Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Најава нове сезоне Евролиге – други део

Фенербахче – Тим из Истанбула је задржао стручни штаб на челу са Жељком Обрадовићем и чак 11 играча из прошлосезонског ростера. Највећа појачања уочи нове сезоне су Нандо Де Коло (ЦСКА ) и Дерик Вилијамс (Бајерн) који је после одличне дебитантске сезоне у ЕЛ успео да наплати своје добре партије. Позицију плејмејкера попунио је Лео Вестерман (Жалгирис), Владимир Штимац (Турк Телеком)  је услед проблема са повредама високих играча потписан на три месеца а тиму су прикључени и Беркај Чандан и Екрем Санчакли. Фенербахче иза себе има пет узастопних учешћа на финалним турнирима ЕЛ и сигурно је да ће у сезони пред нама бити један од фаворита како за Ф4 тако и за саму титулу првака Европе.

Химки – За разлику од Фенербахчеа екипа Химкија је током лета променила скоро читав тим. На клупи је остао Ринас Куртинаитис, од играча ту су Швед, Зајтсев и Виалтсев а новајлије су Стефан Јовић (Бајерн) , Даирис Бертанс (Армани), Крис Крејмер (Л.Ритас) Сергеј Карашев (Зенит) Тимофеј Мозгов (пропустио прошлу сезону због повреде) Јонас Јеребко (Голден Стејт) Девин Букер (Бајерн) Џереми Еванс (Дарусафака) Андреј Десјатников (Зенит) и Јевгениј Валиев (Зенит). Напорно је само набројати нове играче, можемо замислити како ће бити Куртинаитису док све то сложи и уигра. На папиру добар тим а резултат ће највише зависити од тога колико ће тренер успети да укључи у игру и остале играче сем Шведа.

Басконија – Након одласка центарске линије Поирие – Фојтман екипа тренера Велимира Перасовића је реаговала на тржишту довођењем Мајкла Ерика (Дарушафака) Ахилеа Полонаре (Сасари) и Јусуфе Фола (Стразбур). Поред њих новајлије су и плејмејкер Пиериа Хенри (Уникс) и бек шутер Ник Стаускас (Кливленд). Треба напоменути да се Грејнџер у предсезони опет повредио и чека га пауза од бар 6 месеци. Са Басконијом се никад не зна, реалан домет је борба за плеј оф.

Асвел – Због великих уговора за ТВ права које су у стању да плате француске телевизије Ђорди Бартомеу је дуго покушавао да у оквире ЕЛ увуче бар један француски клуб и избор је пао на Асвел. За дебитантску сезону клуба у овом формату такмичења тим су појачали Едвин Џексон ( Будућност) Антоан Дио (Валенсија) Џордан Тејлор (Лимож) Рихард Ломаш (Вентспилс) Исмаел Беко (Антверпен) и Тони Јекири (Газиантеп). У тиму је остао и талентовани Тео Маледон па ће Асвел, ако ни због чега другог, због њега бити занимљив за праћење ове сезоне. Тим са клупе и ове сезоне предводи Звездан Митровић.

Макаби – Тим из Тел Авива је током лета довео 7 нових играча – Омри Каспи (Мемфис) Отело Хантер (ЦСКА) Квинси Ејси (Финикс) Елија Брајант (Хапоел Еилат)  Нејт Волтерс (Жалгирис) Тајлер Дорси (Мемфис) и Санди Коен (Висконсин Грин Беј). На клупи је остао Сферопулос чијим је доласком током прошле сезоне Макаби успео да стабилизује игру али ипак није успео да дохвати плеј оф. Уколико Скоти Вилбекин буде здрав ове сезоне плеј оф можда буде достижан.

Олимпијакос – Грчки друголигаш (парадоксално зар не) је умногоме променио ростер пред ову сезону. Стигли су Брендон Пол (Кина) Миндаугас Кузминскас (Армани) Кевин Пантер (Виртус) Антонис Коњијарис (ПАОК) Итан Хап (Висконсин) и Вејд Болдвин (Портланд). Очекује се да током сезоне шансу добије и талентовани српски кошаркаш Алексеј Покушевски. Увек је незахвално процењиавати домете Олимпијакоса, све зависи од тога колико су Спанулис и Принтезис у овом тренутку способни да повуку екипу јер док се у тиму искристалишу неки други лидери може бити касно. И ове сезоне Олимпијакос ће са клупе водити Дејвид Блат коме желимо пре свега здравље а за добре резултате ће се већ побринути његови играчи.

 

Повезане вести

Leave a Comment