Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Пораз кошаркашица у Краљеву

У 2. колу регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде Комбанк гостовале су у Краљеву и претрпеле први овосезонски пораз.

ЖКК Краљево 1999 : ККЖ Црвена звезда Комбанк 81:71 (25:14, 26:19, 15:16, 15:22)

Пред око 500 гледалаца у краљевачкој „Хали спортова“ домаће играчице су боље ушле у сусрет и већ након непуна четири минута игре стигле до прве осетније предности 11:4, а најзаслужнија за то била је Ања Спасојевић која је у уводу меча забележила пет поена. Серијом 6:0 коју су иницирале Ивана Катанић и Маша Јанковић црвено-беле успевају половином првог периода да стигну до свега поена заостатка, али је то било све што су наше девојке успеле да ураде. До истека првих десет минута игре домаће играчице постижу чак 15 поена и на први одмор одлазе са великих +11.

Почетак друге четвртине протекао је у игри поен за поен, да би Краљевчанке поново преузеле контролу игре и поенима Анамарије Стојичић четири минута пре одласка на велики одмор стигли и до +21 (43:22). Покушавале су наше девојке да нешто више учине, али само су успеле да у псоледњем нападу поенима Ивана Катанић резултатски заостатак сведу на мање од 20 поена разлике.

Већ тада је било јасно да наше кошаркашице у овом сусрету не могу очекивати победу, а једино што су у последњој деоници успеле да учине је смањење заостатка на иоле подношљиву меру, па је сусрет окончан са десет поена дефицита – 81:71.

Најефикаснија у домаћим редовима била је Шакила Денис Хил са 16 поена, док су два поена мање постигле Александра Рачић и Џордан Хокинс. У нашим редовима посебно се истакла капитенка Ивана Катанић са 25 постигнутих поена, али њена изузетна партија није била довољна да се оствари победа на терену у Краљеву.

ЖКК Краљево 1999 : ККЖ Црвена звезда Комбанк 81:71
Дворана: Хала спортова
Гледалаца: 500
ЖКК Краљево 1999: Т. Живановић 2, А. Спасојевић 10, А. Рачић 14, Д. Гобељић 12, Ш. Д. Хил 16, А. Стојичић 7, Џ. Хокинс 14, Т. Јованчевић, М. Терзић, М. Ристић 4, А. Јовановић 2, Ј. Вучковић. Тренер: Дејан Ковачевић
ККЖ Црвена звезда Комбанк: М. Мишељић 10, И. Катанић 25, Ђ. Ђокић 3, М. Бојовић 6, М. Јанковић 13, Н. Тешић 2, Т. Чубра 4, Н. Деурић, М. Вуловић 6, Н. Недељков 2. Тренер: Драган Вуковић

Нако две одигране утакмице наше девојке имају по једну победу и пораз, а у 3. колу дочекују бугарску екипу Берое из Старе Загоре званичног шампиона регионалног такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment