Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Тел Авиву тражи прву победу на страни у сезони

У оквиру трећег кола Евролиге Црвена звезда гостује у Тел Авиву. Предстојећи дуел у Менора Мивтачим Арени биће премијерни евролигашки меч Макабија пред домаћом публиком. Понос Израела у утакмицу улази са скором 0-2 након тесних пораза против Химкија у Москви и Реала у Мадриду.

Током лета екипу Макабија су напустили Алекс Тајус, Мајкл Рол, Џони О’Брајант, Џереми Парго и Деандре Кејн. Екипу су појачали Нејт Волтерс, Омри Каспи, Тајлер Дорси, Квинси Ејси, Елијах Брајант, Отело Хантер као и младе наде Јовел Зусман и Дени Авдија. На клупи је остао тренер Сферпулос који је тим преузео током прошлогодишње Евролиге. Након 4 узастопне сезоне без плеј офа учешће у доигравању  је основни циљ Макабија у сезони 2019/20. До тог циља ће пробати да дођу под диригентском палицом Скотија Вилбекина. Његова прва алтернатива је нама добро познати Нејт Волтерс. Омри Каспи се вратио у свој клуб након 10 година у НБА лиги и за очекивати је да и он преузме лидерску улогу. Уз староседоца Тарика Блека очекује се да Хантер и Ејси донесу чврстину  рекету док  Брајант, Дорси и Каспи треба поентерски да растерете Вилбекина. Макаби је на папиру атрактивна екипа али је његове домете незахвално прогнозирати. Сферополусова тренерска филозофија је чврста одбрана, транзиција, напад из пик енд рола… Уколико успе да прилагоди игру екипе себи али и себе екипи коју има можда ово буде сезона у којој ћемо поново гледати Макаби у плеј офу.

Звезда са Макабијем историјски гледано има негативан скор од 8 пораза и 4 победе. Међутим ако се гледају само мечеви у овом формату Евролиге  (од 2000 године) скор је 4-4 при чему је Звезда у серији од 4-1 у последњих 5 мечева. Једина победа Звезде у Тел Авиву десила се 19. јануарa 2017. када је Звезду до тријумфа водио Стефан Јовић са учинком од 14 поена и 7 асистенција.

Након пораза од Будућности очекује се реакција екипе. Гист се на почетку сезоне профилисао као лидер али требаће му помоћ у рекету, неће моћи сам против центарске линије Макабија. Требаће смирености, да се не уђе у њихов ритам, да се чита игра, да се паметно напада свако преузимање од стране противника. Против Фенербахчеа Берон није био поентерски ефикасан али је Обрадовић његову кретњу углавном бранио преузимањем што су наши кошаркаши у неколико наврата лепо искористили спуштањем лопте у рекет. Макаби је током лета продао 11 000 сезонских карата (што је капацитет дворане) тако да је сигурно да ће у Тел Авиву наше играче дочекати пуна дворана и мотивисан противник. У таквим околностима је нарочито битан улазак у утакмицу јер би лош почетак играча Милана Томића дао крила кошаркашима Макабија да се размашу ношени бучном публиком. Иста публика може да буде и размажена па кад њиховој екипи не крене како треба знају да се окрену против ње. Надајмо се да ћемо овом другом сценарију сведочити у четвртак увече.

– Евролига, 3. коло:
Макаби Тел Авив – Crvena zvezda mts
Дворана: „ Менора Мивтачим Арена“
Датум: Четвртак, 17. октобар
Почетак: 20:05 часова
ТВ пренос: Спорт клуб 1

 

Повезане вести

4 comments

Црни Грга из Мокрога Луга окт 18, 2019 at 00:09

Кад сад Звезда није победила слаби Макаби – неће никад!

Тешко Звезда може било кога да победи све док јој је тренер-манекен Милан Томић, који никад не зна коју петорку да изведе.
Ово је била срамна игра Звезде.

Reply
dusan окт 17, 2019 at 23:37

sada je 23.36. utakmica je zavrsena. zelim da tomic, beron, lazic i odzo odu iz zvezde veceras

Reply
Delija do Bola окт 18, 2019 at 00:34

A ova dva invalida, dva Brauna, šta ćemo sa njima??? Da ih šaljemo u Igalo ili u neku Banju da se leče…

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 17, 2019 at 20:31

DO KADA ĆE OVO GOVNO DA PRENOSI NAŠE UTAKMICE NA SPORT KLUBU ?

Reply

Leave a Comment