Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Жалба СКХЛ Црвена звезда на одлуку директора такмичења

У неким претходним текстовима имали сте прилике да прочитате критике на рад Савеза и директора такмичења, а који су доносили одлуке директно на штету нашег хокејашког клуба. Управо због тога Хокејашки клуб Црвена звезда уложила је жалбу Лига одбору, а на основу неоправдане одлуке директора такмичења Богдана Дабовића о регистрацији утакмица службеним резултатом у корист ХК Партизан. Такође, клуб је информисао остале клубове, учеснике Националног првенства о жалби коју је СКХЛ Црвена звезда упутила. У наставку је текст жалбе који је упућен Лига одбору СХЛС-а 7.10.2019. године.

“СКХЛ Црвена звезда улаже жалбу и приговор Лига одбору на одлуку директора такмичења да се утакмице које су требале бити одигране 28. септембра за селекције У12 и У14 између екипа ХК Партизана и СКХЛ Црвене звезде, као и утакмице која је требала бити одржана 29. септембра између селекција У16 екипа СКХЛ Црвена звезда и ХК Партизана региструју службеним резултатом.

Према члану 109. Правилника о такмичењу СХЛС-а упућујемо жалбу Лига одбору на одлуку директора такмичења под бројем Т-78 / 19 од 30.09.2019. под следећим условима.

· Да нам се достави вредност бода чију висину је УО СХЛС требао да одреди пре почетка такмичења и о томе обавести клубове.

· Такође, молимо да нам се доставе имена и састав Лига одбора којем желимо да упутимо жалбу на одлуку директора такмичења Богдана Дабовића.

Основ за жалбу на одлуку Т-78 / 19 од 30.09.2019 директора такмичења Богдана Давбовића је следећи:

· Правилник о такмичењу достављен је 27.09.2019. а прва утакмица која је требала бити одиграна по новом правилнику је већ 28.09.2019.

· Према правилнику из 2014. године, па и правилнику достављеном 27.09.2019. наведено је следеће

I. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ Правилника о такмичењу

Члан 4.

Такмичарска сезона почиње у периоду 01. септембар – 15. октобар а завршава се најкасније 31. марта наредне године. Такмичарска сезона се сваке године утврђује Календаром такмичења за сваку појединачну такмичарску селекцију

Члан 3.

У току такмичења не могу се вршити никакве измене овог Правилника, као ни пропозиције за текућу сезону такмичења.

Овде је управо пример кршења Правилника у обе верзије из 2014. и 2019. године. Наведени Правилник о такмичењу и Пропозиције о такмичењу могу бити примењивани тек од следеће такмичарске сезоне.

· Пропозиције такмичења шаљу се клубовима пре Правилника о такмичењу. Пропозиције мејлом 5. септембра, а Правилник о такмичењу 27. септембра, а логично је да се Пропозиције такмичења праве на основу Правилника о такмичењу, а не обрнуто.

· Правилник о такмичењу 2019. године

У делу XI. УТАКМИЦЕ Правилника о такмичењу

Члан 56.

Све утакмице старијих почетника у Државном првенству играју се у трајању од 3 x 15 минута чисте игре, са обавезним изменама постава након 90 секунди, са паузама између периода у трајању од 10 минута.

· У Пропозицијама такмичења за У12 наведенио је следеће: Трајање утакмице 3 x 18 мин без заустављања времена

· Правилник и пропозиције такмичења нису усклађени и не зна се која правила важе за селекцију старији почетници, а била је прва на распореду по Календару такмичења.

· Правилник о такмичењу 2019. године

У делу XI. УТАКМИЦЕ Правилника о такмичењу

Члан 57.

Све утакмице млађих почетника играју се у трајању од 2 x 9 минута без заустављања времена („прљаве игре“) са обавезним изменама постава на сваких 90 секунди, са паузама између периода у трајању од 10 минута

· У пропозицијама такмичења за У10 наведенио је следеће: Трајање утакмице 2 x 12 мин без заустављања времена. Поставе се смењују на 60 сец

Правилник и пропозиције такмичења нису усклађени и не зна сне која правила важе за селекцију млађи почетници.

Накнадну исправку Правилника о такмичењу добијамо од генералног секретара СХЛС-а мејлом 04.10.2019. 6 (шест) дана од одиграних утакмица које је директор такмичења регистровао службеним резултатом за ХК Партизан. У том се Правилнику напрасно усаглашавају правила такмичења млађих селекција са пропозицијама, како би одлука имала легитимитет, што сматрамо још једним великим пропустом и додатно оснажује наше аргументе да је одлука директора такмичења била исхитрена и брзоплета.

· У делу III. УТАКМИЦЕ Правилника о такмичењу

Ни у једном делу овог поглавља се не спомиње право наступа девојчица и правила која се примењују за њихов наступ, као и право да наступају са дечацима и по којим условима. Према овом Правилнику о такмичењу, девојчицама није допуштено такмичење, а то сматрамо великим пропустом Савеза да се у Правилнику о такмичењу не дефинише право играња хокеја на леду за девојчице. Како у нашем клубу имамо доста девојчица, из Правилника о такмичењу није се могло дефинисати да ли могу да играју, док по Пропозицијама такмичења то могу.

Ми смо у допису од 9. септембра доставили бројне замерке и предлоге на Правилнике и Пропозиције такмичења, али никада нисмо добили одговор или коментар од стране Стручног савета за који нисмо ни обавештени да ли је формиран, и ако јесте, који су чланови Стручног савета. Такође смо позвали на хитан састанак све клубове и представнике СХЛС, како би се прецизно дефинисали оквири у којем ће се национално првенство одиграти, а Правилници, Календари и Пропозиције ускладили са могућношћу клубова.

Из горе наведеног, сматрамо да је жалба основана и да је, за добробит Националног првенства, клубова и СХЛС, непходан хитан састанак и решавање нагомиланих неправилности и контрадикторности Правилника и Пропозиција такмичења како не би имали још већи хаос у хокеју.

Тражимо да се неправилности отклоне и поништи одлука директора такмичења како би неодигране утакмице биле одигране, а првенство одржано регуларно.

Срдачан поздрав”

Да ли ће људи из Савеза као и директор такмичења имати слуха за оно што траже водећи људи Црвене звезде, остаје нам да видимо. Из искуства и праксе која је иза нас, чисто сумњамо у то, мада се искрено надамо да у тој сумњи грешимо.

(извор: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment