Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда међу најтрофејним клубовима у Лиги шампиона

Црвена звезда у богатој историји освојила је велики број титула. Број од 61 освојеног трофеја ставља је у сам врх листе најуспешнијих клубова који се ове сезоне такмиче у Лиги шампиона.

 

Највећи спортски музеј у региону сведок је великих успеха које је наш клуб постизао кроз историју. Црвена звезда се може похвалити огромном збирком трофеја као и тиме да је рекордер по освојеним националним првенствима и куповима у Србији.

Од оснивања, Црвена звезда је чак 30 пута завршавала сезону на првом месту и освајала национално првенство, а 24 пута освојила је титулу националог купа. Освајањем најпрестижнијег трофеја у европском клупском такмичењу, уз успехе на националном нивоу, Црвена звезда сврстала се у групу најуспешнијих европских клубова овог спорта.

Међу учесницима групне фазе Лиге шампиона, од 32 екипе, само осам европских клубова може се похвалити да су успешнији од нашег тима. Испред Црвене звезде налазе се великани као што су Јувентус, Реал Мадрид, Барселона, Олимпијакос, Бајерн, Ливерпул, Бенфика и Ајакс. Најтрофејнији клуб у овогодишњем издању Лиге шампиона је Барселона са 94 титуле, док Лајпциг не поседује ниједан трофеј у својим витринама.

Величина Црвене звезде огледа се у чињеници да је иза себе оставила преко 20 европских клубова који поседују мање трофеја од ње. Наш клуб налази се према овом критеријуму испред једног од најмоћнијих тимова и првака Француске Париз Сен Жермена са 39 титула, као и шампиона Енглеске екипе Манчестер Ситија који је до сада освојио 21 трофеј. Такође, екипе као што су Ателтико Мадрид, Тотенхем, Челси, Наполи, Интер, Зенит и Валенсија имају доста мање освојених титула иако важе за велике европске екипе.

Повезане вести

Leave a Comment