Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ђорђевић: „Велики изазов за нас“

Јуниори нашег клуба ће у среду од 16 часова гостовати екипи минхенског Бајерна у оквиру првог кола групне фазе Омладинске лиге шампиона. Шеф стручног штаба наших талената, Славољуб Ђорђевић, изнео је очекивања пред сутрашњи окршај са омладинцима немачког шампиона.

Након убедљиве победе против нишког Радничког (5:0) у оквиру Омладинске лиге Србије, изабранике Славољуба Ђорђевића чека први у низу европских изазова ове јесени.

Бајерн је један од највећих клубова у Европи и утакмица са њима ће бити велики изазов, али и огромно искуство за нас. Анализирали смо их пажљиво, гледали смо им утакмице и знамо одакле прети највећа опасност. Познајемо сваког играча Бајерна и утисак је да су продорни по крилима, као и да имају штопере који су опасни после прекида. Ипак, ми смо Црвена звезда и увек имамо највише циљеве, а тако ће бити и у Минхену. Идемо да одиграмо добру утакмицу и надам се позитивном резултату – рекао је Ђорђевић.

Учитељ наших бисера рођених 2001. и 2002. неће моћи да рачуна на Бурмаза који је остао у Београду, док је Бабић кренуо са екипом, али је под упитником за сусрет у Минхену.

Имамо проблем са нападачима јер су Бурмаз и Бабић повређени, а ту је и правило по ком играчи рођени 2000. године морају да проведу барем две године у Омладинској школи да би могли да играју европске утакмице, тако да немам на располагању све играче које тренирам. За сусрет са Бајерном смо прекомандовали Ћопића и Бачанина који су рођени 2003. године, као и Радојевића и Лазетића који су по узрасту млађи кадети. Међутим, задовољан сам играчима којима располажем, верујем да ће дати све од себе и жељно ишчекујемо сутрашњу утакмицу – подвукао је Ђорђевић.

На списку путника за сусрет са Бајерном из Минхена нашли су се: Андрија Катић, Марко Ћопић, Стефан Митровић, Мирко Миликић, Никола Савић, Александар Лукић, Давид Писар, Урош Благојевић, Виктор Радојевић, Алекса Матић, Александар Илић, Мартин Новаковић, Петар Пиплица, Матеја Бачанин, Милош Пантовић, Андрија Радуловић, Марко Дедијер, Стефан Пешовић, Марко Даничић, Илија Бабић и Марко Лазетић.

Осим наших и омладинаца Бајерна из Минхена, групу Б чине и јуниорски тимови Олимпијакоса и Тотенхема, а њихов сусрет је на програму у среду од 14 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment