Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда са пола гаса преслишала Мачву

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАЧВА 3:1 (3:0)

У оквиру 10. кола Суперлиге Србије, Црвена звезда је под ореолом апсолутног фаворита угостила шабачку Мачву и забележила веома лаку, девету победу у сезони. Утакмица је одиграна у вечерњим часовима, по идеалном времену, али и пред веома малим бројем гледалаца – свега 6.000. Стадион „Рајко Митић“ данас је представио и своје ново озвучење и разглас, које је последњи пут мењано, нећете веровати – давне 1982. године.

Владан Милојевић определио се за сличан састав попут оног са којим је наш тим однео победу на Вождовцу, с тим што је Гајић прешао на своју примарну, десну страну, док је место левог бека повратио Милан Родић (опоравио се од повреде). У централном делу офанзивних везних играча нашао се Мирко Иванић, док су крила чинили ла Пара и Бен. Мотив више да забележи нови тријумф наш тим је имао због чињенице и да је највећи ривал, Партизан, савладао Раднички у Нишу, па је тако бар на кратко на табели био испред нас.

Од самог старта лопта је била у нашим ногама, диктирали смо темпо, али су нам се покушаји углавном завршавали нешто јачим дубинским лоптама које није стизао да материјализује Томане. У уводним минутима превише је играча Мачве било у свом шеснаестерцу, па је тако Звезда почела и са ударцима из даљине.
Један такав упутио је Кањас, лопта је нашла пут до Пулетића у 8. минуту, који исти првобитно зауставља, али је одбио лопту само до Томанеа који је био прибран, лепо се снашао и тај одбитак спровео у мрежу за 1:0. На време су црвено-бели разбили бункер Шапчана.

Томане у дуелу са дефанзивцем Мачве

Након примљеног гола, тренер гостију, Аничић, показивао је својим пуленима да крену напред и тежиште игре пребаце на нашу половину. А то је, разуме се, остављало доста више простора офанзивном делу нашег тима да нешто више уради у последњој трећини терена.

Велику грешку Борјана из 15. минута, када је лоше испуцао лопту, нису искористили црвено-црни. Наиме, након паса Ивића, превише је оклевао Јеремић па је његов ударац из добре позиције био изблокиран. Посла за голмана Пулетића, са друге стране, било је у 17. минуту, када је незгодан центаршут упутио Родић са леве стране, па је голман Мачве тешком муком боксовао лопту. Што се тиче наше игре у офанзиви, приметно је било често смењивање позиција Иванића, ла Паре и Бена, што је уносило одређену дозу конфузије у дефанзиви Мачве.

Шансу да удвостручи предност Звезда је имала у 22. минуту. Након изгубљене лопте гостију у најопаснијој могућој зони (негде на 20 метара од свог гола), Томане је показао назнаке веома агилног центарфора, када је повукао лопту, побегао одбрадни Мачве и веома лепо, из тешке позиције гађао супротан угао. Ипак, веома добро је интервенисао Пулетић. Након одбијене лопте, овај пут није било Звездиних играча да је спроведу у мрежу.

Нападала је Звезда, смењивали су се покушаји Вулића, Иванића и ла Паре, ван 16 метара, али без резултата.

Баш као што је Томане у првих пола сата игре давао добре назнаке да се ради о квалитетном играчу, тако је своју борбеност и труд материјализовао бриљантном асистенцијом и ла Пара у 32. минуту. Феноменалним обртом ослободио се двојице чувара, послао одличну лопту између редова Мачве ка Бену, који рутински обилази голмана и спроводи је у мрежу за 2:0. На велика врата се „вратио“ Бен у црвено-бели табор, головима на два везана меча. И поред конкретног учинка, тројица поменутих играча апсолутно су вечерас правили разлику на нашем највећем стадиону.

Кањас прославља погодак са саиграчима

Лигашки првенац у дресу Црвене звезде забележио је и Хосе Кањас. Веома добру лопту добио је Гајић на десном крилу, ушао је у шеснаестерац, заломио једног дефанзивца и оштро шутирао ка Пулетићу. И овај пут је несигурни голман гостију лопту одбио до нашег играча, овај пут Кањаса, који послао лопту под пречку за великих 3:0. Играо се 37. минут. Екипа Мачве је у потпуности била разбијена у првом полувремену, пре свега захваљујући врхунској концентрацији наших играча у завршници. Након тог трећег гола, Звезда је почела да игра мало и „за душу“ публике.

Фантастично је опуштена Звезда комбиновала на половини Мачве, па је након једне сјајне акције из 43. минута Гајић упутио оштар центаршут по земљи према, ла Пари, испред којег за делић секунде брже интервенише Јовановић, и тиме спречава катастрофу, макар у првом полувремену. Аплаузе је ударцем са дистанце убрао и Родић, минут касније.

Тражила је Звезда игру неких 20-ак минута у првом полувремену, али након постигнутог гола и изведених пар веома квалитетних акција, те нешто офанзивнијом поставком гостију, наш тим је успео да је успостави и веома убедљиво реши прво полувреме. Рекло би се, веома сурово су црвено-бели деловали у овом делу меча, готово свака грешка гостију строго је кажњена. Оно што је свакако радовало публику јесте чињенице, да се нисмо повукли после првог (па ни другог) гола, него смо коначно наставили још убојитије да делујемо на терену.

На старту другог полувремена, Јеремића је заменио Стевановић у редовима Мачве.

Звезда је у наставку први, па и други пут запретила у 52. минуту. Најпре је сјајну лопту Иванић послао ка Родићу на леву страну, овај је убацио по земљи где ла Пара није успео да је закачи са 6-7 метара. Лопта одлази на десну страну, па се враћа у средину где Томане покушава петом. Потом долази до Бена лево који је готово идентично убацује попут Родића, али овај пут Звездини нападачи нису били добро позиционирани.

Одличну прилику да се колико толико врати у меч, Мачва је имала након корнера у 58. минуту. Ни Јефтић, ни Шушњар нису успели да савладају Борјана, из непосредне близине. Након тога, гости прете и у 60. минуту, када је повратну лопту Милосављевића са леве стране, промашио Ашћерић негде у висини пенала. Недовољно опорављеног Родића, у истом минуту мења Панков. Тада је Гајић отишао на леву страну, док је десног бека заиграо Дегенек.

А наш тим нову прилику је дочекао из прекида. У 64. минуту досуђен је слободан ударац на 18 метара од гола, мало десније од средине. Лопту је на траву наместио Бен, левом ногом гађао ближи угао Пулетићевог гола, али је тај ударац окрзнуо пречку и завршио иза гола.. за уздахе и аплаузе са трибина.

Иако су гости желели да дођу макар до почасног поготка, црвено бели су од неког 63-64. минута поново преузели иницијативу, након периода нешто мирније игре.

Своју последњу измену, екипа Мачве извршила је у 71. минуту, када је на терен ушао Божић, уместо Ивића; док је као друга замана код нас, на терен изашао Крстовић, уместо Томанеа. Исти минут се играо, када смо лако могли и до четвртог поготка, и то поново након прекида. Корнер са десне стране идеално је извео Бен, Мулуновић се извио, снажно шутирао главом, али није му се посрећило да погоди. Лопта је отишла мало преко пречке.
Пре свега поседом лопте, Звезда је рутински одржавала предност стечену у првом полувремену, па је тако Мачва веома ретко долазила у прилику да је угрози. Очекивано, тешко је Звезда могла да сачува конкретност и реализацију из првих 45 минута, па је тако деловало да читаво друго полувреме игра на неких 50% својих могућности.

Последњу измену у редовима нашег тима видели смо у 81. минуту, када је одличног Кањаса заменио Његош Петровић.

Ипак, када се то можда и најмање очекивало, упорни Шапчани стижу и до поготка. У 83. минуту, након једног релативно лоше изведеног прекида дошло је до праве конфузије у нашој одбрани, па је млађи брат Срђана Мијаиловића, Марко, лако успео да са два метра погоди наш гол за 3:1, на асистенцију Јефтића. Често нам се у последње време дешава да будемо кажњени за падове у игри, али данас се то свакако није одразило на коначни исход.

До краја сусрета није било више узбуђења. Мачва је још који минут покушавала на брзе начине да нађе пут то нашег казненог простора, али безуспешно. Једно одлично полувреме, и још један период „одрађивања“ посла видели смо данас на стадиону „Рајко Митић“. Идуће недеље ће против Олимпијакоса у Лиги шампиона већ морати да се одржи јак темпо и квалитет током читавог сусрета, а не само у једном полувремену. Меч против последње екипе на табели домаћег шампионата добро је Милојевићу послужио да испроба још неке тактичке варијанте пред једну од најважнијих утакмица ове јесени.

 

 Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Драган Чоловић. Помоћници: Немања Петровић, Марко Ђуричић. Жути картони: Шушњар, Мијаиловић, Милосављевић (Мачва) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Томане (8. минут), 2:0 Бен (32. минут), 3:0 Кањас (37. минут), 3:1 Мијаиловић (83. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић (од 61. Панков), Вулић, Кањас (од 81. Петровић), Иванић, ла Пара, Бен, Томане (од 71. Крстовић). Тренер: Владан Милојевић.

Мачва: Пулетић – Пејовић, Тошић, Ивић (од 71. Божић), Јовановић, Јефтић, Марић (од 56. Шушњар), Ашћерић, Мијаиловић, Јеремић (од 46. Стевановић), Милосављевић. Тренер: Драган Аничић.

Повезане вести

10 comments

Acanbgd1989 сеп 29, 2019 at 01:40

Ne mogu da verujem da se nakotio ovoliki broj Vuleticevih pulencica koji za protivuslugu kod debelog pisu sramne komentare na nasem portalu. Jasno svima nama da komentari Barija I ostalih su servirani od strane glodarske kuhinje, Ali kao i sve kod Vas je neukusno I bljutavo, pa tako I ove uvrede na racun, velikog gospodina I trenera Vladana Milojevica. U svakom slucaju vreme kada ste uzimali po 6 titula za redom je proslo, a vrlo brzo ce prerasti I u daleko proslo. Miloje vodi utakmice onako kako treba, I never sigurno par vuleticevaca menjati koncept Velike Crvene Zvezde. Puno srece nam zelim protiv Olimpijakosa I da bolji pobedi. Zivela Zvezda

Reply
Kalderon сеп 28, 2019 at 22:14

Pedeset minuta igrali smo agresivno i tecno posle toga spustiti loptu je normalno jer nema potrebe rizikovati povredu a imas vaznu utakmicu, mnogo mi je zao sto Ben nije licenciran mnogo fali

Reply
Veteran Sever сеп 29, 2019 at 01:12

Mislim da je ovo cista Milojeva pobeda, kao sto su sve Zvezdine pobede u poslednje dve godine zapravo iskljucivo pobede Miloja, a svi porazi padaju na dusu igraaca, jer nisu sprovele briljatnu pripremu i taktiku velecasnog i prvorodjenog Miloja!

Reply
Suhoj37 сеп 28, 2019 at 22:09

Prvo poluvreme doktorski. Drugo sramno. Sve u svemu srećno nam bilo protiv Olimpiakosa!

Reply
Звездаш сеп 29, 2019 at 00:22

Како играмо, само срећа и може да нам помогне…

Reply
Suhoj37 сеп 29, 2019 at 00:28

Znam. Zato sam i napisao. Zaista ne znam kako ćemo pobediti Grke.

Reply
Dejo сеп 28, 2019 at 21:49

Igraci Crvene Zvezde ne smiju da vracu loptu put Borjana vec lota mora unapred da ide ,Crvena Zvezda treba da ima centarfora poput Zigica ,Crvena Zvezda treba da iz svoje skole upari zajedno za Degenekom dijete iz svoje skole fudbala u Super ligi Srbije ,Milojevic treba da igra tri napadaca evo mu ih odma Tomane ,Boaci ,Garsija a na strani u gostima dva napadaca

Reply
Kalderon сеп 28, 2019 at 21:38

Ja zadovoljan a ko nije neka predje da navija za Franjevce

Reply
Delija do Bola сеп 29, 2019 at 01:07

Samo zbog ovakvih smrdljivih Botova, koji nemaju osecaj za stid i sramotu pa pisu najodvratnije uvlakacke komentare – voleo bih da Miloje ode iz Zvezde i povede sa sobom svoje sendvicare.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 28, 2019 at 21:07

bedno,jadno,..nemamo mi karakter ni malo..mene sramota nase igre kad vidim g.lodare kako igraju sa žarom,željom i karakterom..mi smo DUPLO GOLO….BEZOBRAZNO OD IGRACA I TRENERA

Reply

Leave a Comment