Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Скаволини за искуство, Пољакиње за наду

Прошле недеље сте имали прилику да упознате Љубицу Кецман, а од данас можете на нашем сајту да пратите и њене утиске о дешавањима у одбојкашком клубу. У наредних неколико редова прочитајте како је нашим девојкама било у Италији против изузетно јаке екипе Скаволинија и каква су њихова очекивања у наредној утакмици Лиге шампиона.

Љубица Кецман:

Тек сад после пар дана, мукотрпних 14 сати пута и неколико тренинга припреме за данашњи меч, утисци су се слегли и може се детаљније говорити о претходној утакмици.

Тешко је било шта рећи, још једна утакмица Лиге шампиона и  још један пораз. Више него добро смо ушле у први сет, у пар  наврата смо имале предност од 2-3, па чак и 5 поена, а онда  следи тренутак који нам се из утакмице у утакмицу понавља-  при резултату 17-17 блокада и не можемо да прекинемо серију  противника. Успеле смо да се вратимо у меч, стигнемо на 24-22,  али за више нисмо имале снаге.

У другом сету надмоћ и доминација противника и више него евидентна.  Летеле су лопте на све стране, чини ми се да чак нисмо ни биле у прилици да их зауставимо, па је и 17 поена које смо узеле сасвим задовољавајуће узевши у обзир ситуацију на терену.

Трећи сет је реприза првог-мноштво пропуштених шанси које никако не дозвољавају било какво задовољство одиграном утакмицом. Јесмо најмлађе у целом такмичењу, вероватно и најнеискусније, али то нам никако не може бити оправдање за максималне поразе.

Једино што нам преостаје јесте да у уторак против екипе Факро  Мушине дамо свој максимум и одиграмо најбоље могуће, јер нам  победа доноси пласман у наредну фазу такмичења и то нам мора  бити мотив више. Противник нам је познат, јер је ово наш  четврти сусрет у последње две године и знамо све њихове  квалитете. Имају доста добрих играчица и пољских  репрезентативки, али мислим да ми имамо предност због  домаћег терена и надам се домаћих навијача. Уколико дамо свој  максимум сигурно им неће бити лако да играју с нама.

Још једном се захваљујемо Љубици на овом извештају, а екипа сајта МЦЗ се придружује њеном позиву навијачима да у уторак од 18 часова испуне дворану “Шумице“ и да пробамо заједно да дођемо до великог успеха за наш клуб и српску одбојку-пласмана у наредну фазу Лиге шампиона!

Повезане вести

Leave a Comment