Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели пали после продужетка у Тел Авиву

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Макабија након продужетка 84:69 (67:67) у утакмици 3.кола Евролиге. (24:13, 15:17, 16:17, 12:20, 17:2)

У препуној дворани „Менора Мивтачим“ најефикаснији код црвено-белих који су доживели други пораз у такмичењу, био је сјајни Стратос Перпероглу који је меч завршио са 20 поена. Црвено-бели су у драматичној завршници ухватили резултатски прикључак, имали и велику прилику да дођу до победе, али је тројку промашио Били Берон.

Сам почетак меча умногоме је одредио велики део даљег тока утакмице за црвено-беле( до 35.минута) у чијим редовима је на почетку утакмице било мало расположених појединаца. Домаћин је ношен бучном и свечарском атмосфером (у којој је каснио почетак утакмице због прославе рођендана водећег човека Макабија Шимона Мизрахија) у Тел Авиву повео са 17:2. Успели су да се консолидују колико толико кошаркаши Црвене звезде до полувремена без обзира на чињеницу да је ту било промашених зицера, чак 11 изгубљених лопти и пуно проблема са личним грешкама. Ипак захваљујући Перпероглуу, црвено-бели су отишли на велики одмор са заостатком од -9 (30:39).

Средином треће деонице и даље ношени одличном игром искусног грчког играча, црвено-бели су пришли и на 41:47, али је велики хендикеп у наставку била чињеница да је Мо Фаје зарадио пету личну грешку.

Почетком последње деонице, коју је домаћин отворио серијом 6-0, узвратила је Црвена звезда и поново пришла у 34.минуту на 55:63. У последњој деоници у нападу је Давидовац убацио неколико поена, а онда се пробудио Огњен Добрић и тројком и две двојке увео меч у напету и драматичну завршницу. Експресно су црвено-бели од минуса од 8 поена стигли до 66:67 у 39.минуту! Мајкл Оџо је реализовао једно слободно бацање и стигло се до изједначења!

Промашивали су за три поена Џенкинс и Нејт Волтерс, у последњих 30 секунди Црвена звезда је ушла са лоптом у поседу, промашио је и Берон за три поена, а својим промашајем такође за три поена Зусман је увео ову утакмицу у продужетак!!!

У продужетку се пробудио Скоти Вилбекин који је убацио тројку, па два слободна бацања и Макаби је повео 72:67, та серија одредила је исход утакмице, после поентирања Хантера и Волтерса било је великих 76:69 (два убачена слободна бацања Берона), црвено-белима је понестало снаге за још један прикључак, чиме су бодови остали у Тел Авиву.

И поред пораза црвено-бели су показали на врућем терену да имају карактер и начин да се врате у утакмицу у којој је недостајало мало среће да дођу до великог брејка.

КК Црвена звезда мтс: Д.Браун, Човић 6, Л Браун, Перпероглу 18, Давидовац 7, Лазић 2, Фаје 7, Берон 8, Добрић 10, Гист 2, Џенкинс, Оџо 3.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс дочекује Барселону у четвртак 24.10. у дворани 2Александар Николић“.

Пре тога црвено-бели путују у Ново Место где их у недељу очекује меч 3.кола АБА лиге са Крком (18 часова).

The post Црвено-бели пали после продужетка у Тел Авиву appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

Црни Грга из Мокрога Луга окт 18, 2019 at 18:14

Onakav debakl nije zapamćen!
U pet minuta produžetka postići samo dva koša (!), a primiti 17 (!) je uspeh trenera Milana Tomića.
SRAMOTA!

Reply
nele окт 18, 2019 at 21:57

On kaze da je uspeh kada se izgubi petnaest razlike, treba mu verovati………………

Reply
звездан окт 18, 2019 at 10:26

Људи моји ово се само нама може десити да имамо шут за побиједу а онда изгубимо у продужецима високом разликом.Нећу да мрачим али ако се по јутру дан познаје нећемо узети ни један трофеј.Није само до форме.Нама треба тројица врхунска играча.Плеј ,центар ,крилни шутер.Морали смо узети Гордића прије гробара

Reply
Delija do Bola окт 18, 2019 at 21:52

Na žalost… Poluraspali grobar Gordić je Stef Kari za sve naše plejmejkere!!! Užas! Kako samo nije sramota ovog Lorenca Brauna da kao plej završi utakmicu bez jedne jedine asistencija!!?? Ali zato imao šut 8-1 i 3 izgubljene lopte!!! Potpisujem kada bi se Moka Slavnić skinuo sada u 70oj godini i da moze igrati samo napad, da bi imao više asistencija i bolji šut od ovog Brauna. O ovom drugom Braunu koji nije igrao 2 godine pa došao u Zvezdu da se rekreira, ali da pazi da se ne oznoji nemam reči. Protiv njega treba podneti krivičnu prijavu zbog prevare…

Reply
Delije Bar veterani окт 18, 2019 at 10:01

Jeli ozbiljna pobreda

Reply
Delije Bar veterani окт 18, 2019 at 10:01

Sta je sa Gistom

Reply

Leave a Comment