Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Борјан: „Враћамо српски фудбал тамо где припада“

Велики успех остварен је пласманом у Лигу шампиона, а пошто су се утисци слегли, наш чувар мреже Милан Борјан пренео нам је како сада гледа на овај фанстастичан успех Црвене звезде.

– Три године заредом смо у групној фази европских такмичења, мислим да ни сами нисмо свесни шта смо урадили. Донели смо огромну радост звездашима и целој Србији. Поносан сам на целу екипу и на навијаче који су били наш 12. играч и много нам помогли на терену. Дуго су чекали љубитељи фудбала у Србији да неки наш клуб гледају у најелитнијем европском такмичењу. Изузетно сам срећан што смо ми прва српска екипа која се такмичи у оваквом формату Лиге шампиона. Време је да се српски фудбал врати на старе стазе успеха – рекао је Борјан.

Атмосфера на Маракани је на свакој утакмици сјајна, а Звездина хоботница открива ко му је највећа подршка.

– Делије нам дају додатну снагу на терену. Много пута до сада смо сви истакли колику снагу нам дају наши навијачи на терену. Феноменалну слику шаљемо у свет после европских утакмица, испуњене трибине и песма која не престаје. У подршци не заостају ни домаће утакмице, као ни гостовања, ту су наши навијачи увек да нас подрже. Породица ми је највећа снага. Супруга и син ме прате на већини утакмица и то ми невероватно значи. Знају колико сам им захвалан што су увек уз мене.

Борјан је говорио о чекивањима од мечева у групи Б Лиге шампиона.

– Богатији смо за европско искуство од прошле године. Извукли смо поуке и сада знамо на ком нивоу се игра фудбал у Лиги шампиона. Стручни штаб ради одличан посао, квалитетно анализирају сваког противника и то ће нам много значити. Даћемо све од себе да обрадујемо наше навијаче. Одмерићемо снаге са најквалитетнијим европским екипама и сви са нестрпљењем очекујемо почетак групне фазе.

Финиш утакмице против екипе Јанг бојс сигурно није био за оне са слабим срцем. Међутим црвено-бели су одавно навикли да мроају “преко трња до звезда”.

– Било је напето, али после завршнице у Копенхагену мислим да смо постали још отпорнији. Шалу на страну, били смо потпуно фокусирани. Имали смо резултат који нас води у групну фазу Лиге шампиона и једино је било потребно да смирено приведемо меч крају.  Знамо да ништа није готово до последњег судијског звиждука. Успели смо да останемо мирни и донели смо огромну радост нашим навијачима. Увек се међусобно подржавамо, а велика предност нам је и то што увек имамо песму подршке навијача.

По многим оценама наш голман је најбољи појединац у квалификацијама за Лигу шампиона, али то није прошло без овација које је брилијантним интервенцијама Борјан свакако заслужио.

– Када играте у Црвеној звезди нема потребе за додатном мотивацијом. Сваки нови дан је нови изазов. Богата историја и огромна армија навијача су оно што нас обавезују да у сваком тренутку дајемо све од себе. Пријају похвале на рачун моје игре, али најважније је да је екипа успешна – закључио је Борјан.

 

Повезане вести

Leave a Comment