Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане- Наши таленти у репрезентацији Србије

Као резултат доброг рада наше Омладинске школе, Црвена звезда је у репрезентацију до 19 година и кадетску селекцију Србије послала укупно 11 фудбалера.

Омладинска репрезентација Србије успела је да оствари пласман у наредну рунду квалификација за Европско првенство које ће се одржати у Северној Ирској у јулу 2020. године. Селектор Иван Јевић је за утакмица са Румунијом, Литванијом и Шпанијом позвао петорицу црвено-белих талената, то су: Мартин Новаковић (омладинци), Страхиња Ераковић (позајмљен Графичару), Лука Великић (позајмљен Валенсији), Матеја Стојановић (позајмљен Бачкој) и Никола Стајић (позајмљен Бродарцу). Главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић, истиче задовољство због великог броја наших бисера у дресу репрезентације.

Битно нам је да као клуб имамо много играча који носе дрес са националним грбом. Добра ствар за њих је да после напорних утакмица у првенству, одлазе да играју за репрезентацију и одмеравају снаге са вршњацима на још већем нивоу. Гледали смо све три утакмице, видели смо неких позитивних ствари, али и сегмената игре које можемо да унапредимо. Направили смо интерну анализу и закључци су позитивни ­– рекао је Јелић.

Фудбалери рођени 2001. године завршили су као другопласирани у својој групи, савладавши Литванију (8:0), ремизиравши са Румунијом (1:1) и изгубивши од Шпаније (0:4) и тиме изборили пролаз у наредну рунду. Стандардан у нашој селекцији са капитенском траком на руци био је Страхиња Ераковић који је успео и да се упише у стрелце против Литваније, а пуну минутажу имали су и Мартин Новаковић и Никола Стајић. На све три утакмице наступио је и Лука Великић, али је почињао са клупе, док је Матеја Стојановић ушао у другом делу игре само против Литваније. Сви поменути играчи имају право наступа за наш омладински тим, али је филозофија Црвене звезде да се млади фудбалери што пре сусретну са сениорским фудбалом.

Од ове сезоне, у свим јуниорским лигама играмо са годину дана млађим играчима у односу на вршњаке. То је наша филозофија по којој се трудимо да доводимо најталентованију децу из Србије и региона и да их тиме што ће се такмичити са старијима, усмеравамо да изађу из зоне комфора. Поменути фудбалери су могли ове сезоне да носе дрес нашег омладинског тима, али је идеја била да се што пре упознају са сениорским фудбалом. Такође, у Омладинској Лиги шампиона играмо са годину или две млађим играчима у односу на наше ривале, али резултат нам није приоритет. Желимо да играчи што пре сазреју кроз игру са старијима и све то радимо у договору са њиховим тренерима – тврди главни тренер наше Омладинске школе.

Одмах по завршетку квалификација омладинске селекције наше земље, уследиће турнир за кадете, на ком ће српски фудбалери рођени 2003. године покушати да остваре пласман на Европско првенство које ће се одржати у мају наредне године у Естонији. Изабраници селектора Дејана Бранковића се налазе у групи са домаћином турнира Белорусијом, Летонијом и Мађарском.

Позив за репрезентацију Србије, из екипе Марка Неђића добили су: Марко Ћопић (голман), Урош Лазић и Вукашин Крстић (одбрана), Владимир Милетић и Никола Станковић (средина) и Матеја Бачанин (нападач).

То је генерација са којом се веома пажљиво ради и драго ми је што се наша преданост препознаје. Радујемо се што су шесторица фудбалера из нашег кадетског тима позвани, а верујемо да ту има још неколико играча који ће у скорије време обући дрес Србије. Желимо им срећу и надамо се да ће остварити позитиван резултат – подвукао је Јелић.

The post Иза југа Маракане- Наши таленти у репрезентацији Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dejo окт 25, 2019 at 20:30

Treba sto vise ulagat u omladinsku skolu Crvene Zvezde u svim segmentima jer bez dece Crvene Zvezde ne moze da bude jaka Crvena Zvezda ,treba stalno radit na tome da se pronalaze novi talenti po svijetu i sto vise skauta treba da ima Crvena Zvezda i kondicijoni novi trener glavni Zirojevic uz veliki tim strucnjaka u omladinskoj skoli Crvene Zvezde i da omladinci jos imaju takmicarskih utakmica sto cesce

Reply

Leave a Comment