Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у Новом Месту – на старом задатку

Након исцрпљујућег меча са Макабијем у Тел Авиву кошаркаши Црвене звезде ће против Крке у Новом Месту покушати да забележе своју прву гостујућу победу ове сезоне.

После пораза на свом терену од екипе ФМП-а на отварању сезоне Крка је у другом колу тријумфовала у Задру и у добром расположењу дочекује предстојећи меч. Иако је често тешко побеђивала у Новом Месту Звезда са Крком у оквиру Јадранске лиге има позитиван скор од 17 победа и 5 пораза. У последњем мечу ових екипа одиграном 4. јануара ове године у Новом Месту Звезда је славила са убедљивих 96:66 уз 20 поена Кешеља и 17 поена Борише Симанића. Видећемо да ли ће управо у дворани Леон Штукељ Симанић забележити своје прве минуте на терену ове сезоне.

Што се Крке тиче њу ове сезоне као лидер опет предводи Марко Јошило. Играч који је био најзаслужнији за тријумф Крке у АБА 2 лиги пре две сезоне и њен пласман у регионалну елиту пропустио је због повреде целу прошлу сезону да би ове наставио тамо где је стао и са 11,5 поена просечно је први стрелац  екипе. Поред њега основу Крке чине дугогодишњи чланови екипе као што су Маринели, Балажич, Ђапа, Шкедељ и Фифолт а током лета појачали су их Глен Коузи, Иван Рамљак, Гани Лавал и бивши кошаркаш Звезде Петар Ракићевић. Сви они заједно чине једну чврсту и борбену екипу која можда не поседује велики квалитет али биће их увек тешко добити ако их се потцени, поготово на њиховом терену који има неке своје специфичности.

Сигурно је да је меч у Тел Авиву узео свој данак али то је нешто са чиме се морало рачунати и пре почетка сезоне јер паклени ритам утакмица у Евролиги тек следи. Црвена звезда јесте фаворит на сутрашњем мечу али победити Крку у Новом Месту (скоро) никад није лако. Биће потребан прави приступ да би се квалитет преточио у резултат и ако таквог приступа буде све сем сугурне победе Црвене звезде било би велико изненађење.

– АБА лига, 3. коло:
Крка – Crvena zvezda mts
Дворана: „ Леон Штукељ“
Датум: Недеља, 20. октобар
Почетак: 18:00 часова
ТВ пренос: Aренаспорт  1

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета окт 20, 2019 at 19:56

Ако и после овог глупог пораза Томић остане тренер,онда нема чему да се надамо.Просто је невероветно како Томић зна да упропасти играче и да им убије самопоуздање!

Reply

Leave a Comment