Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоХокеј

Победа и против Турака

Утакмица између турске екипе Зејтинбурну и наше Црвене звезде одлучивала је о томе која ће екипа у последње коло ући са готово сигурном предношћу и пласманом у наредни круг овог такмичења. Екипа Зејтинбурнуа, састављена од домаћих играча потпомогнутих са три Украјинца, два Швеђана и по једним Американцем и Русом, представила се као тврд орах. Ипак, црвено-бели су успели да сломе турску екипу и дођу на корак од пласмана у следећи круг Континентал Купа.

Црвена звезда – Зејтинбурну 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Прва трећина није добро пошла по наше оклопнике. У 8. минути сусрета Халил Јусуф је довео екипу Зејтинбурнуа у водство од 1:0. Ипак, чета Јовице Руса се опоравља од овог раног гола турске екипе и преко Марка Драговића (асистенција Лука Вукићевић) долази до изједначења 1:1 у 14 минути. И поред тога што је пред крај овог периода Звезда имала у једном тренутку и два играча више, мреже су мировале.

Друга трећина почиње као из снова. Након само 28 секунди Рус Вјачеслав Чегринтсев, на асистенцију капитена Бркушанина, доводи црвено-беле оклопнике у водство од 2:1. А у 31. минути, након што је играч турске екипе, Американац Дунфорд, зарадио искључење, новопридошлица у Звездине редове из екипе Медвешчака, Иван Јанковић, шаље пак у мрежу Зејтинбурнуа за водство од 3:1 (31. минут). Нову асистенцију приликом овог гола забележио је капитен Марко Бркушанин. Домаћин успева да се опорави и у 35. минути преко Емре Фанера смањује на 3:2. А онда су уследила два искључења за црвено-беле. Прво је Павле Подунавац искључен у 37. минути, а онда и Лука Вукићевић у 38., али Звездина мрежа остала је нетакнута.

Последњи период почиње са серијом искључења на обе стране, а Звезда успева то да искористи у 50. минути сусрета и да преко Ивана Јанковића дође у водство од 4:2. Само 3 минуте касније Иван Анић шаље пак у мрежу домаћина (асистенција Марко Драговић) за великих 5:2. И онда у последњој минути овог сусрета Иван Јанковић постиже свој трећи погодак за 6:2. Био је ово и коначан исход овог дуела.

Црвена звезда: Степановић, Југ, Младеновић, Вукићевић (1 ас.), Таракан, Д. Јанковић, Даниел, Новаковић, Поповић, Цвик, Шпањевић, Гвозденовић, Марковић, Машић, Подунавац, И. Јанковић 3, Анић 1, Бркушанин (2 ас.), Анђелковић, Драговић 1 (1 ас.), Вуковић, Чегринтсев 1. Тренер: Јовица Рус

Сутра (недеља) од 13 часова на програму је меч против бугарске екипе Ирбис.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment