Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФутсал

Футсалери бољи од Новог Пазара

У 5. колу националног првенства у малом фудбалу, на Бањици су се састале екипе Црвене звезде и Новог Пазара. Славила је домаћа екипа резултатом 4:1.

Прво полувреме почело је агресивном игром Звезде па се играло углавном на половини домаћина. То је већ у првом минуту донело предност Звезди када је Талес искористио пас са бока и био сам у изгледној ситуацији и рутински савладао голмана гостију. Следећа занимљива ситуација десила се пред голом Звезде у 4.минуту када након једног паса кроз средину играч гостију успева да упути ударац  поред нашег голмана који је такође кренуо на ту лопту, чини се довољно да затвори добар део гола па лопта погађа стативу.

Пре Звездиног другог гола бележимо још две изгледне шансе за Звезду, у једној изостао је само завршни шут јер је лопта прешла  преко ноге играчу домаћих и друга када је Страхиња Петров изблокиран након одличног повратног паса са десног бока. А онда у 14.минуту најлепши моменат меча за вођство Звезде од 2:0. Корнер је извео капитен Перић, параболу на другу страну терена на волеј је сачекао Стефан Станојевић и неодрањиво шутирао. Слично је покушано још једном пред крај полувремена, када је индентично извео корнер Перић, овога пута за Петрова али он није успео да захвати лопту како је желео.

Друго полувреме није било толико занимљиво као прво. Пред голом Звезде осим гола за госте и неколико шутева из даљине када се истакао голман Звезде није се пуно тога дешавало. Гости су до пред крај меча играли без голмана у фази напада, да би се враћао на гол у фази одбране. Прву такву измену искористили су играчи Звезде, притиснули госте и слабији пас ка голману-играчу  искористио је Петров, уклизао и убацио лопту у мрежу за 3:0.

Играо се 6.минут наставка. А убрзо је било и 4:0. Након одузете лопте на средини терена, брза размена пасова након које се Перић нашао у изгледној ситуацији и лако матирао голмана гостију. Аплаузи са трибина разгалили су капитена, који је тражио и добио још јачи аплауз.

Након тога није то Звезда много користила, осим Талеса који је покушао у пар наврата, мада руку на срце није ни могла јер су гости играли превише опрезно, што је и убило сваку неизвесност пред Звездиним голом јер је то Звезда лако бранила. Неколико шутева из даљине које је одбранио голман и гол у 14.минуту када је искоса са леве стране играч гостију успео некако да пронађе пут до мреже је све од гостију. Са друге стране, стил игре гостију омогућавао је Звезди да из контре запрети и било  је непријатних ситуација и понека шанса. Посебно издвајамо једну лепу акцију из 15.минута, када је сјајан пас са Звездине половине уз аут линију упутио Перић, након чега је уследио пас са бока пред гол где су били Талес и Петров који су се спетљали пред голом и нису успели да постигну гол. Звездини футсалери рутински су привели утакмицу крају и забележили нову победу и сугурним корацима иду ка шампионској титули.

Повезане вести

Leave a Comment