Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

90. дерби: Партизан – Црвена звезда 28:25 (17:13)

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 90. вечитом дербију, у оквиру 6. кола АРКУС лиге у хали УСЦ „Вождовац“ на Бањици од Партизана – 28:25 (17:13).

У неколико наврата су могли црвено-бели у другом полувремену до тоталног преокрета, али за разлику од дуела против Железничара нису се користиле указане прилике.

Црно-бели су брзо стигли до вођства од два гола разлике и ту предносту су одржавали током целог првог полувремена. Звезда је имала прикључак, али честе грешке у нападу и у организацији игре доводиле су до контранапада домаће екипе, и биле узрок пораза. Први пут су до четири гола предности ривали стигли 27. минуту након гола капитена Живковића, а потврдио је Обрад Радуловић у последњем минуту првог полувремена за коначних 17:13. Звезда је имала последњи напад, али је ударац Николе Лазића зауставио изузетно расположени Иван Михајлов.

У другом полувремену, много чвршћа игра Звезде у одбрани, и одлични Јанко Гемаљевић на голу, па су црвено-бели истопили предност домаћих и у 39. минуту имали активних 18:17. Никола Лазић се истакао са неколико ефектних голова. Међутим, Иван Михајлов на голу црно-белих је имао свој дан и веома запажену ролу и у неколико наврата интервенцијама сачувао свој тим. Иван Хорват није био прецизан два пута, а затим ни Љубојевић у контранападу и Утвић са крила. Гемаљевић је успевао да одржи самопоуздање екипи одбранама, а чак и када су домаћи имали +4 у 49. минуту (24:20), нису посустали изабраници Радана Ровчанина, и захваљујући Стефану Шапоњићу стигли до 24:23 у 54. минуту. Живковић је промашио седмерац, али није Звезда искористила наредна три напада, што су ривали искористили и серијом од три везана гола преко Радовановића и Мићића преломили меч у своју корист. Погађали су капитени Рајичевић и Живковић у последњим секундама за коначних 28:25.

Најефикаснији са по 6 голова били су најискуснији капитен Иван Рајичевић и Никола Лазић.

Црвено-бели нису успели да славе у дербију ни након шест везаних мечева, а пропустили су и лепу прилику да се прикључе горњем делу табеле. Након репрезентативне паузе у 7. колу АРКУС лиге, Звезда дочекује Рудар из Костолца.

Партизан – Црвена звезда 28:25 (17:13)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 600. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Седмерци: Партизан 3(2), Црвена звезда 3(2). Искључења: Партизан 4, Црвена звезда 8 минута.

ПАРТИЗАН: Михајлов, Петрић, Јокић 1, Митровић, Радовановић 9, Бајчета 1, Минић, Радуловић 4, Варга, Живковић 5 (2), Трнавац, Гојковић 2, Вујичић, Цвијетић, Мићић 4, Гудурић. Тренер: Бојан Бутулија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јовановић, Хорват 2, Љубојевић, Шапоњић 3, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 6(2), Лазић 6, Јелић, Андрејевић 2, Туфегџић, Утвић 3, Абрамовић, Ерић 3, Божовић, Николић. Тренер: Радан Ровчанин

The post 90. дерби: Партизан – Црвена звезда 28:25 (17:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment