Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеОбавештењаРегионална лига

Пораз након великог преокрета у првом дербију сезоне

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк поражене су у „Баскет Ситију“ у оквиру 4. кола WABA лиге од КЖК Партизан 1953, 83-85 (24-19, 30-18, 18-24, 11-24).

Иако су током 39 минута меча имале предност, чак и 19 поена предности, црвено-беле су изгубиле победу у последњем минуту меча. Тешко је објашњив пад у игри Црвене звезде у последњих 10 минута.

Почело је како се пожелети може, серијом коју је креаирала Ивана Катанић за 7-0, а тренер гошћи Светлана Митровић је већ на старту била приморана на тајм-аут. Милица Бојовић је везала шест поена и премашила цифру од 100 поена у сезони, а затим су уследиле тројке Нађе Недељков и Сање Мандић, која је донела 2+1 након освојене лопте, и црвено-беле су потпуно анулирале одличан шут за три поена црно-белих веч у првих десет минута. Звездину предност је потврдила Ивана Катанић за 24-19.

У другој четвртини Звезда је у потпуности доминирала на паркету, контролисала утакмицу, играла течно, брзо, имала и контролу скока, па је брзо стигла и до двоцифрене предности након мини серије 5-0 Марте Вуловић, коју је заокружила другом тројков Недељков за 8-0, (34-21). Црвено-беле су постизале поене у мини серијама, а велика серија 13-2 донела је и 54-37 на крају првог полувремена.

Игра из првог полувремена није наговештавала да би Звезда могла да стане у наставку, посебно након тројке Сање Мандић за максималних +19, (58-39). Марта Вуловић је већ средином четвртине направила пети фаул и морала је ван игре, а Милица Бојовић је имала четири. Међутим, гошће су биле веома расположене у шуту за три поена, у који су полагале велике наде, па је Милица Митровић одмах узвратила, Нина Самарџић додала две, а Јована Стојановић једну и у финишу црно-беле су преполовиле Звездину предност. Ивана Катанић је након скока у одбрани и „coast to coast“ соло акцијом прекинула серију протвника, а Сања Мандић извела минијатуру у последњем нападу и вратила шампиону Србије двоцифрену предност пред улазак у последњи десет минута, 72-61.

Тешко је објаснити губитак контроле и пад у игри у последњем кварталу. Милица Митровић је погодила јако тешке шутеве и вратила самопоуздање свом тиму, а серијом 9-0 противник се тотално вратио у меч, (81-79). Погодила је Ивана Катанић, испоставиће се последње поене за црвено-беле на мечу, а Звезда везала неколико грешака у организацији напада, није било решења, па је тандем Митровић&Инђић серијом 6-0 донео прво вођство свом тиму на мечу 27 секунди пре краја. Није Звезда реализовала напад за победу, а Милица Инђић са пенала потврдила победу свог тима, 83-85. Имала је две секунде Сања Мандић и са више од пола терена покушала да донесе победу, умало је била успешна, праву путању је имала лопта, али није прошла кроз обруч.

Најефикасније са по 21 поеном биле су Сања Мандић (11 асистенција), која је остварила нови дабл-дабл, и Ивана Катанић. Милица Бојовић је убацила 12.

Звезда са викенд гостује у Зрењанину екипи Пролетер 023 у оквиру 4. кола домаћег шампионата, а наредни меч у WABA лиги је на програму 30. октобра против екипе Монтана.

ККЖ Црвена звезда: Чубра 6 (1ас 2укл), Мишељић 3 (7ск), Деурић (2ск 1блк), Ђокић, Вуловић 5 (5ск 1блк), Недељков 6, Катанић 21 (7ск 6ас), Чорто 4, Бојовић 12 (3ск), Тешић, Мандић 21 (11ас 2укл 2блк), Јанковић 5 (8ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Пораз након великог преокрета у првом дербију сезоне appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Dragan окт 25, 2019 at 23:42

Jbt.. Ima li kraja porazima i poniženjima…

Reply
kalio gulić окт 24, 2019 at 10:47

na svim poljima opšta ZVEZDOSRAMIJA,stvarno dobivamo prave lekcije od gorbara u svim sportovima!!!

Reply

Leave a Comment