Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Успешан старт наших репрезентативки у квалификацијама за ЕУРО 2021

Женска фудбалска репрезентација Србије успешно је започела квалификације за Европско првенство које се 2021. године одржава у колевци фудбала, Енглеској. Играчице селектора Предрага Гроздановића славиле су у Шимкенту против домаће селекције Казахстана.

Казахстан : Србија 0:3 (0:0)


Током целог меча Србија је доминирала, имала контролу игре и било је само питање времена када ће се такав приступ и показани квалитет, пренети и кроз резултат на семафору. После првог полувремена у коме није било голова, Србија је много агресивније ушла у наставак меча, девојке су играле висок пресинг и већ у уводним минутима наставка пропустили прилику да савладају домаћег голмана.

Награда за уложени напор, одговорну, дисциплиновану, дошла је у 58. минуту када је Милица Мијатовић крунисала сјајно издање нашег тима. И после тог гола Србија није стала, напротив девојке су хтеле и други гол како би одагналe сваку сумњу у коначан исход, а за то се после нове добре акције побринула Алегра Пољак. Играо се 81.минут, а већ после три минута тачку на феноменално издање Србије ставила је Тијана Матић, после акције Чанковић – Мијатовић, повратне лопте и реализације из фудбалских уџбеника.

Пут ове централноазијске земље кренуле су и две играчице Црвене звезде. Голманка Сара Цетиња и Јована Стојановић овог пута ипак нису имале прилику да осете драж квалификационог сусрета, али свакако све нас у црвено-белом мора да радује чињеница да су два од три поготка наше селекције постигле некадашње чланице ЖФК Црвена звезда Милица Мијатовић и Тијана Матић.

Наредни сусрет наше фудбалерке одиграће 5. октобра када ће у Тренинг центру „Петар Милошевски“ гостовати репрезентацији Северне Македоније.

СРБИЈА: М. Костић, А. Лазаревић (од 25. Т. Матић), В. Словић /кап./, Н. Дамјановић, Д. Стефановић (од 86. С. Павловић), М. Илић, Д. Благојевић, Ј. Чанковић, А. Пољак, М. Вуковић (од 88. Т. Филиповић), М. Мијатовић.

Треба напоменути да су наше репрезентативке пре поласка на пут у ову далеку земљу, земљу која је по својој територији девета највећа земља света, посетили Храм Св. Василија Острошког на Бежанији где су се помолиле за срећу и срећа и успех нису изостали.

Повезане вести

4 comments

Skocko сеп 1, 2019 at 22:19

Zasto trener Petrovic nije se udostojio da pozdravi Zvezdine reprezentativke pre puta u Kazahstan???

Reply
roditelj сеп 1, 2019 at 18:29

Jedna mala ispravka čisto da se zna da je i strelac drugog gola Alegra Poljak svoje prve fudbalske korake započela u Crvenoj zvezdi dok je trener bio Darko Stojanović wink 🙂

Reply
Vladimir сеп 1, 2019 at 19:53

То је тачно, али није одиграла нити једну званичну утакмицу у црвено-белом дресу.

Reply
Zoky сеп 1, 2019 at 20:15

A zašto je i bitno ko je bio trener…!!! !!!??? Trener je bio individua koja je kriva za eventualno brisanje (u toku!!!???) svih rezultata i karijere ŽFK Crvena Zvezda….Sram ga bilo…nepismenog….a i neškolovanog……!!! Malo ima u njemu znanja …i osnovnog…a i fudbalskog…!!!!

Reply

Leave a Comment