Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Четвртфинале АБА Суперкупа: Наставите да тренирате!

Црвена звезда- Приморска 82:88 (26:25; 15:21; 21:23; 20:19)

Изузетно лоша игра наших кошаркаша и срамотан пораз у четвртфиналу Суперкупа у Загребу стиже као последња опомена пред почетак сезоне.

На самом почетку утакмице Звезда је диктирала темпо и резултат. Л.Браун је максимално експлоатисао добра позицирања у рекету Гиста па је прву четвртину обележио наш нови центар, који је од првих 14 поена наше екипе постигао 9. Звезда је прву двоцифрену предност забележила кошем Берона за 21:11 али је потом Приморска искористила нешто опуштенију игру наших кошаркаша те је преко Јагодић-Курџе смањила резултат у финишу прве четвртине на 22:18. У том периоду доста проблема нашим центрима на скоку правио је искусни Јагодић-Куриџа, који је након другог офанзивног скока реализовао слободна бацања и смањио резултат на 24:20, да би потом и Чакарун након новог офанзивног скока поентирао под фаулом и после погођеног додатног бацања резултат поново вратио у егал-24:23. Џенкинс је узвратио поентирајући из продора али последње поене на истеку четвртине постиже Шишко па Звезда на први одмор одлази са само поеном предности 26:25.

 

Другу четвртину отворио је Стратос Перпероглу својом првом тројком али након неколико лоше организованих напада наше екипе, Барич тројком кажњава дефанзивну неодговорност наших кошаркаша и доводи Приморку у прво вођство на утакмици -31:29. У тим тренуцима је Перпероглу доста инсистирао у проналажењу решења, али и поред пет поена, то није изгледало добро. И дефанзивно, на страни нашег тима је изостајала реакција, па се после блока у леђа Чакарун несметано прошетао нашим рекетом и лагано поентирао, одржавајући +4, да би Барич тројком повећао предност, формално, гостију на 38:31. Серију Приморске, привремено је зауставио Давидовац својом првом тројком али је и поред тога Приморска после новог офанзивног скока и поена Јагодић- Куриџе дошла до највеће предности – 43:34. Агресивнијом игром у завршних минут и по, преко Лоренца и Дерика Брауна, Звезда је успела да смањи предност новог члана АБА ј.т.д. лиге на 41:46.

 

Помало неочекивано, Приморска је у првом полувремену велике проблеме нашој екипи правила у рекету, пре свега, преко искусног Јагодић-Куриџе али и преко добро познатих абалигашких центара Димеца и Маринковића. Велики број офанзивних скокова, неодговорна одбрана наших играча при шуту противника довела је до тога да противник са неколико везаних поена стекне самопоуздање које је, такође, црпео и из одлично одрађених дефанзивних задатака. Правовременим скупљањем код продора наших играча, као и правовременим удвајањем на ниском посту односно функционалном страном помоћи, Приморска је отерала наше играче из рекета у другој четвртини,па су наши кошаркаши често били приморани да нападе завршавају у последњим секундама из, наравно, неизграђених позиција. Такође, мора се признати да се у првом полувремену није прославила у својим задацима ни осовина Човић-Оџо.

 

Почетак треће четвртине није донела ништа ново у игри нашег тима. Приморска је трећи период отворила са 5 везаних поена док је на другој страни Л.Браун имао и даље проблема у организацији напада па је предност Приморске врло брзо порасла на 55:44. Из правовременог тајм-аута Томића, Звезда је одиграла коначно добар напад а Берон потпуно сам погодио своју другу тројку. Уласком Човића, Звезда је мало повезала редове, и уз знатно бољу игру у одбрани смањила заостатак на 55:50. Поенима Човића под фаулом и реализацијом пенала, Звезда је наставила да топи предност- 56:53, да би након реализованих слободних бацање Берона предност Приморске износила 56:55. Али од тог тренутка, Приморска поново прави мини серију и новом тројком Ленса Хериса одлази на 63:55. Након неспортског фаула Оџа, Јагодић-Куриџа је реализовао оба бацања да би Барич погодио тројку и донео нову двоцифрену предност свом тиму 68:57. Финиш треће четвртине протекао је у серији слободних бацања где су наши кошаркаши употпунили укупно лош проценат шута са пенала. Оџо је био два пута половичан док је Перпероглу реализовао један од два пенала па се пред последњи период отишло на одмор резултатом 69:62.

 

Последњи период је отпочео „силовањем“ Перпероглуа да би Давидовац са 5 везаних поена накратко приближио Звезду али оно што је недостајало у претходном делу меча наставило је да тишти нашу екипу. Изузетно лоша игра у одбрани и још гора заштита рекета па је новим кошевима Димеца Приморска опет побегла на +11 а времена је било све мање. Кошем Александра Лазића полухорогом, Приморска је имала нову максималну предност-67:80. Финиш полседње утакмице протекао је онако како се одвијало и већи део утакмице. Приморска је из рекета долазила до поена док наши играчи сем на почетку утакмице нису личили на себе.

 

Безидејно, споро, мекано, без јасно подељених улога, Приморска је ударила јак шамар нашој скупоценој екипи и јасно ставила до знања да ће морати још много да се тренира како би успели да понове бар део прошлосезонских резултата. Јако лоша увертира пред почетка сезоне и показатељ да резултати са припрема не морају ништа да значе кад почну такмичарске утакмице.

Црвена звезда – Приморска 82:88 (26:25, 15:21, 21:23, 20:19)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Д. Браун 8, Човић 9, Л. Браун 9, Перпероглу 8, Давидовац 15, Берон 10, Добрић 3, Гист 12, Џенкинс 2, Симанић 2, Јовановић, Оџо 14.
ПРИМОРСКА: Холт 10, Херис 14, Чакарун 9, Барич 9, Коси, Лазић 9, Маринковић 6, Хоџић, Јагодић-Куриџа 18, Димец 5, Шишко 8, Вончина.

Повезане вести

24 comments

travica slobodan сеп 29, 2019 at 15:35

Apsolutno ličimo na Budućnost iz prošle sezone. Osloboditi se oba Brauna,povući Pota iz Fmp-a na poziciju pleja i uz forsiranje Dobrića,Simketa imamo čemu da se nadamo!

Reply
Gogi сеп 27, 2019 at 17:16

Sta smo docekali da fudbaleri koji igraju u LS ne upute ni sut u gol protiv raspalog groblja,kosarkasi gube od Primorske,rukometasi gube od Dubocice a titulu u vaterpolu gubimo od Zorka Sabac DOO…Nadam se da je ovo samo trenutna slaba forma nasih klubova i da ce im ovo ipak biti dobre opomene i da ce da se osvoje trofeji i ove sezone pre svega u fudbalu i kosarci…

Reply
Loki сеп 27, 2019 at 03:09

Šampion ABA lige ispao u četvtfinalu Super kupa od dojučerašnjeg drugoligaši!!! Pa, to je skandalozno i sramota!!! Ko se to igra sa uglednom Zvezde!!?? Ekipa raštimovana, bez hemije, bez energije, trener kao Zombi posmatra BLAMIRANJE šampiona ABA Lige u četiri čina… Da li uopšte postoji odgovornost?

Reply
mora da su bili na derbiju сеп 27, 2019 at 01:11

ugledali se na fudbalere

Reply
dusan сеп 27, 2019 at 00:42

ovi dresovi su nadrealno odvratni

Reply
Delije Bar veterani сеп 26, 2019 at 23:48

Tesko da se ovo moze ponoviti jer ipak smo dva pita Olimpiakos dobili……BICE TO SVE DOBRO……

Reply
Delije Bar veterani сеп 26, 2019 at 23:44

Dobra opomena,ali ne treba sada na kolac nabijati i lincovati,odrati slovence prvo kolo….idemo dalje.Nema opravdanja za veceras,ali od price nema nista…DEMANTOVACE OVO PLJUVANJE ONI…JER IPAK IMAMO TOP EKIPU…..

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга сеп 26, 2019 at 23:02

Са тренером Томићем – Звезду тек чекају црни дани!

Reply
Delija do Bola сеп 27, 2019 at 03:52

Tomić je ovenčan sa dve titule, ali on je stvarno dno dna od trenera. Koliko znam, on je imao odrešene ruke u dovodjenju igrača i lično je s njima i pregovarao. Znači, ima tu burazersko-mensdzerskih shema… I Tomić je sastavio ekipu gde većina stranaca ima 35,36 godina …. I da li normalan trener može takvu kosmičku glupost da napravi! Jer, NORMALNO je da igrači, bez obzira na ime i igračku prošlost, u godinama oko 35 nemaju brzinu, skočnost, okretnost, energiju i motoriku… I normalno je da ne poseduju želju i voljne momente za pobedama kao oni koji imaju 20 i kusur godina, a posebno je normalno da ne poseduju skoro nikakvu posvećenost treniranju i napredovanja kroz treninge. I to je posve normalno! Zato ne treba kuditi „strance“. Oni igraju shodno svojim godinama koje su povukle sasvim normalnu potrošenost, izraubovanost povredama i to je to. Ali moraš biti ekstremni idiot da ukomponuješ ekipa za savremenu košarku sa ljudima od 35 i 36 godina. Ili Tomić nije baš toliko lud, nego je zloupotrebio dato poverenje u odabiru igrača i napravio već pomenute burazersko-menadzerske kombinacije u svoju korist(procenti, procenti..), a na štetu Zvezde!

Reply
Estrella Roja сеп 26, 2019 at 22:48

Kako sam se samo uželeo košarkaša Zvezde nakon neuspešnog meseca za naš sport, u kome je kulminacija bila u nedeljnom derbiju fudbalera. I onda bum, debakl od dojučerašnjeg Aba drugoligaša koji je samo zbog straha od pobede na kraju ispustio realnih petnaestak razlike. Šamarčina. Kuridža, Dimec, Marinković i Šiško su oduvali naše plaćene zvezde, ali bukvalno su ih urnisali u svim segmentima igre. Da je bila skrivena kamera opet ne bi bilo smešno. Plejmejkeri ne ulivaju poverenje, čini se da nema ni potrebne hemije….da nam se ne dogodi pomračenje ove sezone. Nadam se da neće…. ali strepnja nakon večerašnje utakmice je sve izraženija.

Reply
Dragan сеп 27, 2019 at 00:42

Brate Estrelja, ti pricas o prijateljskim utakmicama sa Olimpijakisom…a ovo je sada bila takmičarska urakmica i nas zgazi dojucerasnji drugoligas!!! NE ZNAM DA LU ZNAS da cela ekipa Priimorske ima godisnju platu kao Gist!!!!! Ovo je skandall, sramota… ova ekipa je skockana samo po imenima….a toralno nekompatabilna…od stranaca ni trojica ne mogu igrati zajedno…Licimo na Buducnost od prosle gidine…samo mnogo gore….jer mi smo stara, pottosena i spora ekipa. Ne mozemo da branimo nista, ali nista…jer smo spori, neokretni, statični…i te stvari ne mogu da se poprave!!!! Brzinu i okretnost ne mozes popraviti kod igraca od oreko 30 godine. U pravu su znači bili oni koji su pričalu da smo napravili Dom staraca, nekompaktnu rkipu, koja ne moze nista da udvaja, niti da brani pikenrol, niti da trci kontru, niti da nadskace bilo koga. A pisebno je mucno bilo gledati kako evropske zvezde Stratos, Derik Braun Gist ne mogu u igri 1 na 1 da odbrane jedan jedini napad anonimusa!!! Evropsje zvezde koje imaju sada po „100 gidina“, izraubovane od povreda i naravno bez nekih naročitih ambicija za nekim dokazivanjem. Koja smo katasttofa govori podatak da nas jedini dobar igrac bio Filip Cović..

Reply
Estrella Roja сеп 27, 2019 at 19:31

Druže Dragane, ne znam gde si video da pričam o prijateljskim utakmicama sa Olimpijakosom, hehe. U suštini si u pravu, gledam nešto godine igrača Zvezde gde je Nenadić posle Simanića najmlađi sa 25 godina. To nije dobro, trebali smo makar nekog stranca mlađeg od 29 godina da nađemo, ovo nimalo optimistično ne deluje. Za mene nema opravdanja pošto je igrački kadar, koji po zvučnosti imena Zvezda poseduje, trebao i sa pola snage da rutinira dvadesetak razlike ekipu koju predvodi smehotresni Kuridža, kome svaka čast za srčanost i energiju, ali koji ne bi bio ni 15 igrač u našem rosteru. Videćemo kako će delovati ekipa u narednom periodu, ne želim da grešim dušu pre početka zvanične sezone, da ima elemenata za brigu, nažalost ima ih previše. Nego, malo sam bacio pogled na Fmp – Oli/Ced, možda je potencijalno najveće naše pojačanje Pecarski, ja bih ga registrovao za Zvezdu nakon Nove godine. Ne mogu da verujem da su ga grobari odbacili, pa sve i da posećuje splavove i pravi probleme. Ima enorman talenat.

Reply
Dragan сеп 27, 2019 at 19:39

Druže Estrelja, ne bi Pecarski kod Tomića video igru ni 15 sekundi!!! Ovo sto on radi sa Dobricem je zločin.

Reply
Estrella Roja сеп 27, 2019 at 20:13

Sad but true. Simanić i Dobrić moraju da postanu nosioci ove sezone, naravno i od njih dosta zavisi, ali mi nekako ne deluje da će imati podršku u treneru Tomiću.

MILOS RANKOVIC сеп 26, 2019 at 22:38

LAZICU BRATE NAS,UZMI TO POSTROJ KO HOCE DA IGRA I DA GINE NEK OSTANE,KO NECE TERAJ TO ODMAH IZ ZVEZDE,NAPALJENI AMERIKANCI

Reply
Miloje сеп 26, 2019 at 23:06

Šta će Lazić?
Pa on je gori od svih ostalih!

Reply
Veteran Sever сеп 27, 2019 at 03:19

Kamo sreće da su Ameri što igraju za nas napaljeni!!! Nego su ugašeni, polumrtvi! A tek trener.. kao da je popio kilogram sedativa.

Reply
Аврам сеп 27, 2019 at 08:40

Тренер Милан Томић поред терена стоји као воштана фигура у музеју.
Узме тајм-аут и каже двије три реченице, нешто црта по табли и прави перформарс као Марина Абрамовић.

Sa njim beskrvnim i anemičnim – Zvezda nema svetlu budućnost.

Reply
Estrella Roja сеп 27, 2019 at 19:34

Hahahaha. Ovo bi bio tvit dana da smo na tviteru. Poštovanje.

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2019 at 22:32

TOMIC VODI EKIPU KAO NA TRENING,SVI MORAJU DA IGRAJU,DZENKINS NEMOZE NISTA DA POGODI ON GA FORSIRA,DOBRIC OPET IGRA PO PAR MINUTA,SIMANIC,DOBRIC, ODZO NECE NI IGRATI PO OVIM ZVEZDAMA,MISLIM I UB EDJEN SAM PLEJ JE NAJVECI PROBLEM, NEMA NAS KO DA VODI U NAPADU,TRENUTNO SMO PUSTENI NA ZEMLJU OD EKIPE KOJA JE UZ KRKU NAJGORA,OVO JE UZAS

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 26, 2019 at 22:29

hahha..recept od fudbalera..dimec,šiško i kuridza igraju za 250€ ..i rasturiše nekog derika,lorenza i ostale balvane..mislim da smo namerno ponizeni da nas ne bi g.lodari u polufinalu zbrisali kao metlom..tuga za tugom nas delija

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2019 at 22:28

JA NEZNAM STA JE OVO U ZVEZDI,NI FK NI KK NEMA BORBE,ZELJE,IGRE SKOKA,DAL JE MOGUCE DA ONI IMAJU DEVET SKOKOVA VISE,OVAJ PLEJ BRAUN JR TESKI KRS,UZAS OD IGRACA OD TOLIKO PLEJEVA MI UZELI NAJGOREG,NI SUT NI ASISTENCIJA,PRODIRE NA SILU SUTIRA KO DA JE BOG,UZAS OD IGRACA,DRUGI BRAUN JOS GORI COVEK BRE NEMOZE DA SKOCI DA SUTNE,NEMA GA NIGDE,PADA OD HJIHOVE CETVORKE ON JE ZREO DA SE NESKIDA FAJE ODMAH U EKIPU,LEPO PISE U NASLOVU NASTAVI DA TRENIRATE,ODZO MAJKO MILA UZAS,NAS CE U EVRO LIGI DA UNISTE,NEMAMO PLEJA I NEMAMO TROJKU

Reply
Petak trinaesti сеп 26, 2019 at 22:12

Bruke jedne………. Jadno……. Tomić doviđenja…..

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 26, 2019 at 22:36

AKO IGRACI NISU MOTIVISANI KRIV JE TRENER,JASNO I GLASNO

Reply

Leave a Comment