Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинцима бод у Минхену

На отварању групне фазе Омладинске Лиге шампиона, наши јуниори које са клупе предводили Славољуб Ђорђевић, ремизирали су против минхенског Бајерна (0:0) и тако, као и прошле године, најелитније такмичење за фудбалере до 18 година започели бодом.

Бајерн Минхен – Црвена звезда 0:0 (0:0)
Стадион: Кампус „ФК Бајерн“
Судија: Виталиј Романов.
Бајерн Минхен: Шмелер, Емби, Данилиуц, Стилер, Рајн, Тилман (од 72. Халбиш), Херман (од 65. Куни), Гинтер, Вајднер, Мосандл (од 88. Јохансон), Херолд.
Резерве: Мајер, Кел, Михаљевић, Халбиш, Лауренс, Јохансон, Куни.
Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Новаковић (од 62. Матић), Лукић, Миликић, Пантовић, Илић (од 72. Писар), Бабић (од 86. Лазетић), Пиплица, Радуловић.
Резерве: Ћопић, Савић, Матић, Писар, Дедијер, Даничић, Лазетић.
Жути картони: Тилман (Бајерн Минхен), Миликић, Пиплица, Радуловић (Црвена звезда).
Црвени картон: Радуловић (Црвена звезда).

Шеф стручног штаба наших омладинаца није могао да рачуна на Борисава Бурмаза за ову утакмицу. Талентовани нападач је остао у Београду због повреде, а Ђорђевић се одлучио за поставу састављену од играча рођених 2002. године, у којој су само Миликић и Новаковић годину дана старији, док је у првих 11 екипе из Минхена чак пет фудбалера рођених 2001. године.

Црвено-бели су врло динамично ушли у утакмицу играјући висок пресинг на последњу линију Бајерна и из тога се изродио први покушај наших бисера, када је Новаковић упутио ударац 20 метара, али директно у Шмелера. Покушавала је Црвена звезда преко Благојевића и Пиплице у два наврата, али мрежа Бајерна остала је нетакнута. Нешто опаснији напад наших јуниора десио се у 33. минуту када је Бабић сјајно пробио по левој страни и упутио центаршут на другу стативу, али тамо није било његових саиграча да заврше акцију.

Имали су фудбалери Бајерна велику шансу у 41. минуту, када је Гинтер одлично повукао контру и проиграо Мосандла који је био у изгледној прилици да постигне гол са неколико метара, али истакао се Катић који је феноменалном интервенцијом зауставио ударац нападача немачког тима. Неколико минута касније, запретили су и црвено-бели након контре. Радуловић је спретно интервенисао на средини терена и пресекао попречну лопту, али је одлучио да сам заврши напад, тако да је његов ударац са ивице казненог простора био изблокиран.

Друго полувреме је почело као и прво, наставили су црвено-бели да играју пресинг на дефанзивце Бајерна, док су Баварци покушавали из контра-напада да запрете. Управо је после добре акције немачког тима Херман у 58. минуту погодио пречку, док је на другој страни запретио Пантовић када је мало фалило да после центаршута са десне стране доведе наш тим у вођство. Десет минута касније и још једна добра прилика за Бајерн када се Куни нашао испред Катића, али шутирао поред гола.

Ђорђевић је реаговао двоструком изменом желећи да освежи везни ред, па је уморне Новаковића и Илића заменио Писаром и Матићем. Фудбалери Бајерна су имали шансу и у 83. минуту када је на повратну лопту са десне стране натрчао Рајн и снажно шутирао без оклевања, али је Андрија Катић поново био сигуран. Наши бисери су утакмицу завршили са играчем мање, јер је Радуловић у зауставном времену добио и други жути картон, чиме се сусрет у Минхену завршио.

Повезане вести

2 comments

Hadži Dragan NBG сеп 19, 2019 at 05:37

Bravo deco, u ponedeljak vam želim prvenstvenu pobedu.

Reply
ZELJKO сеп 18, 2019 at 19:05

A SENIORIMA SVA TRI

Reply

Leave a Comment