Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Пораз ватерполиста за крај квалификација зa ЛШ

Ватерписти Црвене зведе забележили су још један пораз у последњој утакмици у овој клалификационој групи и тако завршили на последњем месту са свим поразима.

Нема много тога да се каже о овом мечу, опет је Звезда одиграла слабо са играчем више и опет је направила 3 петерца. Зашто се то дешава једна је од многих ствари за анализу којим ће стручни штаб морати да се позабави у наредном периоду.

Како се прва четвртина ближила крају изгледало је да ће се завршити без голова, међутим пред сам крај гости постижу погодак. Два играча више које Звезда није искористила и један за госте, када је искључен Васин а гости долазе до поготка преко GKIOUVETSIS-а, лепим ударцем искоса са десне стране под пречку.

У другој деоници прва до гола долази Звезда. И то каквог гола! Био је то један необећавајући напад, лопта је била код Гусарова, који се одлучио да проба да угрози гол, и кад су сви очекивали шут он је упутио лоб ударац и савладао голмана гостију. Заиста прелеп гол. Међутим, то је било све од Звезде у овој деоници, до краја је Глигоријевић скривио петерац и за то зарадио искључење. Срећом, голман Звезде брани казнени ударац. Ипак, није могао ништа пред сам крај ове деонице када га је савладао KOUROUVANIS.

У трећој четвртини први до гола стижу гости. Након што су изблокирали шут Звезде, испливао је у контру Андрија Башић али је пред нашим голом сустигнут и фаулиран, међутим, онда се одмах након сигнализирања фаула подиже на шут и савладава голмана Звезде и увећава вођство на 1:3. Ималу су гости и мало среће јер их у два наврата у ситуацији са играчем мање спашава пречка. До краја четвртине бележимо гол Марка Радовића прецизним шутем искоса са десне стране и нови петерац за госте који је скривио Илић (и за то зарадио искључење) а Башић успешно реализовао за 2:4. То је био и резултат којим се завршио овај део игре.

Последња деоница за заборав. У једном од напада, гости шутирају, наш голман скреће лопту у корнер. У наставку акције, силовит и прецизан ударац Башића под пречку – 2:5 . Неколико неуспешних напада на обе стране а онда, након што је шут гостију изблокиран и лопта се опет вратила њима у посед, након неколико додавања шут са средине из велике даљине и гол – AFROUDAKIS. 2:6. У нападу Звезде који је уследио, имали су наши ватерполисти играча више али пас пред гол ка сидрашу прочитали су гости и одузели лопту, и то казнили преко Башића – 2:7. До краја издавајамо ситуацију пред нашим голом када је пас ка сидрашу неуспешно покушао да пресече Аџић, испао и тако се играч гостију нашао „очи у очи“ са нашим голаманом. Нашем играчу није преостало ништа него да прави фаул и то је петерац. Реализује је га TSATALIOS. До краја утакмице, утешни гол постигао је Василије Мартиновић и поставио коначан резултат – 3:8.

Базен: Милан Гале Мушкатировић
Судије: Владимир Голиков (Русија) и Ахел Бендер (Немачка)

Састави
Црвена Звезда: Мишовић, Танкосић, Мартиновић, Глигоријевић, Васин, Илић, Аџић, Јанковић, Рађен, Шулц, Гусаров, Радовић, Иванов.

Вујагмени: TZORTZATOS Panagiotis, Башић Андрија, KALOGEROPOULOS Efstathios, GKIOUVETSIS Konstantinos, TSATALIOS Michail, GOUVIS Konstantinos, AFROUDAKIS Christos,  PAPANIKOLAOU Georgios, PONTIKEAS Kyriakos, KOUROUVANIS Nikolaos, DIMOU Pavlos,  Вукчевић Никола, ANDREADIS Emmanouil.

Стрелци: Црвена звезда: Мартиновић, Гусаров, Радовић по 1 гол;
Вујагмени: Башић 4 гола, GKIOUVETSIS, TSATALIOS, AFROUDAKIS, KOUROUVANIS по један гол.

Искључења: Звезда (7), Вујагмени (7)
Петерци: Вујагмени 3 (2)

Повезане вести

Leave a Comment