Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Очекујем добар фудбал у дербију

Шеф стручног штаба Владан Милојевић изнео је очекивања пред 161. вечити дерби који је на програму сутра, 22. септембра од 18 часова на стадиону Партизана.

 

 

– Вечити дерби сам по себи доста тога говори. Иако је то првенствени дуел и обе екипе долазе из европских такмичења мислим да је ово највећа утакмица у нашој земљи. Пожелео бих да сутра видим лепу фудбалску представу у свим сегментима, како на терену тако и ван њега. Овај меч привлачи највећу пажњу гледалаца и зато бих волео да сутра одиграмо добар меч и да уживамо. Радујем се свакој утакмици без обзира колику важност носи. Сигурно да сваком актеру прија када су трибине испуњене до последњег места и када је атмосфера на највишем нивоу – истакао је Милојевић.

Тренер црвено-белих осврнуо се и на играчки кадар, који ће бити знатно другачији због дозвољеног броја странаца.

– Сигурно је да имамо велики број странаца, од којих само четири могу бити у протоколу. Обавио сам разговор са играчима још пре пар кола где сам им предочио ситуацију. Они су професионалци и сигурно су то схватили, а на мени је да изаберем које ћу странце употребити. Још увек нисам донео одлуку ко ће од њих почети сутра. Родић је тренирао јуче и мислим да ће бити спреман за сутрашњи меч.

Прокоментарисао је Милојевић и то што је наш тим означен као фаворит пред сутрашњи дуел.

– На дербију нема фаворита. На овом нивоу нема ни предности домаћег терена. Не представља нам притисак то што смо означени као фаворити и не дајемо претерани значај томе. Ово је првенствена утакмица, три бода су најбитнија и стремимо ка томе – јасан је Милојевић.

Изнео је и мишљење о вечитом ривалу, али и напоменуо да су његови изабраници фокусирани на меч који их очекује у недељу.

– Партизан има добру екипу, али ништа мање него прошле године. Тренер Милошевић је сада већ дуже време у клубу, прошли су комплетне припреме заједно и сигурно је да су усвојили његову филозофију. Имају новог вођу у лику капитена израелске репрезентације који је донео нешто ново њиховој игри.  Када играте против екипе као што је Партизан не треба вам додатни мотив. Играчи су свесни свега и ово је свакако специфична утакмица. Сваки лош или добар потез се мери много више него на осталим мечевима, али се баш тада показујете колико сте велики играч – закључио је Милојевић.

Повезане вести

7 comments

Sale iz nemacku сеп 22, 2019 at 11:09

ja mislim da ako pocnemo ofensivni presing da 100% pobedjujemo zato sto imamo bolju defensivu ali na zalost nas trener to nece da igra

Reply
Otpisani101 сеп 22, 2019 at 07:25

Naravno ocekujem vec vidjeno…zvezda ce se braniti dok god je 0-0…igracemo na kontre,kao da igramo sa barselonom…milojevic drugacije i ne zna…ogadice nam se derbi i fudbal…ja dugo pratim zvezdu ali ovakvu defanzivnu i dosadnu zvezdu nisam video…

Reply
ReD сеп 22, 2019 at 02:37

ako budemo igrali kao u finalu kupa onda bolje da ne igramo

Reply
Suhoj37 сеп 22, 2019 at 00:05

Ne znam stvarno šta da mislim. Ja sam ubeđen, ali UBEĐEN da gubimo u derbiju. U najboljem slučaju ćemo izvući remi sa mnogo muke. Jer avaj. Ona taktika svi u odbranu me je više smorila. Ako moramo da se branimo u Ligi Šampiona, hoću da barem u Superligi i protiv osrednjih timova u Evropi (Kopenhagen, Helsinki, i timovi iz Belgije, Švajcarske, Danske, Škotske, Irske…)delujemo jako i ofanzivno. Ali mi ćemo Partizanu dozvoliti da imaju inicijativu a mi ćemo se braniti. Gledao sam Grobare u četvrtak i mogu vam reći da igraju stvarno dobro i brzo. Realno bilo ih je milina gledati. ALI! Imaju krizu u završnici. Stvarno ne znaju da daju gol. To su oni. ALI MI IMAMO KRIZU CELE IGRE VEĆ SKORO CELU GODINU! Od odbrane do napada. Jedino golman još deluje sigurno. Ako odigramo loše derbi, nešto stvarno mora da se preduzme. Ova igra više ne prolazi. Kamo sreće da možemo da iskombinujemo ofanzivnu igru Prosinečkog i defanzivu Milojevića. Ali za to su potrebna još 2, 3 Marina na sredini terena, opasna kondicija i jaka duel igra. Što mi nemamo.

Reply
Suhoj37 сеп 22, 2019 at 00:20

I da kažem…u zadnje 4 godine samo 2 derbija pamtim da smo stvarno ličili na nešto. 2015. sa Grofom, 3:1 kada je Hugo urnisao Grobare i 2018. kada je bilo 2:1 za nas na Marakani. Tada je trebalo da bude barem 4:1 za nas. Ostalo jad i beda.

Reply
VLADIMIR сеп 21, 2019 at 21:48

jel opet stigla naredba da im date bodove kao Kup u maju ove godine…

Reply
Звездаш сеп 21, 2019 at 20:25

Очекујеш добар фудбал у дербију? Уз твоју чувену тактику „Ко пређе центар и шутне у оквир гола да му умре мајка“?

Reply

Leave a Comment