Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Београд, друго најбоље гостовање у Евролиги

Утакмице КК Црвена звезда мтс на домаћем терену у Евролиги одавно важе за једне од најспектакуларнијих у најелтинијем европском такмичењу. Готово сви тренери и играчи сложни су у оцени да никоме није лако да изађе на мегдан црвено-белима у Београду.

Разлог за то је свакако амбијент у ’’Штарк арени’’ и дворани ’’Александар Николић’’, тај хук са трибина који не постоји нигде другде на свету. Енергија која стиже са трибина сваког првотимца Црвене звезде чини бољим, а гостима се у одлучујућим моментима неретко вежу руке. Предност коју клуб са Малог Калемегдана има у Београду често неутралише разлике у буџетима и искуству међу ривалима.

Последњи пример био је премијерна евролигашка утакмица у Београду за сезону 2019/2020. Црвена звезда је дочекала фаворизовани Фенербахче и уз помоћ публике славила резултатом 69:58. А, последња потврда стигла је од капитена свих 18 екипа који су учествовали у веома интересантном гласању које је организовала Евролига.

Наиме, они су бирали ког новопридошлог играча у Евролиги једва чекају да сретну, који играч ће им представљати наајвећи изазов, ко је најпотцењенији играч у најјачем европском такмичењу, ког тренера једва чекају да сретну и које гостовање им је најомиљеније.

У последњем наведеном гласању Црвена звезда је заузела друго место, одмах иза Барселоне. Сигурно је критеријум управо био амбијент, али нема сумње да је и организација утакмица и гостопримство које Црвена звезда указује сваком госту био веома битан фактор за овај одабир. Готово 17 одсто капитена одабрало је управо београдске црвено-беле и Клуб је веома поносан на то.

Нови спектакл заказан је за 24. октобар када ће управо поменута Барселона гостовати у дворани ’’Александар Николић’’. Некадашње НБА звезде, искусни евролигашки играчи и бивши тренер црвено-белих Светислав Пешић долазе у Београд. Биће то још један дан који ћемо памтити и препричавати. Звездаши, видимо се!

The post Београд, друго најбоље гостовање у Евролиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment