Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда – Дубочица 21:24 (11:12)

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 2. колу АРКУС лиге у „Шумицама“ од новог суперлигаша, екипе Дубочица из Лесковца 21:24 (11:12).

Није се наслућивало да ће Звезда у премијери на свом паркету изгубити утакмицу, јер су изабраници Ненада Перуничића добро отворили утакмицу и имали контролу до 25. минута меча. На овом мечу су и дебитовали повратници Никола Лазић и Душан Андрејевић, као и млади голман Димитрије Јелић, који је на позајмици из Војводине.

Црвена звезда је повела преко Богдана Утвића и контролисала предност која је износила два гола разлике до уласка у последњих 10 минута првог полувремена, када су Иван Хорват и Миљан Ерић донели „плус 3“ – 10:7. Звезда је затим имала два напада да повећа предност и да се резултатски одлепи до одласка на одмор која није искористила, што је искористио Симић на другој страни. Ненад Перуничић је затражио тајм-аут, али није се иста екипа вратила на паркет. Лесковчани су наставили серију до 5:0, преокренули резултат, црвено-бели наставили да греше, а Хорват је успео да погоди за 11:12 на истеку 30. минута.

Одмах на старту уследила је серија гостију до четири ветана поготка, а огроман број изгубљених лопти и техничких грешки Звездиних играча је умногоме допринео томе. Звезда је јурила резултат цело друго полувреме, успевала да приђе на два гола минуса, али не и да стигне до изједначења. Велики број изгубљених лопти и неискоришћених зицера, уз два промашена седмерца, унели су додатну нервозу у црвено-бели тим, који ни одбране Гемаљевића и Јелића нису умирили. Никола Матовић је са два гола у финишу потврдио победу гостију, а Стефан Шапоњић поставио коначних 21:24.

У редовима Црвене звезде најефикаснији су били Никола Лазић и Матија Николић са по 4 гола, по 3 су постигли Иван Хорват, Богдан Утвић и Стефан Шапоњић.

Црвена звезда у наредном колу гостује у Аранђеловцу, екипи Шамота.

Црвена звезда – Дубочица 21:24 (11:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда 4, Дубочица 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 3 (1), Дубочица 5 (5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јелић, Јовановић, Хорват 3, Шапоњић 3, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 1, Лазић 4, Чоловић, Андрејевић 1, Туфегџић 1, Утвић 3, Абрамовић, Ерић 1, Божовић, М.Николић 4. Тренер: Ненад Перуничић

ДУБОЧИЦА: Пешић, Цветковић, Симић 1, Продановић 3, Станковић, Николић 2, Маринковић, Јоцић, Павловић 3, Мађар, Митровић 1, Гашић, Радивојевић, Матовић 8, Атанасковић 6, Радисављевић. Тренер: Саша Пејчић

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Marko сеп 22, 2019 at 16:33

Peruničiću MARŠ iz Zvezde!

Reply
klejsjdghsj сеп 22, 2019 at 14:13

Sta jos treba da se desi pa da Perunicic ode iz kluba? Deset godina sto predsednik sto trener, za to vreme osvojen jedan kup, cini mi se…Ove godine smo glavni kandidati za ispadanje, a i krenuli smo u tom smeru u prva dva kola..Dajte vise nekog novog da nesto proba, prosle godine je doveo klub pred ispadanje i onda ih ostavio pomocnom treneru da ih vodi kroz plej aut.

Reply
Gogi сеп 27, 2019 at 16:40

1 Kup i 1 Superkup je osvojen i jos 2 puta vicesampioni drzave i 3 puta finalisti kupa u zadnjih 10ak godina…

Reply

Leave a Comment