Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Дебакл омладинаца у Лондону. Тотенхем бројао до девет

Пулени тренера Владана Милојевића од 21 час играју меч 3. кола УЕФА Лиге шампиона против лондонског Тотенхема. Увертира у овај сусрет по нашу екипу није била ни мало пријатна пошто су омладинци лондонског клуба декласирали екипу Славољуба Ђорђевића.

Тотенхем Хотспур : Црвена звезда 9:2 (3:1)

У претходна два кола омладинске Лиге шампиона црвено-бели су само једном били приморани да ваде лопту из мреже, али су зато данас на терену „Академије Тотенхем“ пред око 500 навијача чак девет пута капитулирали. Тренер Славољуб Ђорђевић у сусрет је ушао са формацијом 4-4-2 и чинило се да ће храбром игром покушати да већ у Лондону можда и овери пролаз у наредну фазу такмичења. Међутим, знатно физички јачи омладинци Тотенхема у потпуности су разбили дефанзивни блок црвено-белих на средини терена. Тотенхем је једноставно био бржи, јачи и бољи. Нису вредели ни прекори тренера Славољуба Ђорђевића, нити савети са трибина врхушке омладинске школе да треба да се игра једноставније.

Крхко самопоуздање је скроз ишчезло после одличног шута крилног играча Певаца Бенета већ у трећем минуту. Задњи везни Тотенхема Боуден је био апсолутни господар маневра одигравао је савршено прецизно, посебно према расположеном нападачу Пероту. Са друге стране заказали су они од којих се највише очекивало. Нападач црвено-белих Бабић био је сувише мекан у дуелима, није могао да задржи лопту после насртаја домаћих штопера. Звездине линије тима пуцале су у средини, кратким одигравањима Тотенхем је лако правио вишак. Управо на такав начин Перот је добио одличну лопту из дубине и ударцем са десет метара лако савладао Катића. Храбрили су се гости, али просто ништа није вредело.Кола су кренула низбрдо и нико није имао способности да их заустави. Трећи гол пао је прилично јефтино. После дегажмана голмана Тотенхема нису се најбоље разумели голман Катић и десни бек Митровић. Нешто јача повратна лопта главом, довела је до тога да Бенет добије на поклон ситуацију из које није могао да промаши.

Од Звезде смо само видели полушансу Бабића после водећег гола домаћина и малу минијатуру капитена Бурмаза. Његов ударац са 18 метара завршио је у мрежи домаћина и пружио наду нашем тиму да може да избегне катастрофу.

Тотенхем је и наставак почео као прво полувреме. Опет је то била прецизна акција која је тачно гађала Звездине слабости. На крају је направљен вишак на боку, а после центаршута Робсону је остао само лакши део посла. Звезда је одговорила одмах. Побегао је Пантовић по десном крилу центрирао, а у покушају да избаци лопту неспретно је реаговао штопер Робсон и погодио сопствену мрежу.

Није вредело, данас баш није био дан за црвено-беле, иако је уласком високог Илића на позицију централног везног Звезда донекле успоставила равнотежу. Покушавала да кроз пас дође до бар опипљиве шансе. Промашивао је на другој страни Тотенхем, али је Бурмаз имао идеалну прилку да закопликује утакмицу. Казна је брзо стигла. И била је сурова. Беспотребан пенал после уклизавања Пантовића и сигурне реализације Перота био је само увод у бродолом у последњим минутима меча.

ТОТЕНХЕМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 9:2 (3:1)
Стрелци: Бенет 3`, Перот 30`, 32`, 74`(11.м), 86`, Робсон 48`, Етете 83`, Вајт 91`, Магома 93` ; Бурмаз 43`, Волкот 49`(а.г.)
Стадион: „Академија Тотенхем“
Гледалаца: 500
Судија: Грифиф (Велс)
ТОТЕНХЕМ ХОТСПУР: Де Бие – Ејома, Волкот, Бингс, Киркен (од 85. Лусала) – Бенет (од 79. Покетино), Боуден (од 84. Џон), Вајт, Маркендеј (од 79. Етете) – Робсон (од 64. Магома), Парот
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Катић – Митровић, Лукић, Миликић (од 46. Писар), Благојевић – Пантовић (од 86. Дедијер), Новаковић (од 51. Илић), Матић, Радуловић (од 62. Пиплића) – Бурмаз (од 85. Пешовић), Бабић.

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE окт 22, 2019 at 20:56

jako prosto..nemamo ni jedan polutalenat..kataklizma od omladinske skole vec dve godine ne izbacijuemo ni jednog igraca a na omladincima smo pre 5g stali na noge

Reply
Marko окт 22, 2019 at 19:56

SRAM VAS BILO sve kompletno, BRUKE jedne!

Reply
Zoran Cvijanović окт 22, 2019 at 19:52

Ovo je samo dokaz kako se radi u našoj školi fudbala. Ovo je očaj živi kakve nam neznalice rade sa decom. Tuga i očaj…

Reply

Leave a Comment