Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

„Вучице“ испод Чачалице траже бодове

Две победе и по један реми и пораз досадашњи је учинак наших фудбалерки на старту овосезонске Супер лиге Србије у фудбалу за жене. Пет бодова заостатка за двојцем на челу табеле, приморава наше играчице да у сваку утакмицу улазе са императивом победе.

У 5. колу црвено-беле очекује дуел у Пожаревцу против истоимене екипе. Без икакве жеље да омаловажимо екипу Пожаревца, мора се истаћи да све сем убедљивог тријумфа наших девојака представљало би прворазредно изненађење. Домаће играчице су у прва четири првенствена меча оствариле исто толико пораза, а и гол коефицијент је по њих више него поражавајући. И даље нису успеле да затресу мрежу противника, а чак 21 пут су вадиле лопту из своје мреже . Сходно оствареним резултатима јасно је да ће у актуелној сезони водити грчевиту борбу за опстанак у друштву најбољих српских женских фудбалских колектива.

У међусобним дуелима црвено-беле су далеко успешније. Један једини тријумф Пожаревљанке су оствариле у сезони 2013/14 када су у Београду изненађујуће однеле бодове славивши резултатом 2:1. У претходној сезони Црвена звезда је остварила оба тријумфа, а посебно су „Вучице“ биле ефикасне на нашем стадиону славивши са више него убедљивих 11:0.

Сходно чињеници да се очекује сигуран тријумф, јасно је да ће на терен вероватно истрчати и девојке које до сада и нису имале прилике да забележе више минута на терену, јер треба нагласити да већ у среду 25. септембра следи веома важан сусрет против земунске Слоге. Истовремено, предстојећи сусрет може бити и добра прилика да поједине играчице врате изгубљено самопоуздање и да добром и ефикасном игром покажу да је криза дефинитивно иза њих.

  • Супер лига Србије у фудбалу за жене, 5. коло:
    ЖФК Пожаревац – ЖФК Црвена звезда
    Стадион: „Вашариште“, Пожаревац
    Датум: Недеља 22. септембар
    Почетак: 14 часова

Повезане вести

Leave a Comment