Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Победа за крај: Звезда поново савладала Олимпијакос!

ОЛИМПИЈАКОС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 71:73

Црвена звезда је новом победом против Олимпијакоса окончала припремни период максималним учинком .

Милан Томић је другу пријатељску утакмицу са братским клубом почео петорком Л.Браун-Берон-Добрић-Д.Браун-Гист.

Наши кошаркаши су утакмицу отворили са неколико лаких поена. Гист је био сигуран са ниског поста док је Л.Браун лако два пута положио лопту у кош. С друге стране, иако су наши играчи у пар наврата добро удвајали и ротирали , често је рекет остајао празан па је Олимпијакос средином прве четвртине повео са 19:11 Уласком Човића, Џенкиса и Оџа, наша екипа је консолидовала редове па је уз нешто бољу игру у одбрани и квалитетним решењима у нападу, тројком Човића, отишла поеном предности на прву паузу-20:19.

Иако је другу четвртину отворила поенима, Звезда се у наставку поприлично мучила у организацији напада. Олимпијакос је појачао одбрану, па су наши играчи у неколико наврата били принуђени да упућују шут на истеку напада. У том периоду прилику је добио и Никола Јовановић, који се није прославио у тим моментима. Звездину лошију игру, Олимпијакос је искористи да стекне највећу предност 33:24. Кошем Берона из фејдовеја, те Дерика Брауна после офанзивног скока а потом и поготком са полудистанце, Звезда је смањила резултат на 34:30. Крај полувремена обележио легендарни Били Спанулис који је погодио тројку са пола терена али након истека напада па се на велики одмор отишло са предношћу Олимпијакоса 35:30.

Звезда је и у наставку утакмице имала проблема у организацији напада док су на другој страни погађали Брендон Пол и Итан Хап. Деафнзивна линија наше екипе додатно је била ослабљена брзим четвртим фаулом Гиста с обзиром да је Оџо у неколико наврата споро и траљаво реаговао.Средином треће четвртине разиграо се Лоренцо Браун који је најпре полагањем смањио предност домаћина, да би затим лепо проиграо Оџа који је био фаулиран а потом и половичан са пенала. Финиш четвртине протекао је у изгубљеним лоптама наше екипе и растрзаној игри па је Олимпијакос поново, пред последњу четвртину, стекао двоцифрену предност 55:45.

Звезда је последњу деоница започела добро. Најпре је Џенкинс поентирао у раном нападу, да би потом Гист погодио на његову асистенцију. У тим тренуцима Џенкинс је играо као у трансу. Поново је погодио, овог пута са полудистанце, при чему је Пол фаулирао Гиста, па је одмах поентирао новим полагањем а након добре одбране наших играча још једном је Ђенка показао да се налази у добром моментуму, поентирајући овог пута на други обруч за изједначење-55:55. Звезда је у тим тренуцима заиграла знатно ангажованије на оба дела терена па је након још једне добре одбране и корака Черија, Џенкинс погодио своју другу тројку за вођство Звезде после дужег времена 58:57. Спанулис потом са две везане тројке враћа предност Олимпијакосу. Да ћемо гледати неузвезсну завшницу, најавио је Берон тројком из излазне кретње а изједначење Звезди доноси Џенкинс новом тројком, након што је одиграо добру одбрану на ниском посту на Принтезису. Помало несрећно је Џенкинс изгуби лопту, након скока у нападу Добрића, и тиме омогућио Черију да поентира у контри, под фаулом Човића. Након тајм аута, Чери је промашио бацање.Током већег дела меча Берона није најбоље служио шут, али када је најбитније наш Billy the Kidd погађа и из немогућих позиција. Својом другом тројком донео је Звезди 2 поена предности. После минута одмора који је тражио Блат, Пол је продао нашим играчима give&go фору и поентирао уз фаул Џенкинса. Пол није искористио додатно бацање да би Гист сјајно одиграо на ниском посту, назидао Принтезиса и закуцао за нових два поена предности наше екипе. Покушао је Спанулис да тројком донесе победу али је пристојну одбрану на њему у тим моментима одиграо Добрић, да би додатну прилику за победу промашио Кевин Пантер.
Била је ово још једна победа наше екипе на припремним утакмица, тачније Звезда је забележила максималан учинак на пријатељским сусретима. Ипак, то не мора ништа да значи, будући да је Звезда одиграла прилично променљиво ову утакмицу уз доста безидејности у организацији напада у одређеним деоницама меча. С друге стране, може да радује чињеница да Мила Томић има широк избор играча где свако може да искочи и да са неколико везаних погодака окрене како ритам тако и резултат утакмице. Вечерас је један од таквих био наш Ђенка, прикључио се Били Берон својим „клач“ тројкама а тачку на меч и кош за победу рутински је постигао Гист.
Што се дефанзивне игре тиче, Звезда је махом преузимала у одбрани и делује да ће то бити и примарна дефанзивна опција. Лоренцо Браун није имао савршен меч али је показао да може продором у континуитету да погађа али и да му није страно ни спуштање лопте центрима те разигравање из пикенрола.
Звезда је у само два дана победила великог ривала и пријатеља што може да радује али јасно је да предстоји још доста рада Томићу и играчима како се не би дешавали дужи интервали безидејности у организацији игре док ће одбрана, у то нема сумње, бити утегнута максимално када почну такмичарске битке.
Прва наредна је на Суперкупу АБА ј.т.д. лиге против Сикст Приморске, наредног четвртка.

Најефисканији у редовима нашег тима био је Џенкинс са 16 поена, док је Дерик Браун постигао 11 а Лоренцо Браун 9.

Повезане вести

1 comment

Dejo сеп 20, 2019 at 22:57

Gledao sam preko TV i mogu vam rec svaka vam cast nek ste tu nazovi bracu dobili kosarkasi Crvene Zvezde ,jedno veliko BRAVO za sve kosarkase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment