Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши поражени и у Пожаревцу

Одбојкаши Црвене звезде настављају са играма „топло-хладно“. Након пораза на старту шампионата од званичног шампиона екипе Војводина НС семе (0:3), црвено-бели су максималним резултатом 3:0 савладали Нови Пазар, а у 3. колу Супер лиге Србије гостовали су у Пожаревцу екипи Младог радника и доживели већ други првенствени неуспех у три одиграна меча.

Млади радник : Црвена звезда 3:1 (25:22, 23:25, 30:28, 25:15)

Црвено-бели су добро ушли у меч повели са 7:2, а онда су стали. Пожаревљани су сустигли Звездино вођство, преокренули, а потом серијом од пет поена стигли и до убедљивих 22:16. Наша екипа није успела да се резултатски врати, па је Млади радник стигао до вођства – 25:22.

У другом сету домаћи су боље почели. Црвено-бели су након техничког тајм аута успели да сустигну ривала, али не и да изједначе резултат. То им је пошло за руком након две везане грешке Пожаревљана (20:20), а онда су ас сервисом Лазара Додића и успешним нападом Александра Андоновића и повели са 22:20. Млади радник је успео да изједначи у самој завршници, али су Милутин Нејић и Додић са два поена у низу поравнали резултат на 1:1 – 23:25.

Трећи сет је био и најузбудљивији. Звезда је у неколико наврата имала озбиљну предност, прво 14:9, па 17:13, а онда и 20:15. Све су то домаћи стизали, да би наш тим у самој завршници стигао до три сет лопте. Ипак, наши одбојкаши ниједну нису успели да искористе, а Млади радник је стигао до своје прве. Имала је наша екипа још две сет лопте које није искористила, што је домаћи тим казнио и дошао до предности од 2:1 – 30:28.

Пожаревљани су средином четвртог периода игре стигли до вођства од 13:8 које су постепено увећавали. На крају Млади радник је освојио сет двоцифреном разликом (25:15) и дошао до тријумфа вредног три бода – 3:1.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Лазар Додић са 23 поена, док је Милутин Нејић уписао 18 поена.

Црвено-бели у наредном колу БПШ Суперлиге Србије гостују Јединству у Старој Пазови, али ће пре тога у уторак 22. октобра од 20.30 часова бити домаћини екипи Клек Србијашуме у осмини финала Купа Србије.

Дворана: СЦ „Пожаревац“
Судије: Владимир Симоновић ; Бранислав Јованчић
Млади радник: С. Поповић 4, Н. Стефановић 6, Д. Савић 7, А. Вуликић, Т. Мицић 20, Г. Медурић 5, И. Звицер 11, Л. Стевић, У. Убипарип, М. Лечић, И. Илић 1, Н. Дукић 7. Тренер: Милан Ђуричић
Црвена звезда: Н. Мељанац 3, П. Јевтић, В. Петковић 3, А. Николић, Л. Тадић 3, Ф. Трифуновић, У. Николић 9, М. Поповић, С. Фет, М. Нејић 18, В. Машуловић, Л. Додић 23, Н. Павловић 1, А. Андоновић 4. Тренер: Томислав Кукањац

Повезане вести

Leave a Comment