Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Историјска победа омладинаца

Наши омладинци су, упркос томе што су на полувремену имали гол заостатка, успели да у потпуности преокрену резултат и дођу до тријумфа против Олимпијакоса (2:1). Ово је четврти бод за изабранике Славољуба Ђорђевића, након одиграна два кола Омладинске Лиге шампиона и први тријумф у историји нашег клуба у најелитнијем такмичењу за фудбалере до 18 година.

Црвена звезда – Олимпијакос 2:1 (0:1)
Стадион: ФК Вождовац.
Судија: Ондреј Пеханец (Чешка Република).
Стрелци: Митровић у 46. и Пантовић у 78. минуту за Црвену звезду, а Лиацос у 28. минуту за Олимпијакос.
Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић (од 90. Милетић), Бурмаз (од 87. Илић), Пиплица (од 73. Дедијер), Бабић.
Резерве: Ћопић, Писар, Илић, Милетић, Пешовић, Дедијер, Лазетић.
Олимпијакос: Цолакис, Ентоманис (од 85. Сапунцис), Коцаминидис, Булари, Мартинис, Белић (од 66. Асланидис), Неофитидис, Лиацос (од 85. Сирмис), Кацавакис (од 66. Арсенидис), Николис, Сурлис.
Резерве: Стумарас, Керамидис, Цавос, Асланидис, Арсенидис, Сапунцис, Сирмис.
Жути картони: Матић, Лукић (Црвена звезда), Сурлис, Белић (Олимпијакос).

Наши јуниори су, као и у утакмици против Бајерна, ушли у меч са доста млађим саставом у односу на противника. Тим омладинаца Олимпијакоса је састављен већином од фудбалера рођених 2000. и 2001. године, док су у нашем тиму сви играчи, сем Миликића, Новаковића и Бурмаза, рођени 2002. године.

Силовито су започели утакмицу изабраници Славољуба Ђорђевића, већ на самом старту запретио је Лукић после ударца из угла, а узвратили су и гости на другој страни када је Неофитидис погодио стативу у 7. минуту сусрета. Сјајна контра црвено-белих у 15. минуту, прошао је Пантовић по десној страни, одиграо пас у простор за Бурмаза, али интервенише одбрана гостију. Приметно је да прекиди нашег тима, и уопштено центаршутеви, задају доста муке дефанзивној линији Олимпијакоса, овога пута је Бурмаз био у прилици, али је покушај главом из 18. минута успео да заустави Цолакис.

Гости су дошли до предности у 28. минуту, када се Лиацос са десне стране увукао у средину и упутио ударац који од стативе гола завршава иза леђа Катића. Омладинци Црвене звезде су наставили да прете после прекида, центрирао је Новаковић у 33. минуту, а главом покушао Благојевић, међутим лопта одлази преко пречке. Настојали су београдски црвено-бели да дођу до поравнања, али је резултат у првих 45 минута завршен у корист гостију.

Ипак, до изједначење је дошло већ на старту другог полувремена. Играо се 46. минут када је Пантовић прихватио пас Бабића на шеснаест метара и без оклевања проиграо Митровића који се сјајно убацио по десној страни и рутински савладао Цолакиса. Десет минута касније, комбиновали су Благојевић и Новаковић, али је ударац наше „осмице“ завршио у рукама голмана гостујућег тима. Опасан напад за Београђане у 59. минуту када се Бурмаз сјајно заградио у казненом простору гостију, али успели су дефанзивци Олимпијакоса да правовременом интервенцијом зауставе напад наших омладинаца.

Цолакиса је на муке ставио и Благојевић у 64. минуту када је упутио ударац са леве стране који је голман грчког тима, уз доста проблема, успео да заустави. Уласком Дедијера у 73. минуту, Бабић се померио на позицију шпица, тако да је наш тим заиграо у формацији 4-4-2. Феноменалан покушај Бабића у 77. минуту, сјајно је прихватио лопту и са ивице казненог простора упутио ударац који завршава тик изнад пречке. Потпуни преокрет у 82. минуту. Благојевић је сјајно упослио Пантовића који се нашао очи у очи са Цолакисом, предриблао га и послао лопту у мрежу за вођство нашег тима. Сјајну игру су пружили наши бисери које са клупе предводи Славољуб Ђорђевић и остварили историјску победу у утакмици против Олимпијакоса.

Повезане вести

Leave a Comment