Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Недовић: „Звезда је моја друга кућа“

Немања Недовић наставља свој развојни пут у црвено – белом дресу и под диригентском палицом тренера Светислава Пешића. На велико одушевљење армије навијача, млади бек не иде нигде из Црвене звезде. Иако је постојало огромно интересовање Лијетувос ритаса да га доведе у своје редове, руководство и стручни штаб црвено – белих је одлучило да по сваку цену задржи Недовића. На то је у великој мери утицала и Недовићева огромна жеља да и даље носи дрес са Звездиним грбом, уз незаобилазну констатацију руководства црвено – белих да његов одлазак не би био у интересу клуба и српске кошарке:

Ни једног тренутка се око своје одлуке нисам двоумио. Моја једина жеља је била да останем у Црвеној звезди. То сам на састанку и рекао тренеру Светиславу Пешићу. Такође, имао сам веома отворен разговор и са председником Небојшом Човићем који ми је кроз веома јасне аргументе објаснио зашто је за мене важно да останем у овом систему Црвене звезде. Он ми је рекао да не би желео да одем и дао ми је пуну подршку у даљем раду у Звезди. Овим разговором сам себи само потврдио да сам урадио праву ствар, а томе је допринела и искрена подршка свих људи у клубу – јасно поручује Недовић и додаје:

То што нисам играо претходне две утакмице ме ни мало није поколебало. То ће ме само натерати да још напорније тренирам, коригујем неке ствари и дами додатни мотив да се наметнем. Свима треба да буде јасно да су одлуке тренера Светислава Пешића за мене закон, јер имам максимално поверење у њега, а он све ради у интересу тима. Њему дугујем велику захвалност, јер ме је још 2008, када сам имао само 17 година уврстио у први тим. Сматрам да уз њега и његов рад могу највише да напредујем и то је најважније.

Подршку коју је добио од свих структура у клубу Недовићу много значи:

Заиста бих желео да се захвалим свим људима у Црвеној звезди који су ме подржали и стали иза мене. Црвена звезда је моја велика љубав, у клубу сам већ пет година и слободно могу да кажем да је Звезда моја друга кућа. Срећан сам што ћу и даље бити у прилици да се развијам у средини коју много волим, у којој влада одлична атмосфера и где имам све неопходне услове за напредак.

Приче о Недовићевом могућем одласку изазвале су огромну медијску пажњу, али и бурне реакције великог броја навијача:

Толико интересовање медија и подршка навијача ми свакако пријају, али морам да признам да је то и велико оптерећење. Све то ми само ствара непотребан притисак, јер ја желим само у миру да радим. И навијачи који ме бодре и пружају подршку треба да верују у оно што ради тренер Пешић, а он ће сигурно пронаћи најбоље решење за мене. Искрено бих волео да се сва та помпа смири, јер ми то само шкоди. Волео бих да се моје име у будућности спомиње само кроз победе и успехе Црвене звезде.

Оно што предстоји Црвеној звезди је меч 16. Кола АБА лиге и дуел са Олимпијом:

Атмосфера у екипи је сјајна. Две везане победе које смо направили у 2012. Години су нам додатно улиле сигурност и самопоуздање зато са великим оптимизмом путујемо у Љубљану. Морам да признам да смо од старта сезоне били под великим притиском, али сви морају да схвате да је стрпљење неопходно. Сви играчи имају максимално поверење у тренера Пешића, заиста напорно радимо на тренинзима и сигуран сам да ће плодови тог рада бити све видљивије како време буде одмицало.

Повезане вести

18 comments

Марко ЦЗБГ јан 13, 2012 at 21:38

Идите на сајт јадранске лиге и погледајте играча Олимпије Ерјона Кастратија. Пише држављанство тзв. “Косова“. На овакве провокације неко мора да реагује. Извињавам се свима на овом политичком коментару али шта да радим када нас стално провоцирају.

Reply
ТАЛАС КОЈИ НЕ МОЖЕТЕ ЗАУСТАВИТИ јан 14, 2012 at 08:16

Слажем се да треба реаговати. Али ми у тој приватној, распалој, југословенској лиги немамо никаквог утицаја. Треба да је напустимо и да градимо нашу кућу…

Reply
Vanja јан 13, 2012 at 20:21

Nedovicu majstore.

Reply
Miki Delija јан 13, 2012 at 20:11

Nedovicu,mlad si i talentovan kosarkas ali ne smes da dopustis da te menadzeri i tvoja mladalacka ishitrenost i hirovitost dovedu do toga da ostanes upamcen samo kao jos jedan talentovan mladi igrac koji nije postao pravi igrac.Zato slusaj Karija jer od njega imas sta pametno da naucis…trenirao je on puno talentovanih igraca kao sto si ti ali je od njih i NAPRAVIO IGRACE!!!!!

Reply
Vlada Tosic јан 13, 2012 at 17:25

E sve je ovo lepo, samo ne znam KO JE OVDE LUD ? Znate igrac ne moze da predje u neki drugi klub ako ne zeli…Ne mogu oni da ga prodaju, ni klub ni menadzer bez znanja i IMALO ZELJE IGRACA… Posto Covic kaze da nije zeleo da ga proda, OCIGLEDNO JE DA JE NEDOVIC ZELEO DA ODE, posto ne moze menadzer da ga proda bez njegovog znanja, a opet sa druge strane ne moze NI MENADZER (uz igracev blagoslov) da proda igraca UKOLIKO KLUB NE ZELI.. ZNACI MORAJU SVE TRI STRANE DA ZELE TRANSFER DA BI POCELI PREGOVORI….. Sto nas dovodi do zakljucka da je NEDOVIC ZELEO DA ODE (juce ili pre nekoliko dana) a sada daje ovakav intervju kao da se on tu nista nije pitao … Zaista mi nije jasno ko je ovde lud ?

Reply
Vlada Tosic јан 13, 2012 at 20:28

Moze li neko da mi objasni razloge minusa ili ? Cista diskusija, ovo je moje razmisljanje, ne kazem da sam u pravu…

Reply
Ivan јан 13, 2012 at 21:18

Jedan je minus moj zato sto si verovatno u pravu 🙂 Nego smatram da je bolje ne lupati glavu istinom nego uzivati u tome sto nisu svi kao causic i ostali izdajnici.

Reply
TALAS KOJI NE MOŽETE ZAUSTAVITI јан 13, 2012 at 21:23

Slazem se sa tobom. Prica u medijima krece od kada je Kari izjavio novinarima da ga ne pitaju o Nedovicu, jer je sada prica otisla daleko da ni on ne moze da je ispravi. Zatim izlazi u javnost da on ide u Litvaniju, i kao odgovor na tu vest zestoka reakcija javnosti, gde Nedovic shvata da ce otici kao Mustafa, i verovatno pogresiti sto se kosarkaske karijere tice, i pristaje na ovu pricu koju smo culi gore.

Reply
Dusan јан 13, 2012 at 17:15

Sta misli te hoce igrati protiv Olimpije??? BTW I Markovic ne igra vec dve utakmice ….

Reply
Vlada Tosic јан 13, 2012 at 17:21

Markovic povredjen kolko se secam

Reply
Andrija јан 13, 2012 at 16:39

Svaka cast za Nedovica… Samo pitanje za admina ili nekoga ko moze pokrenuti inicijativu za promenu boje peskira kosarkaskog kluba, bodu oci one ruzne boje :)… Pozdrav za sve Delije…

Reply
Cnenadc јан 13, 2012 at 15:29

Konačno jedan mladi igrač koji pametno razmišlja.Zna da će uz jednog od najboljih stručnjaka u Evropi steći košarkaško znanje jednog reprezentativca a za neke evropske klubove ima vremena(tada će sa sobom ponijeti i veliko iskustvo i tada će to debelo naplatiti).Do tada neka upija ono najbolje od Pešića i neka ne brine za karijeru.

Reply
delija86 јан 13, 2012 at 15:11

http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=7575 jbt ovi ovi dovedose celu petorku pred nas

Reply
Ivan јан 13, 2012 at 14:40

Kad ovo kaze mozda i najtelentovaniji igrac Evrope u svom uzrastu sta reci onda o Causicu i ostalim malim ucenjivacima? Nedovicu nije problem da sedi na tribinama,a ovaj nece na pozajmicu? Ma teraj to iz Zvezde!

Reply
Icaaa јан 13, 2012 at 14:40

Nedovic je bio odlican prosle sezone i ove,ali zapamtite posle svega ovoga ce biti duplo bolji,eto nama novog vodje tima,buducnost ekipe uz Cveleta 🙂 e sad kad je resen problem sa Nedovicem,kad pobedjujemo,da vidim kriticare za sta ce sad da krive Pesica i ostale?

Reply
sasa јан 13, 2012 at 14:07

Ni ne znas kakav ces vodja biti ovog tima za par kola 😀 SAMO NAPRED <3

Reply
Nenad14 јан 13, 2012 at 14:28

Iz tvojih usta u Bozije usi…

Reply
Бранимир јан 13, 2012 at 16:04

Мислиш: … у Каријеве уши?

Reply

Leave a Comment