Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Реми ватерполиста у дербију

Вечити дерби, који се вољом жреба одиграо у првом колу регионалне лиге у ватерполу завршен је без победника 10:10. Звезда је почела добро ову утакмицу, повела са 2:0 и прву деоницу завршила са предношћу од 4:3, онда лоше одигране друга и трећа да би у последњој деоници ишчупала нерешен резултат.

Већ на истеку првог минута утакмице Звезда стиже до вођства голом Марка Радовића а убрзо затим у ситуацији са играчем више Танкосић искоса са леве стране шутира прецизно у ближи угао и то је 2:0. Онда смањује Партизан са петерца који је скривио Стефан Илић. Прецизан је био  Радановић – 2:1. Већ у следећем нападу је било 3:1, прелепим голом Марка Радовића из даљине. До краја прве четвртине најпре домаћин користи искључење Мартиновића да смањи вођство Звезде а онда до по један гол на обе стране и обе из ситуације са играчем више, за Звезду гол постиже Данило Аџић а за домаћина Никола Радоњић. 4:3.

У другој деоници преокрет Партизана. Звезда ову деоницу завршава без постигнутог гола. Домаћин већ и првом минуту ове деонице стуже до изједначења преко Радановића, а онда шутеву из даљине Николе Радоњића и Петра Смиљевића за вођство домаћина од 6:4.

И у трећој деоници боље први до гола стиже домаћин. Звезда пресеца додавање бекова Партизана и креће у контру али и поред доброг пливања и изгледне ситуације шут право у голмана а то у наредном нападу кажњава Партизан и увећава предност. 7:4. Након неколико лоших напада на обе стране по играч више за обе екипе, најпре за Звезду која греши а Партизан користи искључење Шулца и након тајмаута који су затражили, из заиста лепе акције лопта долази до позиције сидраша коме није било тешко да савлада Звездиног голмана за 8:4. И онда коначно гол за Звезду, Никола Рађен користи искључење Радановића и шутом из даљине поставља коначан резултат након треће четвртине – 8:5 за нашег ривала.

Последња деоница је била добра за Звезду иако и овој деоници први до гола стиже домаћин и то преко капитена Николе Радоњића који користи петерац који је скривио Танкосић. 9:5. И онда је уследио сјајан период Звезде. Најпре је сјајни Марко Радовић са два гола смањио на 7:9. Први гол из не баш добре ситуације када се одлично снашао и силовито шутирао а други из изгледне ситуације искоса са десне стране. Следећи гол Звезде се не виђа често. Пресечен напад Партизана и онда је фудбалским жаргоном речено дат “фор”  Марку Јанковићу и он и голман Партизана пливали су ка тој лопти, бржи је био Јанковић и савладао је голмана домаћих. 8:9. У следећем нападу Танкосић је скривио петерац и зарадио искључење а прецизан је био Радановић – 8:10. До краја четвртине доста избуђења, и што је најважније још два гола Звезде. Прво је петерац реализовао Марко Јанковић а Кристијан Шулц је у ситуацији са играчем више упутио сјајан шут жабицом под пречку за изједначење. Било је доста узбуђења до краја, није остало много времена а обе екипе су хтеле до гола. Тако су у последњем минуту судије на тренутак зауставиле Звездин напад и досудиле обострано искључење Смиљевићу и Шулцу и то је обојици било треће искључење. Остало је још 30 секунди, Звезда шутира поред гола а покушај домаћина је изблокиран.

Базен: Бањица
Састави тимова
Партизан: Вулевић, Јакшић, Бараш, Нешић, Радуловић, Михајлов, Радоњић, Радановић, Митровић, Вићковић, Смиљевић, Gbadamassi, Влаховић, Ћирић
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић, Касум, Глигоријевић, Васин, Илић, Аџић, Јанковић, Рађен, Шулц, Гусаров, Радовић, Иванов, Мартиновић. Тренер: Игор Милановић

Стрелци:
Партизан: Радановић 2, Радуловић 2, Радоњић 3, Смиљевић 1, Нешић 1
Црвена звезда: Радовић 4, Танкосић 1, Аџић 1, Рађен 1, Јанковић 2, Шулц 1

Искључења:
Партизан: 12, Црвена Звезда 13

Петерци: Партизан: 3(3), 1(1)

Повезане вести

Leave a Comment