Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Треће коло АБА ј.т.д лиге: Лоша Звезда претрпела и други пораз у Новом Месту.

 

КРКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 79:77 (17:20, 20:25, 18:16, 24:16)

Изузетно лоша игра наших кошаркаша настављена је и у Новом Месту, где је Црвена звезда гостовала без Гиста, Дерика Брауна и Берона. Гостовала и забележила други пораз.

Наши кошаркаши су нешто лошије ушли у меч. Џенкинс је на самомо почетку имао две изгубљене лопте, док су Лазић и Оџо, лако и непотребно зарадили по две личне грешке. Идеје у нападу су поново недостајале па је наша екипа, што се тиче шута за три поена, отворила са 0/7. Слабији учинак наших кошаркаша, играчи Крке су покушали да искористе па су преко Јошила повели са 7:2. Да је Оџо у изузетно лошој форми, показао је и вечерас па је након његовог другог фаула шансу добио Никола Јовановић, који је стабилизовао нашу екипу. Јовановић се добро снашао па је веома добро контролисао дефанзивни скок док је офанзивно за око 4 минута убацио 11 од 14 поена наше екипа а стигао је да забележи и два офанзивна скока. У финишу прве четвртине првом тројком на мечу из осмог покушаја, Давидовац доноси прво вођство Звезди-18:17, да би на истеку првог периода Л.Браун извукао слободна бацања после фаула легендарног Ганија Лавала и реализацијом оба пенала поставио коначан резултат после прве четвртине- 20:17.

У наставку утакмице Звезда је заиграла нешто боље. Браун је везао пар погодака са полудистанце, уз солидно дириговање игром Звезде. Истакао се и са пар одличних дефанзивних реакција, те је Звезда почела да повећава предност. Новом тројком Давидовца, отишло се на +6, док је поенима са ниског поста Перпероглу повисио предност на 25:18. Међутим, осцилације у нашој екипи су и даље евидентне, те су сасвим солидну предност наше екипе очас посла поништили Јошило и Коузи-25:27. У тим тренуцима играло се у серијама, па је дошао ред и да Добрић веже неколуико поена. Најпре је тројком одбио налет домаћих да би потом имао сјајно утрчавање што је уочио Браун и правовременим додавањем омогућио Добрићу атрактивно закуцавање. Погодак Брауна донео је максималних +8 Звезди. После минијатуре Симанића Звезда је на полувреме отишла резултатом 45:38.

Почетак другог полувремена обележио је Коузи са две далекометне тројке, док је на другој страни Човић имао лепо додавање за алеј-уп Симанића. Сем тога у првом делу треће четвртине, Човић је јако лоше дириговао игром, што је Крка искористила па је кошевима Лавала и Лапорника, дошла до изједначења-48:48. Томић је одмах реаговао и вратио Брауна у игру, који је одмах пронашао самог Перпероглуа на тројци, што искусни Грк не прашта, те враћа вођство Звезди-51:48. Јако лош квалитет кошарке и прегршт фаулова, махом играча Крке, обележио је трећу четвртину. Јовановић и Браун су вратили Звезди +7 , док су затим Јошило и Перпероглу разменили по тројку. На паузу пред последњу четвртину отишло се резултатом 61:55 за нашу екипу.

У последој четвртини Крка је Кренула на све или ништа. Тројком Балажича тим из Новог места примакао се на само два поена минуса- 63:61. Давидовац је одмах узвратио поенима из рекета, након чега су уследили минути празног хода, обележени промашајима и грешкама на обе стране. Помало уитихнулу атмосферу разбудио је Огњен Добрић који је у контри сустигао Лапорника и у свом стилу изблокирао Лапорника, што је био можда и најлепши потез утакмице. Звезда није успела да материјализује моментум, пре свега преко Давидовца, који је промашио два отворена шута за три поена. Коузи, на другој страни, није имао таквих проблема те је својом петом тројком, преко Човића, донео Крки прво вођство после прве четвртине-66:65. Фаје је на другој страни реализовао оба бацања а Коузи поново потегао далекометни хитац и погодио своју шесту тројку за +2-71:69. Перпероглу је, затим, везао два поготка из добро познате акције за њега на ниском посту али је Звезда све теже бранила нападе Крке, па се у последњих два минута ушло са 73;73. После лоше комукације у одбрани, Јошило је остао сам у углу и погодио нову тројку-76:73. У наставку, један безидејан напад, Лазић је успео да реши поготком у последњој секунди али је, пун самопоуздања, Јошило погодио нову тројку и на минут пре краја донео +4 домаћину. Добрић је промашио тројку, Звезда затим није успела да ухвати дефанзивни скок, па је Крка отаљала још један напад а наши кошаркаши нису правили фаул рачунајући вероватно да ће за преостали 10 секунди успети да надокнаде 4 разлике. На три секунде до краја Симанић је фаулиран при шуту за три поена, реализовао је два пенала, треће намерно промашио али наши играчи нису успели да дођу до лопте.

Све у свему, Црвена звезда се након изузетно лоше партије против Макабија, где је и поред тога имала шут за победу, овог пута прописно обрукала. Скупоцени састав Милана Томића дожио је прави шамар у Новом Месту. Без идеје, са пуно осцилација и сада већ потпуно неразумним ротацијама Милана Томића, Звезда није успела да исконтролише игру и резултат. Томић је, већ сада помало иритантно ,покушавао да преокрене резултат ниском петорком али то му није пошло за руком ни против Будућности ни против вечерас храбре Крке. Иако вечерас, уз Брауна ,најбољи играч Јовановић није имао минуте када се утакмица ломила. Покушавао је са Фајеом и са потпуно индиспонираним Оџом, од којих је мало шта добио вечерас. Посебно од горостасног Нигеријца, који од почетка не даје никакв допринос. Поставља се питање, зашто је у одлучујућим тренуцима последње четвртине вратио Човића, уместо сасвим доброг Брауна, преко кога смо веома лако примили две тројке које су нас и одвеле у пораз. Још увек је почетак сезоне и не треба ломити преко колена, али аларм се полако пали.
У четвртак у Пионир долази Барселона.

Ново Место – Дворана: Леон Штукељ. Гледалаца: 1.200. Судије: Сретен Радовић, Јакуб Замојски, Матеј Шпендл.

КРКА: Коузи 20, Маринели, Шкедељ 1, Ђапа, Фифолт, Балажич 9, Јошило 19, Ракићевић, Лапорник 5, Рамљак 9, Лавал 14, Осолник 2. Тренер: Симон Петров.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 2, Л. Браун 12, Перпероглу 14, Давидовац 8, Ненадић, Лазић 2, Фаје 6, Добрић 5, Џенкинс, Симанић 9, Јовановић 16, Оџо 3. Тренер: Милан Томић.

Повезане вести

20 comments

Звездаш окт 21, 2019 at 14:24

У коју су се мишју рупу сакрили они „Срби са Космета“ и „Вјерни Барани“ који су, до пре само три недеље овде писали како „Једва чекају да почне АБА лига и Евролига где ћемо да газимо све редом!“?
Постоје две лепе српске пословице „По јутру се дан познаје“ и „Што се роди грбаво то време не исправи“, али џаба некоме објашњавати.

Reply
Србин са Космета окт 21, 2019 at 19:28

Ко се крије од тебе тзв.“звездашу“?
Да пратиш стално знао би да су Верни Барани одавно,због таквих „звездаша“ отишли са сајта и не јављају се да“ исправљају грбаво“.Ти си звездаш исто толико колико је и твој поратни председник Туђман Србин!
Ниси се јавио после победе у ЕЛ,али сада си ту да напакостиш.
Видећу да ли ћеш да се јавиш када Звезда освоји АБА лигу и постигне одличне резултате у ЕЛ!

Reply
Delija do Bola окт 21, 2019 at 23:57

A jel si ti stvarno Srbin i to sa Kosova? A jel su to neki specijalni Srbi? Ja sam cuo da ti Srbi iz kosovskih vukojebina su neki nadSrbi i mi Beogradjani i Sumadinci moramo da im se klanjamo i slusamo njihove hejterske price i patriotska blebetanja…Tako i ovaj nesrecnik, cim mu se ne svidja necije, drugacije, misljenje odmah neistomisljeniku lepi etiketu da je zapravo grobar, te da je njegov predesednik Tudjman…. slicnost sa onim etiketama Tacievi Srbi, te Haradinejvi Srbi, je sasvim slucajna, je li…. Ali da ne sirimo pricu – ja sam prvi koji insistira da se ne mesaju politika i sport….

Reply
Србин са Космета окт 22, 2019 at 12:37

Ти још ниси био ни рођен,када сам ишао на Звездине утакмице.Теби и твом менталном склопу објашњавати је исто као и радити Сизифов посао.Лако је бити Србин у Србији,а веома тешко тамо где је Срба мало.Ти си несрећник и стварно ми те је жао,што имаш предрасуде о својим сународницима који живе далеко од матице.Фрустрације лечи на одговарајућем месту,а не овде.
Радуј се успесима свог клуба,а не мрачи и не шири песимизам!
Теби доказивати ко сам не пада ми напамет.
Да ниси слеп од зависти и злурадости, видео би да сам одговорио на прозивку.
А о вукојебини тек не можеш да причаш,јер си пре пар година вероватно дошао из неке забити и представљаш се као „стари Београђанин“!

Reply
Delija do Bola окт 22, 2019 at 17:27

Pozdravio te, Simo Spasić…. tvoj idol koji je veći kreten od Miše Tumbasa.. A ja sam rodjen u zabiti, tu negde iznad ulice Kneza MILOŠA, u Višegradskoj, u Beogradu.. Ako to ime neke veze… Jer čovek ne može da bira gde će se roditi… Ali sam stvarno srećan što se ne rodih u Glogovcu, Gnjilanu, Ferizaju i sličnim močvarama… A koliko ko ima godina… Pa ja imam samo na Marakane 42 godine staža(od Gojka, Zeca i titule sa 11 bodova prednosti 1977.) godina života malo više. A sve vreme života provedoh u zabiti zvanoj Slavija…. Eto… Rekoh i spasi dušu svoju… I smenjen je ovaj tvoj degenerik od trenera,Milan Tomić i kako sam čuo preuzima KK Đakovicu

Србин са Космета окт 22, 2019 at 22:46

Који си ти болид!
Тај Симо Спасић је изгубио најмилије у рату!
Како те није срамота да се спрдаш нечијом несрећом,јадо?
А то, што ти је деда из Криве феје, не стиди се.Тамо живе часни и поштени људи.

dusan окт 20, 2019 at 22:42

nismo dobri, ali samo se u severnoj koreji i u jsd partizan osvaja 15 titula za redom. ne moze se svake godine biti prvi. sto se tice igre meni izgleda da tomic nema kapacitet da bude trener. neverovatno je da nemamo nikakav napad, neverovatno sta igramo u odbrani. u zvezdi igraju preozbiljni igraci da bi se ovo dozvoljavalo. gist i perperoglu su vrh evropske kosarke. derik braun nas je trpao gde god je igrao. sto se napada na covica tice tu ne mogu da se slozim. on je podigao izgubljeni klub na noge, borio se protiv franjevacke hidre, i dokle god ga oni ovoliko mrze ja ga podrzavam. idemo dalje

Reply
Darko окт 21, 2019 at 09:56

Dušane… U sportu i u seksu ne postoji minuli rad!!!! Nego moraš uvek da, se dokazuje!!! Čović ima nemerljive zasluge za podizanje i stabilizovanje Zvezde, ponavljam: NEMERLJIVE, ali ovo što radi poslednje dve godine – nema veze sa životom! A da ne pričam o njegovoj bahatosti i samozaljubljenosti…

Reply
dusan окт 22, 2019 at 15:26

ne znam sta radi u poslednje dve godine. zvezda je uzela u dve poslednje godine dve titule u srbiji i jednu aba ligu. mislim da je on izuzetno vazan i vise bih voleo da je tu nego da nije.

Reply
Delija do Bola окт 20, 2019 at 22:26

Jbg… Ja mislim da je generator ovog rasula predsednik dr. Mr. Nebojša. Podigao nas je iz pepela, stabilizovao… Ali se čovek zasitio i potrošio očigledno… Krenulo je sa ludostima od, Alimpija, pa onda sa 15 godina pomoćnim trenerom Tomitem, koji osvoji ABA ligu i KLS, ali u sijaset utakmica i posle godine pokazao i dokazao da veze neme i onda horor ove godine: pravimo ekipu od potrošenih i povredjenih igrača koji su nekad bili imena, a sad su za Dom staraca i Dom rekovalescenata. Ekipa stara, spora, potrošena, trener neznalica i neotesan… Hitna reakcija, jer ako se nista ne promeni Grobari se vraćaju na vrh, a mi ćemo opet u kanal narednih 6 godina…

Reply
MILOS RANKOVIC окт 20, 2019 at 20:53

ZA KRAJ O OVOM TRENERU KOJI NEMA ONU STVAR DA VODI ZVEZDU,A EVO ZASTO,PRVO SVI ZNAMO DA COVIC NEMOZE DA IGRA EVRO LIGU JER ON NEMOZE DA CUVA NIJEDNOG IGRACA,DRUGO DOVEO SI DVA BRAUNA NEZNA SE KO JE GORI,TRECE SVAKU UTAKMICU PRIMAS DESET I VISE TROJKI I GUBIS TRI UTAKMICE NA ISTI NACIN,STO SE MALO NEDERES NA COVICA,BERONA,BRAUNA NEGO DERES SE NA DOBRICA,DAVIDOVCA,SIMANICA I NARAVNO NA NOVINARE KOJI TI POSTAVE PITANJE KOJE JE NA MESTU,TI SI TOMICA NEZNALICA,PREPOTENKO I NULA OD COVEKA PO SVIM OSNOVAMA,TI DA SI TRENER REKAO BI PREDSEDNIKU TVOJ SIN NEMOZE DA IGRA EVRO LIGU I KRAJ,UZELI STE PARE OD DRZAVE I DOVELI DEDE I BABE DA IGRAJU,MOLIM BOGA DA UJUTRU PROCITAM DA SI SMENJEN ALI ZNAJUCI TVRDOGLAVOG COVICA NEMA NISTA OD TOGA,HOCEMO NASEG OBRADOVICA ZA TRENERA KOJI VOLI ZVEZDU I KOJI BI DOSAO ZA MANJE PARE NEGO STO IMA U MONAKU,AJDE COVICU DOKTORE

Reply
MILOS RANKOVIC окт 20, 2019 at 20:42

AJDE PREDSEDNICE IZADJI PRED NOVINARE I RECI KOJU,ALI NEMOJ DOVODITI TVOJE NOVINARE,STA VI IGRATE,SAMO LUD COVEK NEVIDI KAKO ZVEZDA GUBI,OD BUDUCNOSTI 13 TROJKI,VECERAS 12,MAKABI U PRODUZETKU ISTO TROJKE,PREDSEDNICE KOGA MOZE TVOJ SIN DA CUVA U EVRO LIGI PROLAZE PORED NJEGA KO OD SALE,A I U ABA ISTO TAKO,PRATIM KOSARKU VISE OD 30 GOG NIKAD NISMO IMALI GOREG PLEJA STRANOG OD OBOG BRAUNA,MAJKO MILA JEL VI IMATE OCI KAD DOVODITE IGRACE,KOGA SI DOVEO OD POJACANJA NIKOG,DVA BRAUNA NISU NULE NEGO MINUSI,DZENKINS KOD TRENERA VISE NEZNA GDE IGRA,KUZMIC DUGA PRICA,MISLIM DA JE VREME I DA COVIC POLAKO PAKUJE SVOJE STVARI I NAZAD U ZELEZNIK,POSTO OVOG NEZNALCA NECE SMENITI NIKAD

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 20, 2019 at 20:39

koarkasi=fudbaleri…nema razlike..skupina poluigrača i neznalica..prelazni rok katastrofalan..bice tesško da opstanemo u aba ligu jel ovo ekipa je invalidska

Reply
MILOS RANKOVIC окт 20, 2019 at 20:33

MILA MAJKO POMOZI,BRACO DELIJE U CETVRTAK IGRAMO PROTIV BARSE AJMO DA BUDEMO KO JEDAN I DA OTERAMO OVOG TOMICA VISE,MUKA JE GLEDATI OVO,SRCE U DUSA ME BOLI OD OVOG,PRVO STA TRENERU TEBI IGRAJU OD POCETKA SEZONE REDOM OBA BRAUNA,COVIC,ODZO KOJI BRE LOPTU NEZNA DA UHVATI,LAZIC KOJI NEMOZE VISE NIKOG DA SACUVA OD PROSLOSTI SE NEZIVI,DZENKINS VISE NEZNA I NA KOJO POZICIJI IGRA,BERON KO JE TO,OTPISANI JE U PRAVU COVIC NECE OTERATI OVU NEZNALICU OD TRENERA,ZASTO SIN TRENERA IGRA ZAVRSNICU KAD GA NECE,DALI JE MOGUCE DA NEPRAVITE FAUL NA CETRI RAZLIKE,VI STE BRE NECU DA VREDJAM NECU DA OBJAVE,MENE JE SRAMOTA KO IGRA U ZVEZDI I KO VODI ZVEZDU

Reply
mitar окт 20, 2019 at 20:29

Zvezdina igra katastrofalna , pojacanja cista 0 , bez energije bez volje , lose nan se pise ove godine .

Reply
Estrella Roja окт 20, 2019 at 20:21

Bilo je poprilično bolno posebno jer smo ovim porazom praktično izgubili prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Postoji domen teorije da dobijemo do kraja glavne rivale, ali iskreno koliko ljudi veruje u to nakon ovakvog diletantsko izabranog rostera bez ijednog normalnog pleja. Nijedan trener od integriteta neće pristati da junior bude u rosteru, a takvi ne mogu u klub iz čisto subjektivnih razloga. Možda je najbolje da teta Vesna preuzme prvi tim. Nema opravdanja za večerašnju sramotu, čak i treća petorka mora da porazi očajnu Krku.

Reply
Darko окт 20, 2019 at 23:03

Estrelja… Kojesmo prvo mesto izgubili!!?? Pa mi necemo, ako se ne izvrše radikalne promene, da, se plasiramo u prve četiri ekipe… Pa, Krka ce do kraja prvenstva imati maksimum jos dve pobede!!! Izgubili smo od Budućnosti u BGD koja je večeras izgubila od Primorske… Stanje naše igre, energije i ovakav trener su na katastrofalanom nivou!!! A predsednik Čović će sada da kod onih bednika Marića i Sarape gostuje i da prica:“A pobeda nad Fenerom“, „A Kosovo“… A nama, se smeši ponor…

Reply
Estrella Roja окт 20, 2019 at 23:27

Koje radikalne promene, druže Darko? Misliš li na dolazak novog trenera koji bi izbacio juniora iz tima, pa veće su šanse da Zvezda dva puta zaredom dobije Totenhem nego da se to desi. Ima dovoljno poltrona i podguznih muva među domaćim trenerima koji bi oberučke prihvatili da budu treneri Zvezde, ujedno smpremnih da daju još veću slobodu našem prvom pleju Fići koga ne razumeju saigrači u dovoljnoj meri. Znalo se da nepotizam utiče na izgled rostera, znalo se da ne smemo pogrešiti kod izbora drugog pleja, odnosno da je on morao biti u najmanju ruku Harden kako bi pokrpio nedostatke prvog. Pored tog propusta, doveli smo gomilu penzionera da nam daju na iskustvu, sada imamo iskustvo ali nemamo energiju niti brzinu, tako da smo džabe uložili u dosta skup tim, naravno za uslove regiona ne u evropskim razmerama, kada ni u Aba ligi ne možemo biti dominantni makar protiv drugorazrednog tima kao što je Krka. Samo sam pomenuo da je prvo mesto već sada sajens fikšn, samim tim faktor pritiska na sve ostale učesnike je smanjen. 🙂

Reply
Otpisani101 окт 20, 2019 at 20:19

Iskren da budem da je zvezda iole ozbiljan klub,tomic bi jos veceras bio smenjen…ali posto je nas presednik covic sujetan,moracemo da tomica trpimo dok ne izgubimo sve…bas kao onog nesrecnog alimpija koga je doveo iz fmp…jovanovic je za odza izmislio kosarku i samo tomic zna zasto odzo igra…ne pise nam se dobro ako covic ne smeni tomica…igra dosadna,bez energije,bez volje za pobedu…dno dna..

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 20, 2019 at 20:19

kao sto rekoh ..skupina napaljenika i d.egenrika.od ćoravka do igrača i trenera svi u tri lepe p…ke m.aterine

Reply

Leave a Comment