Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

И пад је лет… Докле да пониремо?

Нулти суфицит или дефицит, у зависности да ли се на ствари гледа са позитивне или негативне стране, у односу на претеденте на титулу након првог првенственог кола, веома је кратко био у оптицају. У наредна два кола бодовни заостатак прогресивно расте и након гостовања на „Делијском вису“ већ сада износи пет јединица дефицита.

Фудбалерке Црвене звезде гостовале су у Нишу најтрофејнијој српској женској фудбалкој екипи, екипи Машинац Трејс ПЗП

ЖФК Машинац Трејс ПЗП : ЖФК Црвена звезда 1:1 (0:0)

Биле су црвено-беле „Вучице“ бољи такмац током првог дела игра. Створено је и неколико изгледних шанси од којих посебно треба издвојити оне у којима су главни актери били наш убојити нападач Мирела Тенков и девојка чији су играчки квалитети у претходном дерби сусрету жртвовани из неразумних техничко-тактичких замисли Јована Аранђеловић.

У наставку игре публика је имала прилике да види и два гола, а оба спадају у категорију погодака за ТВ шпице. Домаћин је први стигао до предности, али су „Вучице“ преко још једне играчице која је претходног лета стигла у наше редове и која је пружила одличне партије током припремног периода, а која је исто тако необјашњиво била ван првог тима у уводу шампиоанта, Ане Шћепановић, стигле до изједначења и бода који нашем клубу значи исто колико и пораз.

По окончању меча са суботичким Спартаком писац и ових редова је извештај са тог сусрета насловио „Да се погледамо у очи…“. Да ли су они којима је то било намењено и учинили? Чини се да не, јер се потпуна и играчка и резултатска агонија нашег клуба наставља. Много су они који су задужени за наведено били јаки на речима, а када су дела у питању нигде их нема. Лако је износити неутемељене чињенице о преузимању примата у српском женском фудбалу, а надам се да је свима сада конано постало јасно да се од прича не живи и да је овим девојкама које сада носе црвено-бели дрес потребан само озбиљан рад. Оне таленат и квалитет имају. Изгарање на терену је присутно. Љубав према црвено-белој боји носе у срцу. Међутим, немају оно што је и најважније. Немају некога ко ће све то каналисати, увести у фудбалске системе и омогућити им да све замишљено преточе у резултат. Кратко и јасно ЖФК Црвена звезда нема тренера који има знања, храбрости и визију да буде тренер клуба који носи ово славно име и због тога трпи сам клуб у резултатском смислу, а играчице којима се не може ништа замерити и које ће увек имати сву подршку јавности, не да не могу да напредују, већ континуирано стагнирају, а свесне целокупног нерада немају ни мотива да нешто самоиницијативно предузму. Црвено-бели дрес захтева резултате, борбеност се подразумева, а трофеји су морање. То су чињенице због којих је много лепо бити део Црвене звезде, али истовремено и најтеже могуће. Из свих тих разлога део ове породице не може бити свако…

Само по себи се намеће питање шта и како даље…

Већ током ноћи, да не кажем истог момента, тренер Александар Петровић мора бити бивши тренер ЖФК Црвена звезда. Уколико он из моралних разлога не препозна потребу за таквим потезом то једноставно мора учинити Управни одбор нашег клуба уколико у том „удружењу грађана“ постоји било ко коме Црвена звезда ишта значи.

На крају, и поједини чланови УО ЖФК Црвена звезда коначно морају да одговарају за сав свој (не)рад и вишегодишње нечињење које је довело до ове више него лоше ситуације која влада у нашем клубу.

Међутим, о томе ће тек бити речи…

Повезане вести

13 comments

Моја Црвена звезда сеп 9, 2019 at 12:34

Драги наш Сима Утегуровић, или ти Александре Ацо Петровићу.

Пустили смо Вас да се малкице заиграте пишући овако небулозне и неаргументоване хвалоспеве о самом себи, као и у пљувању и омаложавању како једнога од уредника и администратора нашега портала, тако и самог портала Моја Црвена Звезда, али пошто ми носимо име једне светиње оличене у имену Црвена звезда и пошто смо заиста људи који физички стоје иза својих имена и презимена, да би схватили колико смо заиста професионални и предани свему овоме што годинама уназад радимо, прво ћемо да вас малкице технички едукујемо, а онда и спортски.

Као прво, реч ИП адреса значи Адреса интернет протокола, и сваки уређај који је повезан на мрежу, као што је интернет има једну. ИП адреса је слична нашем телефонском броју. Наш телефонски број је јединствени скуп бројева који одређује наш телефон тако да нас други људи могу звати. Слично овоме, ИП адреса је јединствени скуп бројева који одређују наш рачунар тако да може да шаље и да прима податке са других рачунара. Тренутно, већина ИП адреса се састоји од четири скупа бројева, раздвојених тачкама. Када рецимо напишемо 92.168.1.42 то је један пример нечије ИП адресе, или 87.116.183.2 као ваше Александре Ацо Петровићу.

ИП адреса може бити или динамичка или статичка. Динамичке ИП адресе се привремено додељују сваки пут када се наш рачунар повеже на нашу корисничку мрежу, или као ваш на вашу СББ мрежу. Статичке ИП адресе су сталне, и не мењају се никада, без обзира да ли написали своју праву Е-маил адресу, или као ви slagalicanew@gmail.com

И за сам крај овог технички-едукативног дела, ако било коме дате на увид било какав лични документ, или било који доказ да сте ви измишљени Сима Утегуровић, ми смо спремни да Вам се овде јавно извинемо и сами себе назовемо највећим лажовима не само у Србији, већ и на целој планети.

Као друго, сада ћемо вас као прави новинари, професионалци и као озбиљни људи едуковати и спортски, тачније људски, пошто пишете како сте ви освојили први једини трофеј у историји ЖФК Црвена Звезда и како је 90% играчица остало у клубу због Вас и тог вашег успеха, подсетићемо Вас на име тренера Борислава Боре Радуке, који је те исте сезоне заједно са Вама седео на клупи ЖФК Црвена звезда. Легендарни Бора Радука, рођени брат Јове Џоа Радуке, некадашњег фудбалера Црвене звезде, а данас власника познате школе фудбала у Америци, у земљи у којој је и окончао своју фудбалску каријеру, тај исти Бора Радука био је ни мање, ни више него Ваш помоћник. Човек који је у својој педесетогодишњој фудбалској каријери између осталог осам година носио капитенску траку ФК Чукаричког, који је исто толико година био и његов тренер, човек који је са легендом и правом институцијом Црвене звезде, господином Владицом Поповићем са клупе пред готово увек 50 до 70.000 гледалаца предводио између осталих првака једне Либије и многе друге фудбалске клубове широм ове планете. Човек коме за тај историјски успех никада нисте рекли ни хвала, већ сте урадили апсолутно све да га својим лажима, комплексима и болесном сујетом отерате из клуба, не марећи ни за тих 90% играчица на које се тако срамно позивате, а које се и данас куну у њега и са највећим одушевљењем изговарају његово име. Бора је знао да каже: “Тај у свом животу није шутнуо ни мачку на улици, а камо ли фудбалску лопту и он ми је сада као неки стручњак и тренер!”

Стидите се Александре Ацо Петровићу, алиас Симо Утегуровићу.

Портал „мојацрвеназвезда.нет“ ће наставити са свакодневним раскринкавањем свега лошег што обитава у и око нашег женског фудбалског колектива, а увек смо и спремни да сучелимо мишљења и аргументе, па чак и себе изложимо полиграфу којим се толико прети играчицама које су директно оптужене како за спортске неуспехе, тако и ванспортска деловања и то све након још једне резултатске бламаже чији сте Ви директни кривац.

Reply
Sima Utegurovic сеп 8, 2019 at 13:09

Svako je strucnjak da komentarise druge, a za sebe nije ni malo. Prvo ocistite svoje dvoriste od govana, pa onda provirite u tudje. Najlakse je tumaciti druge na osnovu nekakvih prica, koje su plasirane iz kojeg razloga? Taj isti trener je doneo prvi trofej u klub, zasto vam tada nije smetao? Zasto tada niste trazili njegovu ostavku? Bolje vodite brigu o svojim zivotima, a da se manje bavite tudjim. Ne hranite se ponizavanjem drugih, ostacete gladni!!!

Reply
Marko сеп 8, 2019 at 13:23

Simo Simo ne zivi se na staroj slavi

Reply
Sima Utegurovic сеп 8, 2019 at 14:08

Marko, Marko ne zivi se na drustvenim mrezama.

Reply
Vladimir сеп 8, 2019 at 13:25

Нико се овде не тумачи на основу прича, већ на основу рада и показаних резултата. Дотични тренер јесте донео први и једини за сада трофеј ЖФК Црвена звезда, али су већ две године резултати катастрофални и само се прича без икаквих аргумената.
Ми се не бавимо туђим животима, већ само Црвеном звездом и њој желимо само добро.

Reply
Sima Utegurovic сеп 8, 2019 at 14:17

Sa tim istim trenerom ste zajedno sedeli i vecerali nakon utakmice, bili podrska, da bi sada trazili njegovu ostavku. Do smene nece doci, ja verujem u to. A vi se i dalje hranite ovim pricama, jer vise ne idete na vecere posle utakmice, pa morate da se zasitite necim drugim. Postujem. Ne valja da se prejedete.

Reply
Vladimir сеп 8, 2019 at 17:05

Страх од губитка позиција је велики, али Звезда ничија дедовина није да са њом располаже како жели. Суд јавности је најјачи, а јавност је проговорила.

Reply
Sima Utegurovic сеп 8, 2019 at 23:32

Koja javnost je progovorila? Vi? U dogovoru sa kim? Ko ste vi da trazite bilo sta? Novinar? Koji navodno zeli dobro zenskom klubu… Ovo sto Vi radite je cist bezobrazluk. Vi , koji ste se juce pojavili na utakmici , i u dogovoru sa nekolicinom ljudi, ste odlucili da trazite nesto, da zahtevate nesto?! Nemojte vise da obmanjujete tu istu javnost sa glupostima. Ne smeta vama ni taj isti trener, ne lazite vise javnost. Pravo pitanje je, na ciju inicijativu ste odlucili da blatite ljude koji su svaki dan u tom klubu, koji su posvetili svoj zivot tom istom klubu i sve ostalo. To sto iznosite u javnost ove price, su samo pokrice onoga ko stoji iza svega loseg sto je ovde.

Insajder-nbg сеп 8, 2019 at 10:02

Kratko i jasno, ako ovi ljudi nastave da vode zenski klub, klubu se ne pise dobro. Vrlo brzo ce sam opstanak kluba biti doveden u pitanje.

Reply
Marko сеп 8, 2019 at 08:43

Jedna velika metla i smece da se pocisti,potom vlazna krpa da se uradi glanc ne bi li devojke progledale… Hitna smena

Reply
Zoky сеп 8, 2019 at 08:28

PERESTROJKA…!!! URGENTNA…!!!! Počev od klupskih redova…pa do Saveza…ODMAH i SADA…!!!

Reply
Krstan сеп 8, 2019 at 01:01

Doćeralo cara do duvara!!!!ajmo sada lepo svi skupa sa trenerom na čelu i sa onim picopevcem iz kolubare za ručice i nazad u lazarevac!!!!alo bre sine dosta je bilo ubili ste bre ove devojke u pojam pod hitno da se postavi ozbiljan trener iz omladinske škole ili neko od Zvezdinih legendi i nova uprava nije vam bre ovo rudnik kolubara da ga uništavate i pljačkate!!!!ajmo pedala pod hitno!!!!!

Reply
Jaka zena сеп 7, 2019 at 23:18

Odlicno napisan teks, nadam se samo da ce neko za ozbiljno uzeti sve napisano i da ce se razumeti potreba da devojkama zaista treba vodja a ne pijun!!! Jos jednom svaka cast na napisano

Reply

Leave a Comment