Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Тотенхем

Црвена звезда сутра од 21 час гостује екипи Тотенхема у Лондону оквиру 3. кола групне фазе Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевића одиграће сутра трећу утакмицу у групној фази Лиге шампиона. Црвено-бели су тренутно на другој позицији у групи Б, а ако се из Лондона врате непоражени задржаће ту позицију која води у елиминациону фазу најелитнијег европског такмичења.

После Бајерна и Олимпијакоса, овога пута ривал је енглески Тотенхем, финалиста прошлосезонске Лиге шампиона и један од најбољих клубова Премијер лиге.

Са екипом Тотенхема Црвена звезда одиграла је само један двомеч.
Осмина финала Купа УЕФА у сезони 1972/73 донео је окршај београдске Црвене звезде и енглеског представника Тотенхема. То је уједно био и први међусобни сусрет ова два ривала у званичним европским такмичењима.

Тотенхем и Црвена звезда свој први сусрет одиграли су у Лондону, 29. новембра 1971. године и у тој утакмици енглески представник славио је победу од 2:0.
Упркос томе што црвено-бели нису успели да постигну драгоцени гол у гостима, на Маракани се 13. децембра 1972. окупило више од 70.000 гледалаца. Црвена звезда је наступила у саставу: Огњен Петровић, Петар Кривокућа, Владислав Богићевић, Мирослав Павловић, Кирил Дојчиновски, Миодраг Новковић, Владимир Петровић , Станислав Караси, Војин Лазаревић, Јован Аћимовић, Драган Џајић, док су са клупе ушли Душан Николић и Зоран Филиповић. Екипу је са клупе предводио Миљан Миљанић.

У првом делу игре није било голова, али у 49. минуту после препознатљивог центаршута Драгана Џајића, Војин Лазаревић је главом затресао мрежу Тотехнема и дао наду да Црвена звезда може до пласмана у четвртфинале. Ипак, Енглези су успели да одбране своју мрежу и Црвена звезда је, упркос победи, била елиминисана из такмичења.

Подршку нашим фудбалерима пружио је и Звездин прослављени фудбалер Станислав Караси.

Играчима бих пожелео много среће, јер је то можда оно најважније што им треба, а мислим да ће квалитетом који већ поседују доћи до позитивног резултата. Верујем у овај тим и мислим да можемо направити одличан резултат – поручила је легенда Црвене звезде.

Наши фудбалери имаће сјајну прилику да наставе серију од шест победа и тиме донесу нову радост нашим навијачима.

The post У сусрет противнику – Тотенхем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Mississauga окт 21, 2019 at 23:47

Loši smo , ničem dobrom se ne nadam.
Nadam se da grešim.

Reply

Leave a Comment