Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Мајдов амбасадор Европске недеље спорта

У оквиру „Европске недеље спорта“, на Ади Циганлији одржан је „Спортски дан“, у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта, а под покровитељством Европске комисије.

Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, државни секретар за омладину Министарства омладине и спорта Дарко Станић, амбасадор и Шеф делегације Европске Уније у Србији, Сем Фабрици и наш трофејни џудиста, Немања Мајдов, двоструки освајач светских медаља и амбасадор Европске недеље спорта, обратили су се учесницима Спортског дана, међу је учествовало више хиљада људи, међу којима је било највише деце.

Олимпизам, као идеја у којој се спорт користи само као платформа за стварање бољег света, нас на то обавезује. Управо овакви догађаји и поводи служе остваривању те идеје. Спорт је место окупљања, место спајања различитости, место прављења пријатељстава и мостова. Зато је важно да кроз целу Србију пошаљемо ту поруку и ангажујемо будућност наше земље да се бави спортом, јер бављењем спортом постају бољи људи – рекао је Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.

Немања Мајдов, српски трофејни џудиста који је на недавно одржаном СП у Јапану направио прави подвиг освајањем још једног светског одличја, поздравио је учеснике Спортског дана на Ади Циганлији.

Шампион света није лако бити, али је ипак могуће. Зато желим да неко од вас буде најбољи на свету јер је ово земља шампиона – рекао је Немања Мајдов.

Грађани су били у прилици да се опробају у различитим спортовима захваљујући демонстраторима и тренерима из различитих спортских савеза, да се такмиче у многобројним спортским играма као и да учествују у разним едукативним и креативним радионицама.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment