Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Три бода као императив

Репрезентативна пауза је окончана. Наше фудбалерке враћају се клупским обавезама, а у оквиру 3. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене црвено-беле „Вучице“ очекује сусрет са великим ривалом из Ниша, екипом Машинац Трејс ПЗП.

Након убедљивог тријумфа у Новом Саду на старту шампионата и пораза код куће од званичног шампиона из Суботице, наш клуб у предстојећи сусрет улази са императивом победе. Већ сада се црвено-бели колектив налази у бодовном заостатку, али из тог разлога сигурни смо да ће црвено-беле „Вучице“ баш на тешком гостовању у Нишу пружити свој максимум, извући из себе последњи атом снаге и стићи до важне победе коју сви толико желимо и ишчекујемо.

Екипа Машинца представља синоним за женски фудбал не само на подручју Србије, већ и некадашње СФР Југославије. Нишлијке су у својој историји чак 24 пута освајале титулу националног шампиона, а победнице куп такмичења биле су 15 пута (12 дуплих круна). Истина је да су последњи пут шампионке државе биле у сезони 2009/10, након које су примат преузеле играчице суботичког Спартака, али и поред те чињенице остварени успеси нишког клуба су импозантни. Мора се нагласити да је Машинац и током некадашње, велике Југославије био најтрофејнија екипа са седам освојених титула шампиона, док је први пратилац ЖНК Загреб имао три (`76, `77, `78.), а по два трофеја имали су земунска Слога (`79, `80.) и загребачки Максимир (`82, `91.).

На старту актуелног шампионата Нишлијке су оствариле два тријумфа у исто толико мечева. Против крагујевачког Радничког 1923 на домаћем терену Машинац је првенство отворио победом 2:0, да би у претходном колу оствариле убедљив тријумф у Пожаревцу резултатом 6:0. Оствареним резултатима Нишлијке тренутно на суперлигашкој табели деле позиције од 1. до 3. са екипама Спартака из Суботице и земунске Слоге које су такође оствариле стопроцентни учинак на старту новог првенства.

Дуели Црвене звезде и Машинца увек су били неизвесни. Две екипе су у историји међусобних дуела одиграли укупно 30 мечева. Наше играчице су успешно окончале 13 дуела, Машинац је славио у 11 мечева, а шест сусрета су окончана без победника. Када је реч о првенственим дуелима међусобни однос је још неизвеснији. Црвено-беле су славиле 12 пута, Нишлијке 11, а пет сусрета је окончано ремијем. Гледајући само мечеве одигране у граду на Нишави Машинац је нешто успешнији. Седам победа, три ремија и четири тријумфа наших „Вучица“ уз гол коефицијен 25:22 у корист нишког тима.

Претходне сезоне две екипе су се састале четири пута. У регуларном делу сезоне Машинац је славио у Београду, док је меч на „Делијском вису“ окончан ремијем. У плеј-офа фази такмичења обе екипе су „одбраниле“ домаћи терен. Први прошлосезонски сусрет одигран је на нашем терену подно јужне трибине у 1. колу и по мало неочекивано припао је гостујућем тиму са убедљивих 4:1. Једини погодак за црвено-беле на том мечу постигла је Катарина Ђорђевић у финишу сусрета, а тренер Александар Петровић је на том сусрету поверење указао следећим играчицама: Обрадовић, Т. Марковић, А. Крстић, Т. Ђорђевић, П. Николовска (од 64` А. Трифуновић), Ј. Миладиновић, Д. Ђукић, А. Савановић, М. Тенков, К. Ђорђевић /кап./, С. Малешевић. Само нешто више од месец дана касније дуел на „Делијском вису“ завршен је ремијем 1:1, а стрелац поготка за нашу екипу била је Мирела Тенков. Плеј-оф сусрети окончани су победама домаћина. Головима Миреле Тенков Црвена звезда је у Београду славила резултатом 2:0, а у Нишу је Машинац био више него убедљив победивши са чак 4:0.

Све наведено јасно указује на чињеницу да „Вучице“ неће имати нити мало лак задатак у предстојећем сусрету, међутим баш из тих разлога морамо стати иза тих девојака, подржати их и надати се успеху у граду на Нишави. Верујемо да ће све девојке које истрче на терен стадиона „Делијски вис“ дати све од себе за дрес који носе и да ће из себе исцрпети и последњи атом снаге како би оствариле повољан резултат. У случају неуспеха јасно је да неко мора коначно преузети одговорност за неучињено и пред клубом и пред играчицама и пред навијачима, јер сви заједно већ годинама чекамо помак и чудо које би коначно дало смисао целокупног заједничког рада. Приче о победама и преузимању примата више „не пију воду“ и мораће се учинити нешто како би са прича прешли на коначна дела која би донела успех нашем клубу, нашој Црвеној звзди, јер само је Црвена звезда изнад свих нас и за њу су све жртве оправдане.

Зато,…
… „Вучице“, само храбро и борбено. До последњег атома снаге, до последње капи зноја, онако како ви знате и ако тако буде успех изостати неће.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 3. коло:
ЖФК Машинац Трејс ПЗП : ЖФК Црвена звезда
Стадион: „Делијски вис“, Ниш
Датум: Субота, 7. септембар
Почетак: 16:30 часова

Табела Супер лиге Србије у фудбалу за жене

Повезане вести

3 comments

Cvecka сеп 5, 2019 at 21:56

Kad vidim sliku ovog ljigavca od trenera automatski dobijem nagon za povracanjem. Umisljeni trener ima jedinu taktiku i sposobnost a to je da njegov tim dovede do dna. Molim autora teksta da promeni sliku, ne bi li smanjio broj obolelih od stomacnog virusa

Reply
mmm сеп 6, 2019 at 18:54

Tuzno je pisati ovakve kometnare, koji pokazuju los karakter onoga koji vredja.

Reply
Jovan сеп 7, 2019 at 10:58

Jos tuzniji je rad ovog coveka. Ako ste upoznati u zenski fudbal i ako ste realni onda bi Vam bio jasan komentar, ali ste Vi ocito samo neko ko je njegov prijatelj i nista drugo. Zenski fudbal Vas uopste ne zanima

Reply

Leave a Comment