Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОдбојкаРепрезентација

Србија одбранила титулу шампиона Европе!

Женска сениорска репрезентација Србије је и даље првак Европе, пошто је у финалу Европског првенства у Анкари одбранила титулу освојену пре две године и тако освојила треће злато на ЕП. Србија је у финалу, у Анкара Арени, савладала Турску са 3:2, по сетовима 21:25, 25:21, 25:21, 22:25 и 15:13, после 132 минута игре.

Фантастичне изабранице Зорана Терзића надјачале су Турску, али и 13.000 навијача који су бодрили домаћи тим. Србија је поново шампион Европе и то потпуно заслужено. Ипак, ова генерација одбојкашица Србије није случајно светски првак, двостурки европски првак и вицешампион Олимпијских игара.

За репрезентацију Србије су наступале и некадашње одбојкашице Црвене звезде: Мина Поповић, Маја Огњеновић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Бојана Миленковић и Јелена Благојевић. Селектор Србије је некадашњи тренер црвено-белих Зоран Терзић, а у стручном штабу били су и наши Бранко Ковачевић, Милан Гршић, Синиша Младеновић и Владимир Банковић.

Тијана Бошковић, коректор Србије, проглашена је за најбољу играчицу (МВП) првенства Европе, а награду јој је предао Александар Боричић, председник ЦЕВ.

Пехар намењен шампиону Европе, капитену репрезентације Србије Маји Огњеновић уручио је наш Александар Боричић, а новчану награду некадашња репрезентативка Србије Јелена Николић.

Црвена звезда честита свим члановима репрезентације Србије на још једном изванредном успеху!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment