Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Дупла победа у Нишу

Омладинци Црвене звезде одиграли су феноменалну утакмицу у Нишу и са пет погодака у потпуности надиграли домаћина, а успешни су били и наши кадети који су у дербију кола савладали Раднички резултатом 2:1. Сусрете су обележили ефектни голови Бабића у омладинском и Бранковића у кадетском окршају.

Омладинци: Раднички Ниш – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Бабић у 11, Новаковић из једанаестерца у 33, Пантовић у 75. и 82. и Бурмаз у 90. минуту.

Раднички Ниш: Илић (од 69. Ивановић), Недељковић (од 52. Аризановић), Јовановић, М. Стаменковић, Најдановић (од 52. Димитријевић), Ивечић (од 74. Живић), Стевановић, Митић, Милосављевић, Станковић (од 69. Галић), Н. Стаменковић.

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 65. Митровић), Благојевић, Новаковић (од 68. Матић), Лукић, Миликић, Пантовић, Одада (од 74. Илић), Бабић (од 46. Бурмаз), Пиплица, Радуловић (од 75. Дедијер).

Жути картони: Гачић (Црвена звезда), Стевановић, Милосављевић, Стевановић (Раднички).

Црвени картон: Милосављевић (Раднички).

Прво полувреме обиловало је тврдом игром на средини терена. Без превише шанси на обе стране, али је Звезда показала бољу и организованију игру. Пулени Славољуба Ђорђевића дошли су у вођство голом Илије Бабића у 11. минуту. Центаршут Радуловића са леве стране неутралисали су дефанзивци Радничког, али је лопта стигла до Бабића који је са 16 метара упутио снажан ударац који се од леве статива гола одбио иза леђа Илића (0:1). Уследио је период у којем су наизменично нападали и једни и други, све до 32. минута када је у шеснаестерцу Радничког срушен Пиплица, а судија Митић показао на пенал. Сигуран егзекутор био је Мартин Новаковић и тако удвостручио предност свог тима (0:2).

Током читавог другог полувремена Црвене звезда је имала иницијативу коју су искористили наши играчи у 74. минуту. Акцију Митровића и Бурмаза крунисао је Пантовић који је у шеснаестерцу домаћих обишао голмана Илића и проследио лопту у мрежу за 0:3. Недуго затим, поново је Пантовић, после центаршута Дедијера из корнера, главом постигао погодак у 84. минуту и тиме решио питање победника. Тачку на овај меч ставио је капитен Бурмаз у 90. минуту. После продора Илића по левој страни лопта је стигла до Бурмаза који је погодио празан гол за коначних 0:5.

Кадети:  Раднички Ниш- Црвена звезда 1:2 (1:0)

Судија: Стефан Ћирић.

Стрелци: Лазић у 40. за Раднички, а Милетић у 58. и Бранковић у 78. за Црвену звезду.

Раднички Ниш: Вукић, Здравковић, Јовановић (од 90. Вулић), Војиновић, Лазић, Пауновић, Ранђелов, Милић, Петровић, Стојев (од 72. Цолић), Јанковић.

Црвена звезда: Лукић, Лазић, Радојевић, Крстић, Петровић, Милетић, Ј. Митуљикић (од 46. Ћурић),  Станковић (од 56. Бранковић), Кнежевић, Бачанин (од 46. Боровић), Лазетић (од 90. Н. Митуљикић).

Жути картони: Војиновић (Раднички), Боровић (Црвена звезда).

Одиграли су кадети Црвене звезде феноменалну утакмицу у Нишу и заслужено славили против лидера на табели. Силовито су ушли изабраници Марка Неђића у меч и већ у уводним тренуцима је могао Бачанин два пута да се упише у стрелце. Сјано је у 7. минуту по левој страни прошао Лазетић, одиграо оштру лопту у петерац за нашег капитена који не успева добро да је захвати, те ударац одлази поред гола. Неколико минута касније, комбиновали су наши везни фудбалери, прецизним пасом је Кнежевић упослио Бачанина који врхом копачке успева да закачи лопту, али не и да превари голмана домаћег тима.

Кажњени су наши кадети за промашаје када је Раднички из прве шансе постигао гол у 40. минуту сусрета. Извеле су Нишлије прекид, а највиши у скоку био је Лазић и довео свој тим до вођства.

Исплатила се теренска иницијатива црвено-белим кадетима у 58. минуту када је наш тим дошао до поравнања. Бранковић је извео корнер, Милетић је био сам на пет метара, спретно реаговао ногом и послао лопту у мрежу. Само пет минута након тога, две стопостотне прилике, прво је Лазетић изашао пред голмана и шутирао у њега, а потом се Радојевић сјајно убацио по левој страни, али је снажан ударац нашег бека завршио поред гола.

Коначно су црвено-бели дошли до предности у 78. минуту, када је Урош Бранковић постигао „гол за шпице“.  Боровић се извукао на леву страну, упутио центаршут, а омалени везиста из волеј-ударца шаље лопту под пречку и доноси радост нашој екипи. Могли су Неђићеви ученици и до убедљивијег тријумфа преко Кнежевића и Лазетића, али резултат је остао непромењен.

 

Повезане вести

Leave a Comment