Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеОбавештењаФудбал

Графичар поражен у Земуну

У 8. колу Прве Лиге Србије, Графичар је поражен минималним резултатом 1-0 од екипе Земуна, коју са клупе ове сезоне води Звездин бивши тренер Ратко Достанић. На позајмици у Земуну игра наш Ненад Аџибаба.

Градски стадион Земун

Гледалаца: 300.

Састав Графичара: Савић – Конатар, Марјановић, Мркела, Дабић – Стојић, Фићовић (од 60. Сантрач), Маронг, Гаврић, Станојев (од 83. Пановић) – Видић (од 69. Кукуличић).

Клупа: Станојевић, , Сантрач, С. Николић, Угрица, Младеновић, Пановић, Кукуличић.

Прво полувреме је било поприлично тврдо и није виђено пуно фудбала. Домаћа екипа је имала иницијативу у првих десетак минута, један покушај главом из непосредне близине, али је Графичар тај који је направио прву озбиљну шансу. После добре акције по десној страни, Фићовић је прихватио лопту у шеснаестерцу, али је непрецизно шутирао поред гола.

Тек у финишу првог полувремена је екипа Земуна почела озбиљно да прети. Прво је у 41. минуту Земун имао шансу након добре акције по левој страни, а само два минута касније су и повели са 1-0. Један играч Земуна је шутирао по земљи, а голман Графичара Савић није успео да ухвати лопту која се одбила до нападача Пчелара, којем није било тешко да из близине затресе мрежу.

У наставку утакмице Графичар је имао већи посед лопте и иницијативу у покушају да се дође до изједначења, али је Земун запретио у 56. минуту. Марјановић је избацио лопту са гол линије. Само минут касније стопостотна шанса за Графичар. Гаврић је сјајно проиграо Видића који се нашао у ситуацији један на један са голманом, али је катастрофално шутирао преко гола.

Осим још пар недовољно добрих покушаја Маронга и одуговлачења гостију, није се десило ништа значајније. Графичар је заслужио тај један гол, али и даље је присутан тај проблем реализације.

Наредни противник Графичара за седам дана ће бити екипа Радничког из Пирота.

Повезане вести

Leave a Comment