена звезда 1(1).

ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 1, Илић, Репановић 1, Радуловић 1, Васић 3, Рогач, Гомеш, Васовић, Вучинић 3, Матковић, Велкић 1, Вукадиновић. Тренер: Немања Андрић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Шулц, Васин, Илић, Аџић, Јанковић 5, Рађен, Вукићевић 2, Гусаров 2, Радовић 1, Иванов. Тренер: Игор Милановић

 

Повезане вести

1 comment

Voja S.Petrovic сеп 1, 2019 at 21:03

HOCEMO TITULU!!!SRECNO,IGORE,HVALA STO SI SE VRATIO,NA MESTO USPEHA!!!

Reply

Leave a Comment