Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЖенски ватерполоНајновијеРегионална лига

Звезда победом завршила учешће на првом турниру Дунав лиге

Ватерполисткиње Црвене звезде победом су завршиле учешће на првом турниру Регионалне Дунав лиге, пошто су победиле Олимпију Кошице резултатом 8:7 (1:2, 1:1, 4:2, 2:2). Црвено-беле су у првом колу изгубиле од Егера 16:9, потом су победиле Рапид 9:6, док су данас изгубиле од Стеауе 7:5.

Драгана Ивковић ни у овом сусрету није рачунала на Тијану Јаковљевић и Ивану Ћоровић, чије ће искуство сигурно много помоћи младој екипи у наставку сезоне.

Тим из Кошица водио је током већег дела меча, пошто је углавном Олимпија имала гол предности до завршници треће четвртине. Тада је Андреа Гашић изједначила, а убрзо је Марија Мијушковић донела Звезди прву предност. Серију су на отварању четвртог периода продужиле Ања Мишковић и Андреа Гашић, па је Звезда при вођству од 8:5 била близу победе. Гостојући састав је унео неизвесност поготком за 8:7 два минута пре краја, али су црвено-беле задржале предност и стигле до другог тријумфа.

Звезда је играла у саставу: Лазић, Пантовић 2, Чегар, Мијушковић 2, Лујић 1, Миљковић, Миловановић, Теодоровић, Шарац, Илић, Гашић 3, Карличић, Мишковић.

Други турнир игра се у Сентешу крајем новембра, а Звезда ће тада одмерити снаге са Војводином, Палилулом и домаћом екипом.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment