Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда убедљива против Трепче

У оквиру шеснаестине финала Купа Србије, у утакмици која је одиграна у Старој Пазови Црвена звезда је савладала Трепчу резултатом 8:0. Играч утакмице је Вељко Симић који је постигао чак четири поготка.

Црвена звезда је већ у трећем минуту дошла до предности. Након продора Јевтовић по десној страни уследио је центаршут за Симића који је са неколико метара прецизним ударцем матирао Милентијевића. Уследила је шанса Вукановића у деветом минуту, који минут касније и Томане је покушао али је његов ударац “маказицама” био изблокиран. Нову прилику имао је Симић у 25. минуту меча али његов ударац успева да заустави голман клуба из Косовске Митровице. Два минута касније покушао је и Вукановић али је погодио стативу. Играо се 28. минут када је Жандер проиграо Симића по левој страни, голман Трепче је излетео али га је Симић лако заобишао и постигао свој други погодак на мечу. До краја полувремена вредни спомена су и покушаји Жандера у 34. минуту и Јованчића у самој завршници првог дела игре, када је његов ударац са дистанце завршио тик изнад гола.

Хет-трик Вељка Симића у 49 минуту меча. Прошао је Ван Ла Пара по десној страни, пронашао Симића који је снажно шутирао и постигао свој трећи погодак на мечу. Већ у наредном минуту први гол у црвено-белом дресу постигао је Раџив Ван Ла Пара. Симић је шутирао са дистанце а лопта се одбила до Холанђанина коме није било тешко да је са неколико метара пошаље у гол. Пети погодак дело је Алексе Вукановића који је у 54. минуту центаршут Жандера главом проследио у гол. Симић у 61. минуту постиже свој четврти погодак на мечу.

Владан Милојевић је за утакмицу против Трепче у први тим прекомандовао петорицу омладинаца, дефанзивца Александра Лукића, везисте Алексу Матића и Милоша Пантовића и нападаче Борисава Бурмаза и Илију Бабића. Прилику да дебитује у сениорском тиму Црвене звезде прво је добио  Борисав Бурмаз који је заменио Алексу Вукановића у 70. минуту меча. Нешто касније дебитује и Милош Пантовић, први фудбалер рођен 2002. године који је заиграо за сениорски тим Црвене звезде.

Седми погодак постиже Вулић из слободног ударца са нешто више од двадесет метара. Лопта је завршила у самим рашљама гола голмана Милентијевића. Тачку на утакмицу ставља Томане када након центаршута Вулића постиже погодак у 86. минуту сусрета за коначних 8:0.

 

Трепча – Црвена звезда 0:8 (0:2)

Трепча: Милентијевић, Томић, Илић, Пантовић, Лалић (од 57. Танасковић), Пронек, Радуновић, Милошевић, Шобат (од 46. Идризовић), Радојевић (од 61. Трајковић), Михајловић.

Црвена звезда: Поповић, Јевтовић, Панков, Бабић, Жандер, Јованчић, Вулић, Симић (од 80. Пантовић), Вукановић (од 70. Бурмаз), Ван Ла Пара (од 57. Ван Ла Пара), Томане.

Повезане вести

Leave a Comment