Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Бајерн је у суботу забрањена тема

Након ререзентативне паузе, а пре овосезонског старта у групној фази УЕФА Лиге шампиона фудбалере Црвене звезде очекује меч 8. кола Линглонг Супер лиге Србије. На наш највећи стадион након осам и по година гостује екипа Инђије.

Повратник у елитни ранг нашег фудбала на старту шампионата у седам утакмица остварили су скор од две победе, један реми и четири пораза. У последња два првенствена дуела инђијски зелено-бели забележили су два пораза. Прво су поражени у Сенти од најпријантијег изненађења шампионата, екипе ТСЦ-а резултатом 2:0, да би пред репрезентативну паузу забележили негативан резултат и на свом терену пошто је из Инђије бодове однео новосадски Пролетер (1:2). Са седам освојених бодова Инђија тренутно заузима десету позицију на табели. Зелено-бели су на седам мечева постигли шест голова, а интресантно је да су све голове постигли различити играчи. Мрежу противника тресли су Срђан Димитров, Иван Рогач, Василије Јањић, Бранислав Томић, Немања Видић и Владан Милосављев.

Две екипе су до сада одиграле свега два меча. У сезони 2010/11 наши фудбалери остварили су обе победе. У јесењем делу сезоне у Инђији 22. августа 2010. године црвено-бели су поготком Милоша Трифуновића славили резултатом 1:0. Тадашњи тренер Александар Крстић је на терен извео следећи састав: С. Стаменковић, С. Ђорђевић, П. Нинков, Н. Игњатијевић, М. Вешовић (С. Перовић), Д. Тошић, Д. Миловановић (Савио), М. А. Исах, М. Каду, М. Трифуновић, А. Калуђеровић (О. Короман).

У друго мечу, на нашем највећем стадиону 9. марта 2011. године на клупи нашег клуба седео је легендарни Роберт Просинечки, а црвено-бели су славили резултатом 3:1. Голове су постигли Павле Нинков, Огњен Короман и Марко Вешовић, а наш тим је наступио у следећем саставу: С. Стаменковић, Л. Ади, П. Нинков, С. Рељић, У. Ћосић, О. Короман (А. Јевтић), М. А. Исах (С. Мијаиловић), Евандро, М. Каду (М. Вешовић), К. Борха, А. Калуђеровић.

И овога пута екипа коју сада предводи тренер Владан Милојевић апсолутни је фаворит. С`обзиром на наступајуће обавезе у европској фудбалској елити сасвим је јасно да ће тренер Милојевић и овога пута направити доста промена у стартној постави. Услед недавних проблема са повредама извесно је да се на терену неће наћи Марко Гобељић и капитен Марко Марин. У стартној постави извесно је да ће се наћи на голу Милан Борјан, бековске позиције могли би да покрију Милан Гајић десно и Рибеиро Сантана Жандер лево, док би пар централних бекова чинили Радован Панков и Немања Милуновић. У везном реду места би могли да заузму Душан Јованчић, Милош Вулић и Његош Петровић. Крилне позиције би требале да буду резервисане за Матеа Гарсију и новајлију Раџива ван Ла Парлу. У самом шпицу напада место би требао да заузме Милан Павков.

У сваком случају и поред чињенице да нас ускоро очекује дуел Лиге шампиона очекује се да црвено-бели у предстојећем првенственом сусрету остваре победу којом би наставили успешну серију и тиме направе добру увертиру пред нови европски изазов.

– Линглонг Супер лига Србије, 8. коло:
Црвена звезда : Инђија
Судија: Игор Стојиљковић
Помоћне судије: Горан Станојевић; Милош Мишкељин
Четврти судија: Јован Шегрт
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Субора, 14. септембар
Почетак: 18 часова

Повезане вести

Leave a Comment