Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиКошарка

МЦЗ интервју: Светислав Пешић

Светислав Пешић

Када споменемо име Светислава Пешића сви знамо о каквој се тренерској величини ради. Тренер који је освојиo све што се може освојити. Свуда по Европи и свету добро знају његово име и цене његов рад. Једноставно, излишно је говорити о томе колико је популарни Кари велики тренер. А колико је велики човек доказује сваког дана. Светислав Пешић је по други пут тренер нашег кошаркашког тима и био је толико љубазан да у свом, иначе пренатрпаном календару, нађе мало времена за наше читаоце и поклони им интервју за Српску Нову годину. Ми смо се, са друге стране, потрудили да ,,Коуча“, како га у клубу зову, питамо нека питања која му новинари баш и не постављају тако често. Надамо се да ће Вам се свидети.

МЦЗ: Како се осећате поново радећи у својој земљи? Једном приликом сте нагласили да сте једини тренер који се вратио из иностранства…

СП: Не, ја нисам рекао да сам се вратио или да сам отишао. Можда сам физички био ван земље, али ја сам то рекао у контексту укупног нашег стања у кошарци, пре свега кад је у питању одлазак наших младих и талентованих играча који још нису ни свој таленат потврдили, а камоли постали играчи. Они већ праве илузије о животу у иностранству, у неким финансијски бољим условима. Деца иду у иностранство тотално неприпремљена. Прво, треба да иду у иностранство да играју кошарку, а не да зарађују неке паре, јер за то нису спремни. Пре свега, одлазе због наше укупне ситуације у земљи и ради неке перспективе која се тражи ван земље, што је и разумљиво до неке мере. Ја, који 25 година живим у иностранству, кажем да треба издржати. Треба остати овде. Направити спортски резултат у својој земљи, својој средини, да би такав спортски резултат теби лично дао сигурност да ти, кад дођеш у неку другу средину, дођеш сигуран у себе, а не да се сакриваш иза једног или другог ћошка, него да баш будеш у могућности да покажеш свој пуни таленат и квалитет. Очигледно је да у иностранству 90% клубова, посебно у Италији, Шпанији, Русији и Немачкој, где сам радио последњих 25 година, није заинтересовано за довођење играча, него за довођење играча који тог тренутка могу да дају резултате. Тако да то није добро за те играче.

Друго, они одлазе, претпостављам, зато што и најбољи тренери одлазе. Ми имамо генерацију, како их ја називам ,,тренера у доласку“, млађих тренера или тренера ,,средње генерације“ који вероватно одлазе јер ни они овде не могу да ставе свој потенцијал и своје знање у функцију напретка кошарке. И то је проблем наше кошарке. Лично мислим да српска кошарка без добрих тренера нема никакве шансе. Знам да се већина њих не слаже јер мисле да су баш они најважнији, а нисам се баш уверио да су, сви ти који одлучују о кошарци и који се баве кошарком, који инвестирају новац и време, сигурни да треба инвестирати у тренере, који ће од талента и огромног потенцијала који има Србија направити добре играче и тимове и, на крају крајева, једну добру националну лигу која ће заинтересовати младе играче да дуже остану овде и да прво постану шампиони у својој земљи. Ја сам једини који је дошао у таквој ситуацији, и то је нешто што за мене представља нови изазов. Жеља ми је да овај пројекат удруживања ФМП-а и Црвене звезде постане један систем, не само када је у питању сениорски тим, који ће бити добро организован и стабилан, а не само да има спортске резултате.

 

МЦЗ: Позитивне промене су се десиле доласком Вас и нове управе. Како Ви видите Звезду за пар година?

СП: Ми у Србији не можемо да се похвалимо да код нас нешто што добро започне да је извесно да ће се добро и завршити. Мање-више много боље знамо него други. Кад научимо нешто, мислимо сад да треба да учимо друге и да нас други слушају, а притом сами себе не слушамо. Има оних који пуно слушају, али не чују добро. Волео бих, када сам ја у питању, да ме слушају, али и да ме добро чују. Не да ме слушају у смислу да ми љубе руку, него да добро чују шта имам да им кажем са спортског аспекта за који сам задужен.

МЦЗ: Други пут сте на клупи Црвене звезде. Прошли пут сте често истицали ентузијазам као главног покретача и мотиватора. Можете ли то да нам објасните мало боље?

СП: Ентузијазам не покреће само мене. Никада о томе нисам говорио у своје име. Али, када ме питају за разлоге мог повратка… Ја уопште не разумем зашто ме то стално питају. А зашто се ја не бих вратио у своју земљу? Зашто не бих био део овог пројекта Црвене звезде? Ентузијазам овде је већи јер си окружен својим људима, живиш у својој земљи, са играчима комуницираш боље, боље их разумеш и они тебе, и то је нешто што те покреће и мотивише. Ја се надам да и ја њих покрећем и мотивишем и на тренинзима и овако, и будим тај ентузијазам да уложе више него што то уобичајено раде.

 

МЦЗ: Имате уговор на 2+1 сезону, је ли то тачно?

СП: Да, имам.

 

МЦЗ: Да ли то значи да сте сигурно ту следеће сезоне? Да не бринемо.

СП: Тренер зна само кад почиње, а кад завршава то се никад не зна. Лично бих волео да ово што смо започели траје много више од некаквих писмених договора.

 

МЦЗ: Управо то смо и хтели да Вас питамо. Уколико се оствари зацртани план и изгради зацртани систем, да ли сте спремни да продужите уговор?

СП: Ја радим, ангажован сам практично цео дан, и радим на томе као да ћу једнога дана ту и да завршим своју каријеру. Врло сам поносан да сам тај који је са свим осталим људима испред клуба. И са господином Човићем, господином Анђелковићем као председником скупштине, са људима из менаџмента, директором, мојим тренерима, људима са којим радим сваки дан и играчима, наравно. Колико ће то да траје, показаће време. О томе сад не размишљам.Волео бих да се једног дана направи нешто стабилно и добро и да све то траје много више него што су неки писмени или усмени договори.

 

МЦЗ: Шта се променило у односу на прошли пут када сте водили Звезду? Да ли су услови можда мало бољи?

СП: Услови су у сваком смислу бољи. Структура је боља. Све оно што је ФМП као кошаркашки клуб стварао годинама, када су у питању услови за рад, за тренинге, то је боље него што је било раније. Иако ми и данас користимо услове у Пиониру, који су исто добри, али имамо више могућности. Као и остале наше екипе. Не селимо се из једног дела града у други. Тачно се зна где су клупске просторије, теретана, медицински центар итд. Тако да је то на сасвим добром нивоу, и боље него раније што је Звезда имала, и у моје време, и пре мене, и после мене. То је, практично, неупоредиво.

 

МЦЗ: Учествујете у раду са млађим категоријама…

СП: Ја желим да младим тренерима који сносе одговорност за те селекције, посебно бих нагласио генерацију ’94-’95, помогнем и посебно се трудим да тим тренерима будем при руци кад год имам времена. То се дешава обично једанпут недељно. Желим директно, а не као саветник да држим говоре, него да радим са њима, као што радим са првом екипом, јер сматрам да њиховим тренерима и играчима могу најбоље да помогнем ако ја сам тренирам те играче зато што тренер најбоље упознаје играча један на један, када му да лопту у руке. Они су талентовани момци. Имам веома добру сарадњу са тренером Миланом Мандарићем и његовим асистентом. Ми то доста добро гурамо и доста добро иде. Али, оно што сам рекао, млади играчи су као трска – брзо расту, али се брзо и ломе. Тако да морамо доста добро да водимо рачуна јер је, поготово у Србији, велики, апсолутно велики утицај родитеља и агената и оних, како их ја називам, који брину туђе бриге. То је оно што је у спорту прилично изражено и што смета укупном развоју тих младих и талентованих играча.

 

МЦЗ: Колики је потенцијал јуниора и млађих категорија уопште?

СП: Одличан је потенцијал. Врхунски! Звезда има најбољи омладински погон и највећи број талената. Хемофарм такође то доста добро ради. Посебно на ту генерацију ’94-’95. морамо да обратимо пажњу. У контакту смо са Тарлаћем и Бодирогом, као и са новим омладинским тренером Дејаном Мијатовићем. Све је то доста добро. Они су доста ангажовани, добра је комуникација и жеља за сарадњом. Мислим да ће то дати добре резултате.

 

МЦЗ: Шта све један тренер треба да научи играча не би ли овај постао врхунски спортиста?

СП: Ја сам 15 година играо у континуитету, али када сам постао тренер дефинитивно сам схватио да сам ја ту због играча, а не они због мене. На почетку своје тренерске каријере нисам могао да кажем да сам и тренер и учитељ, али сада јесам. Сада сам и тренер и учитељ. Желим да моје огромно искуство које данас имам, то што сам пуно радио и данас пуно радим, и на свом личном образовању, пренесем младим играчима и ветеранима. Како ја то кажем, и онима са великом главом, онима са кратким ногама, онима са дугачким рукама… да свима својим знањем и искуством помогнем да таленат претворе у квалитет.

Тренер мора да објасни играчу тако да играч разуме да је тренер ту због њега. Да мења навике играчу. Тренер је учитељ не само на тренинзима од 10-12 и од 18-20ч. већ највише пре и после тог периода. Од 24 сати дневно играчи 8 сати спавају и 8 сати тренирају. Али оних 8 сати слободног времена су најважнији део у каријери младог играча. Дакле, играч може да спава, да одмара 8 сати, да тренира 8 сати, а да теоретска настава и дизање тегова буду на високом нивоу, али ако оних 8 сати слободног времена не организује како треба узалуд је све ово. Тренер мора да помогне играчу у сваком смислу, али посебно у тих 8 сати. Да буде играчу најбољи друг и да покаже играчу да стоји уз њега, и у тешким моментима, као и да научи играча да у спорту, осим победе, постоји пораз као и у животу. Млади играчи морају да схвате да, ако желе успех, треба да тренирају понекада и нешто што не воле, а не само да тренирају оно што воле. Тренер треба даље да их учи како се кошарка тренира, а не само како се игра.

 

МЦЗ: Били сте играч 15 година, тренер сте још дуже. Да ли постоји разлика у доживљавању спорта као играч и као тренер?

СП: Најбоље је кад си играч. Апсолутно! Ја сам 30 година тренер и још увек уживам да помогнем другима и да другог учиним бољим. У томе је, мање-више, било доста добрих ствари. Ипак, да је увек веће задовољство бити играч могу да потвридим личним примером јер када спавам често сањам да играм и онда када се пробудим будем тужан. Бити играч то је најлепше време. Једино што ми можда недостаје је да играм, али то је све одавно иза мене и ја сам то схватио и понашам се као тренер. Више се не понашам као играч. Не желим никада да будем у ситуацији да кажем ,,Ех у наше време када смо ми играли..“ То је било друго време. Ствари су се промениле. Живот је дијалектика. Сваки дан се све мења, па је тако и у кошарци.

 

МЦЗ: У складу са тим да се све мења да ли је можемо рећи да је тачна она изрека да се у тренерском послу стално учи? Па чак и за тренера који је све освојио као Ви?

СП: Да. Тачно је. Кошарка је у међувремену постала, после фудбала, најпопуларнији тимски спорт и игра се у читавом свету. Свуда где постоје услови за бављење спортом. Посебно је последњих 20-30 година постала бизнис и једно време твог живота може да представља неку егзистенцију. И за садашњост и за будућност.

Дакле, пошто се све мења, све је дијалектика, па је таква ситуација и са кошарком. Кошарка стално напредује у сваком смислу. Пре свега, у тој методици тренинга која се мора континуирано подешавати. Са аспекта тактике игре има промена, али не много у односу на пре 30 година. Али тренери морају да се образују. Не постоји ниједан тренер који може да каже да све зна. Ја се трудим да учим на искуствима и својим и туђим. Највише учим када сам посвећен анализи онога што сам до сада урадио. И добрих ствари и оних које нису толико добре.

 

МЦЗ: Колики је тренерски потенцијал Србије? Да ли ови млађи тренери о којима смо причали могу да наследе данашње који су најбољи у Европи?

СП: Ја мислим да сви ови млади играчи о којима причамо се нису појавили тек тако. Са улице. Него, неко је њих изабрао. А то је пре свега неки тренер. Да би ти неког селекционирао мораш да имаш таленат. Очигледно да ти млади тренери или тзв. ,,средње генерације“ имају талента и знања и спремни су да праве врхунске резултате. Оно, што се, по мом мишљењу, није променило је да се увек враћамо на иста имена .Говорим, наравно, о нашим тренерима. Увек се враћамо на иста имена јер, мислим да, немамо поверења у млађе тренере. Зашто? Па, вероватно зато што ни ти момци нису још решили шта желе. Нису се определили. Укупна ситуација у спорту је таква. Ту долазе и неки људи који ту игру не доживљавају до краја, онако како треба. Не желим да кажем ништа негативно. Респектујем људе који помажу кошарку, који издвајају своје време због кошарке и који финансијски улажу у њу. Ми смо раније имали тенденцију да је кошарка била циљ, свакоме ко се њоме бави. Сада, чини ми се, гледајући са стране, полако видим да то није свима циљ, него да кошарка постаје средство не би ли се остварили неки други циљеви. Немам никакве аргументе, него, наглашавам, тако се мени чини. Најважније да се оствари успех јесте да ти кошарка буде циљ. Док год је кошарка циљ сигурно ћеш да победиш и постанеш то што си замислио, али ако је кошарка средство да оствариш други циљ онда сигурно нећеш успети. А чини ми се да то није наша карактеристика овде у Србији.

 

Кари и ШтимацСветислав Пешић

МЦЗ: Како, када и зашто је Вас заинтересовала кошарка? Да ли сте одмах знали да је то Ваш спорт? Шта Вас је привукло код кошарке?

СП: Ја сам почео да играм фудбал, као и сви. У Пироту, на улици, ми смо се одувек делили на Звезду и Партизан и ја сам увек био за Звезду, а мој брат за Партизан. Иако ми многи данас не верују зато што сам, стицајем околности, играо за Партизан, али ја сам одувек био звездаш. У школи сам се бавио свим спортовима и свуда сам био доста успешан. Тада је рукомет био главни спорт. Онда се појавио покојни Звонимир Мићић, један од оснивача кошарке у Пироту који је, стицајем околности, био мој професор. Пирот иначе има велику традицију у кошарци и био је један од кошаркашких центара тада. Сада је то мало слабије, али и даље има квалитета. Звонимир Мићић је био тај који ме је определио за кошарку. Он иначе није волео фудбал, мрзео га је. Понекад нам чак није ни давао да играмо фудбал. Он ми је рекао ,,Ма шта ће теби фудбал, ту су повреде…“ и усмерио ме на кошарку. И дан данас сам му захвалан на томе. Кошарка је даље, својим дражима, учинила своје.

 

МЦЗ: За крај, шта можете да поручите нашим навијачима?

СП: Као што сам и рекао, један клуб не може да егзистира без навијача и оних који их подржавају. Ми нисмо ту сами због себе, већ сваки пут улажемо максимум да би на свакој утакмици обрадовали наше навијаче. Како су они ту због нас, тако и ми мислимо на њих више него што се понекад може схватити. У спорту се до успеха не стиже аутоматизмом, већ напорним радом, упорношћу и стрпљењем. Ја бих желео да нас наши навијачи у томе подржавају као и до сада.

 

Наша редакција, овом приликом, још једном жели да захвали тренеру Пешићу на издвојеном времену. Била је изузетна част и задовољство разговарати са једним тренером тог реномеа који је, дефинитивно, прави човек на правом месту.

 

Повезане вести

41 comments

Руди_вгд јан 15, 2012 at 12:51

Светислав Пешић Кари

Reply
Sale Pi јан 15, 2012 at 10:01

Gledao sam, malo reprizu a više na youtubu. Šta reći, svetski ultra giga mega car. Čovek je ovde da napravi nešta krupno i dobro, a to je sistem. Nema nama zime dok su Čović i Kari na čelu Zvezde. Deluje vrlo bajkovito ova priča ali ovo je naša renesansa i povratak na stare staze slave, u to sam siguran. Pozdrav svim zvezdašima.

Reply
TALAS KOJI NE MOZETE ZAUSTAVITI јан 15, 2012 at 00:44

Jednostavno Car! Hvala mu na svemu.

Reply
Miki Delija јан 14, 2012 at 21:58

Kari je legenda,sa njim se moze sve sto se pozeli,kao sto se sve moze i uz pomoc nas DELIJA.Kada bi se organizovane grupe navijaca vratile u halu do kraja bi sigurno mogli da se borimo za final four.A sada u cast Karija koji je poznat kao covek koji voli salu jedan vic za sve od mene:Pita uciteljica u skoli decu:Ko navija za Partizan? Ustanu svi osim Zvezdana.Pita uciteljica njega:Pa Zvezdane,zasto ti navijas za Zvezdu…A on kaze..tata mi navija za Zvezdu,mama mi navija za Zvezdu pa je logicno da i ja navijam za Zvezdu…to nam je porodicno….Pa dobro Zvezdane,a sta bi ti onda radio da ti je recimo otac narkoman a majka kurva,pita uciteljica.Pa uciteljice,onda bi sigurno navijao za Partizan…Aj DELIJE uzdravlje i vidimo se u Pioniru ili Zelezniku sledece kolo…tj. posle ovog sutrasnjeg kola kada cemo da pobedimo Olimpiju!!!!! Zvezda oooooo!!!!

Reply
Ljubo90 јан 14, 2012 at 21:01

Haha,sad’ se zavrsi Radnicki-partizan.Radnicki dobi ozbiljnom razlikom na kraju.Sa njima ce biti opasno igrati u nasoj ligi.A najjaci navijaci Radnickog,pevaju nasu pesmu umro je partizan,nece biti sampion!!Ahahah,zanimljivi su.Mi Akobogda dobijamo sutra,idealna je prilika protiv katastrofalne Olimpije,mada su se drzali prosli mec sa Cedevitom..Naravno,na kraju 18 razlike,ja mislim da mi mozemo dobiti sa nekih 4-5..

Reply
uscanac јан 14, 2012 at 20:23

Svaka mu cast, kakva legenda. Ovo su odgovori koje vredi citati!

Reply
mixa јан 13, 2012 at 20:29

delije sledeca tekma u hali da nas na ulazu B bude 2000 da navijamo! ! !

Reply
Žile јан 13, 2012 at 16:53

„Nisam ovde došao da proizvodim igrače za agente u Srbiji ili po Americi i da oni odu u inostranstvo, naprave ugovore, a da ja ovde pevam da mi prođe vreme“-S.Pesic(iz sinocne emisije).U vujakliji bi za rec legenda trebalo da stoji objasnjenje od samo dve reci Svetislav Pesic.

Reply
GogiDelija јан 14, 2012 at 20:32

Bravo,Zile!!!

Reply
zvezdas јан 13, 2012 at 15:22

Citao sam sve intervjue sa fudbalerima ovima onima ali iskreno niko nije od njih davao opsirnije i normalnije odgovore! Kari i pored toga sto je super strucnjak on je i gospodin! Svaka cast! PS: PREKIDAJTE BOJKOT!!!

Reply
Dusan81 јан 13, 2012 at 13:32

Kari : Dok sam ja u rudniku i kaciga mi na glavu oni gore prave kombinacije , znaci tako :))))))))))))))))

Reply
Dark јан 13, 2012 at 14:24

Fenomenlno! 🙂
Mada je meni još jače bilo kada je negde oko 00:30 rekao:
Kari: Hoćemo li da privodimo mi ovo kraju?
Fegi: Ne, imamo još pola sata.
Kari: E nemoj molim te!!!
Fegi: Pa do jedan.
Kari: DO JEDAN?!?!?!?!?!
😀 😀 😀

Reply
Alex Krycek јан 13, 2012 at 12:43

Врло позитиван и енергичан човек! А да ли неко зна зашто га зову Кари?

Reply
DNL јан 13, 2012 at 13:43

Када је амерички глумац, певач , текстописац Хари Белафонте био на врхунцу популарности (светска личност) , Светислав Пешић је препричавао утиске неким друговима о филму у коме је глумио Хари.
Уместо Хари , он је упорно говорио Кари , па су га тако и назвали Кари.
Због глупости , како се уосталом и добија надимак 😀 ..
– ЉУДИ, Да ми лепо прекинемо овај БОЈКОТ..
Потребна је само прећутна сагласност групе
(да не угазе неког ко покрене навијање)…
Нећемо носити заставе, транспаренте.. Ионако ће можда већ следеће сезоне и група кренути на утакмице..
Држимо се нечег, упорно , а то не иде у нашу корист..
Тек кад дођу резултати , реч нашег клуба у регионалној лиги ће имати неку тежину…

Reply
Dark јан 13, 2012 at 14:26

Ja sam bojkot prekinuo pre nego što sam ga i počeo! 😀 Hoću reći, nikada ga nisam ni započinjao niti imam nameru.
O tome treba da misli, zna se ko.

Reply
Dražen јан 13, 2012 at 14:39

Slusaj i bez organizovanog navijanja moze se podrzati klub. Ja ne podrzavam bojkot, ali i sam si vidio kako su ljudi navijali protiv Buducnosti. 🙂

Reply
DNL јан 13, 2012 at 17:37

Да будем искрен , пропустио сам две утакмице у Пиониру и ову последњу у Железнику ..Али не желим да се делимо, када имамо најјачу трибину у овом делу Европе. Било би ружно да нека од наших група крене на кошаркашке утакмице иако је бојкот на снази. Боље је овако, као појединци да идемо, јер бојкот не кошта АБА лигу, већ наш клуб
(који свакако плаћа за учешће)
На претходним мечевима је навијање у појединим тренутцима било одлично,
али када устанеш нешто да покренеш, да навијаш, људи около гледају у тебе као да си неки мајмун, дивљак…
Можда би и било добро да се игра у Железнику док успеси и добра игра клуба не довуку бројне навијаче и присталице..

Reply
Djolle јан 13, 2012 at 17:54

Ja nema šta da prekidam, idem na basket već odavno…

Reply
Sale Pi јан 13, 2012 at 13:45

Ja znam

Reply
Danilo- Zvezdaš јан 13, 2012 at 12:29

Zna li neko da mi kaze, moze li da igra Omar Tomas protiv Olimpije u Ljubljani? S obzirom…

Reply
Dark јан 13, 2012 at 14:27

Može ako ga ne uhapse. 😀 😀

Reply
MARKO јан 14, 2012 at 22:14

Sta s obzirom ? Ne razumem

Reply
acko јан 13, 2012 at 12:04

http://www.youtube.com/watch?v=2YKoNc_4w-A…evo vam emisija na sosu sa Karijem

Reply
Sale Pi јан 13, 2012 at 11:55

Kad je repriza te emisije?

Reply
Mile јан 13, 2012 at 12:04

Mislim da je u 13h danas

Reply
Андрија јан 13, 2012 at 21:18

Ма, биће једно 15 пута репризирано то, Сале.

Reply
rille83 јан 13, 2012 at 11:42

KAKVA LEGENDA!!!!
Sinoc ga gledam na sosu i divim se coveku. Ladno coveka zamjima samo kosarka,samo rad a razni menadzeri mu radi iza ledja ali i pored toga veliki KOUC se pravi neobavesten,kao ne zna sta se desava i samo im kulturno porucio NISAM JA DOSAO DA PRAVIM IGRACE ZA RAZNE AGENTE KOJI CE IH BRZE BOLJE VODITI PREKO,JA SAM DOSAO DA PRAVIM IGRACE ZA ZVEZDU,SRBIJU,TROFEJE! KRAAAALJ!!!!
A onda onaj fegeltija je pokusao par puta da unisti emisiju uporo forsirajuci temu Nedovic,ritas,grcka i to mu covek doktorski odgovori ali kompleksas fegi ne odustaje. Drago mi je a vidi se iz aviona,da je i NEDOVIC uvideo da mu je kari kao otac,da hoce da mu pomogne i da samo kari moze da napravi igracinu od njega,STO CE I UCINITI!!!
HVALA TI KOUC,MOLIM TE OSTANI STO DUZE U NASOJ ZVEZDI!!!

Reply
Ljubo90 јан 13, 2012 at 11:33

O ovom coveku samo u superlativima!!!Retko se srece ovako iskren,dobronameran i častan čovek,a pritom je jedan od najboljih trenera u Evropi,pa i svetu naravno.Veličina! A sto se navijača tiče,Delija,po meni su to oni ljudi što su bili u Železniku.Koji imaju Članske karte i ne traže zauzvrat ništa osim požrtvovanosti i maksimalnog zalaganja igrača na terenu.Mani me ove ostale mrake,kada god odem na Sever,izbije neka tuča(Ren,derbi),zgrozim se.I zar se tako iskazuje ljubav prema klubu,meni se tu cini da je dosta njih zbog licnih interesa prisutno.

Reply
pseudonim јан 13, 2012 at 11:05

E vala prekidamo bojkot. Mi se pitamo.

Reply
Sale Pi јан 13, 2012 at 09:49

Čika Kari je najači čovek na svetu!

Reply
falkone јан 13, 2012 at 10:33

Koji je to car.Kaze sinoc za Nedovica na SOS-u, citiram:“Ko je taj Nedovic?Gde on igra?“
Car je Pesic.
Pa posle Tegeltija krene nesto da pametuje, posto znam da je dobar sa nekim trenerima i menadzerima, poceo je nesto da ga cacka kako on zna iz svojih izvora gde bi koji igrac mogao da predje, pa dodje do Keselja, a no ce car Pesic:“Nisam znao da je Keselj slobodan.Poruci mu kad se cujes sa njim da smo zainteresovani“
Nadam se da ce uspeti, samo da ga ne izneviraju ovdasnje slihtare,polumenadzeri, politicari…
Pozivam tzv.PRAVE NAVIJACE da prekinu bojkot kako bi bili sesti i otisli u Evrokup sledece godine.

Reply
armija јан 13, 2012 at 11:17

Pa znas kako druze, bili bi tzv. PRAVI NAVIJACI kada bi sada prekinuli bojkot, ovako smo stvarno PRAVI jer se drzimo svog stava i onoga za sta se zalazemo. Da li vam neko brani da idete da navijate, napravite atmosferu kao organizovane grupe… Nismo mi stoka sa juga da prelazimo preko svega i iznosimo stavove kako vetar dune… Meni je prvom zao zato sto traje bojkot, ali opet znam za sta se borimo i izdrzacemo !!! Mi ne bi bili mi, jednostavno zelimo pre svega nasoj zemlji sve najbolje, pa odmah zatim i nasoj Zvezdi i zato necemo ucestvovati u necemu sto steti stvarima koje volimo… I nemoj razvrstavati navijace na prave i one koji nisu pravi, jer postoje navijaci i simpatizeri i svako na svoj nacin voli Zvezdu, ali onoliko koliko ko daje za nju, to je neuporedivo izmedju ove dve kategorije…

Reply
falkone јан 13, 2012 at 16:58

Vidi ovako, druze, ne znam da li mi je dobro poredjenje ali reci mi posle sta mislis.
Zamisli sada da radis u nekoj firmi, i gazda ili sef kazu da si sutra rasporedjen na drugo radno mesto.Neces valjda dati otkaz, jer ti i to radno mesto donosi zaradu, odnosno sredstva za zivot.Nama je sada nazalost sredstvo za Evro takmicenja ABA liga.Slazem se ja da mi treba da istupimo iz te lige, ujedinimo se budemo slozni i napravimo nasu Srpsku ligu, i onda da ta liga u udje u ULEB, ali dok to ne uradimo, hajmo ovako.Ni ULEB nije najsrecnija organizacija ali je najaca u Evro kosarci jer od 24 tima pet su Spanci sto je mnogo.Ali……

Reply
nenad јан 14, 2012 at 01:42

ma daj kad je verski praznik ne ide se na zvezdu,jel to ti podrzavas.zvezda je iznad svega.sta da su rekli ajde da bojkotujemo bari finale jer je praznik uskrs.za mene to finale i pobeda mnogo vise vrede od svih uskrsa.tako i za kosarku.ko moze da kaze da se bojkotuje podrska zvezdi bez obzira na bilo koji razlog.sutra ce neko reci i fudbal da bojkotujemo,jer postoji neki razlog,a razloga uvek ima…

Reply
Cnenadc јан 13, 2012 at 09:47

Ovaj intervju ako se pažljivo pročita može svim ljudima koji su u sportu nije bitno kojem reći kako se stiže do uspjeha.Ovaj čovjek je oličenje inteligencije.Bilo bi korisno ovaj intervju da svi mladi igrači u našem klubu (nezavisno od sporta)pročitaju.Detaljno im je objasnio da se ne može napraviti uspjeh u inostranstvu dok se kod nas ne pokaže znanje.I još jedna a možda najvažnija stvar:da im je onaj sport koji treniraju cilj da ga što bolje igraju,a ne da im je to samo sredstvo kako da dodju do para.Definitivno najbolji stručnjak na ovim prostorima i treba da smo presrećni što je u našoj ZVEZDI.SVAKA ČAST I NAKLON DO PODA.

Reply
NRA јан 13, 2012 at 09:38

Ja sam počeo da igram fudbal, kao i svi. U Pirotu, na ulici, mi smo se oduvek delili na Zvezdu i Partizan i ja sam uvek bio za Zvezdu, a moj brat za Partizan. Iako mi mnogi danas ne veruju zato što sam, sticajem okolnosti, igrao za Partizan, ali ja sam oduvek bio zvezdaš.
Ovo je najjaci komentar 🙂

I jos nesto

PREKIDAJTE BOJKOT !!!!

Reply
Danilo- Zvezdaš јан 13, 2012 at 08:59

Ljudi, prekidajte bojkot, neuporedivo smo jaci sa navijacima. Bojkot nikome nista dobro ne donosi, to je vise nego ocigledno, jedino odmaze klubu.

Reply
DELIJE... јан 13, 2012 at 07:51

PREKINIMO BOJKOT!!!

Reply
Александар јан 13, 2012 at 01:36

Фантастичан интервју! Хвала, Кари!

Reply
Dražen јан 13, 2012 at 01:17

Pesic je veliki trener, a pored toga i veliki covjek!

Hvala Kari na intervjuu 🙂

Reply

Leave a Comment