Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновије

Евролига: Сјајно прво полувреме премало за Барселону

Црвена звезда – Браселона 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16)

Одлично прво полувреме било је недовољно да наша екипа дође до победе против веома квалитетног противника. 

Од самог почетка, ношена френетичном подршком са трибина, наша екипа је заиграла са великом енергијом пре свега у одбрани. Гавриловић је помало све изненадио стартном петорком-Браун,Давидовац, Лазић, Симанић и Оџо. И управо су помало прежаљени Симанић и Оџо обележили почетак утакмице. Симанић је отворио утакмицу дугом двојком, наставило се добрим проигравањем Лазића за Оџа који је закуцавањем крунисао лепу акцију. Међутим, оно што је још важнији, Звезда је заиграла изузетно добру одбрану. Све време, наши играчи су били на лопти, правовремено преузимали и били изузетно агресивни при чему је и дефанзивни скок добро функционисао. Такође, треба поменути и да је од самог почетка Гавриловић вршио измене у правом тренутку, таман када би се осетио умор Оџа, Симанића…Тамо где је стао Лазић, наставио је Џенкинс вршећи страховит притисак на плејмејкере Барселоне при преносу. Џенкинс, то је сјајно, има проблема са проналаском шутерске форме али је зато све то надокнадио добром одбраном и са две чисте украдене лопте. После једне такве реакције, отворио себи контру и поентирао, јасно показујући да му је пао камен са срца. Тим поенима Звезда је стекла највећу предност-14:9. До краја четвртине, поентирали су Кјурик и Перпероглу па је Звезда прву четвртину решила у своју корист- 16:12.

У другом периоду наставило се тамо где се стало у првом. Гранитне одбране играле су се на обе стране терена. Празан ход, од безмало два минута, прекинуо је Кјурик иако је Добрић одиграо изузетно добру одбрану на њему. Али у наставку узвраћа Добрић, који након Симанића у првој, погађа другу тројку за Звезду. Одмах затим, и поред нешто лошијег старта, погађа нову тројку Гист а после серије бацања по паркету у борби за лоптом од стране наших играча нове поена постигао је Перпероглу и донео максималних +6-24:18. У тим тренуцима, Звезда је била у сјајном моментуму. Поправио се мало проценат за три поена, и даље се играла добра одбрана а помало изненађујући улазак Огњена Кузмића у игру само је додатно подгрејао атмосферу. Кузмић је у тим тренуцима додатно побољшао одбрану рекета, потврдивши да је и даље један од најбољих дефанзивних центара. Асистенцијом Човића на истеку напада управо за Кузмића, Звезда је стекла двоцифрену предност први пут на утакмици. Тада као да је запаљива атмосфера више него што је требало утицала на наше кошаркаше па се помало исхитрено доносили одлуке. Иако је Фаје, после пар промашених отворених шутева, погодио своју прву тројку за 33:20, Барселона се готово експресно вратила у меч са пет брзих поена преко Кјурика и Ханге. Иако интензитет у одбрани није падао, иако је то и даље деловало веома добро, играчи Барселоне су показали зашто је каталонски гигант издвојио толико новца за њих овог лета. Уследили су погоци Миротића и Дејвиса, уз наиван прекршај Оџа и Барселона је врло брзо дошла до -6. У самом финишу четвртине Звезда је имала проблема са организацијом напада, па је уз звук сирене Ханга поставио коначнан резултат првог полувремен-36:33.

Почетак треће четвртине припао је Лорезу Брауну. Иако је прво имао ер-бол са полудистанце, убрзо је елегантим продором па потом и сепарацијом постигао 4 поена. Између тих поена Брауна, Оџо је искористио додавање Симанића за свој седми поен. Али, велики проблем је Звезди направио Браун са два брза фаула на Хигинсу и Дејвису, па је због четврте личне грешке морао на клупу иако је био добром моментуму. Након изласка Брауна, Звезда је упала у кризу. Човић је имао великих проблема са организацијом напада, успео да изггуби лопту након удвајања на преносу док је Барселона преко Миротића смањивала предност да би Кјурик тројком донео прво вођство, после самог почетка утакмице, Барселони-46:44. Вечерас веома неугодни Дејвис, правио је велике проблеме нашој одбрани, што из рекета, што са полудистанце па је Барселона повела 50:44. Браселона је препознала Звездину најслабију тачку, па је константним пресингом на Човићу у потпуности, Звездин напад био одсечен. Звезда је у другом делу треће четвртине буквално порађала поене. Тројком Кјурика,која се неким чудом вратила у кош, Барселона је стекла максималну предност пред последњу четвртину- 57:49.

Контра ритам из треће четвртине у који је наша екипа упала, наставио се и у четвртој четвртини. Томић је са четири лака поена повисио предност, Л.Браун је са друге стране промашио два пута полагање.Тројком Шмица, Барселона је отишла на +15.Упорношћу и сналажљивошћу Добрић је са четири везана поена дао Звезди вештачко дисање, покушавала је Звезда и даље одбраном да дође до прилике за преокрет, коше Гиста смањила разлику на -8. Последња прилика је пропуштена након неспортске личне грешке на Давидовцу. Давидовац је био половичан са линије пенала али напад није реализован. У сивило утакмице, уклопио се потпуно и Браун па је Барселона, као изузетно квалитетна екипа, успела да одржи предност коју је стекла.

Црвена звезда је одиграла веома добро прво полувреме. Помало неочекивано, ако се узме у обзир да је утакмицу водио дојучерашњи асистент бившег тренера Томића, да је повређен Дерик Браун те да је и Гист имао проблем са повредом током протекле недеље. Може да радује и изузетно добра одбрана током већег дела утакмице али оно што брине и што постаје све већи проблем-може ли Звезда са једним плејмејкером, чија форма је неконстантна, да оствари зацртане циљеве? Више него очигледно је да Филип Човић не може да помогне екипи на овом нивоу такмичења. Константним удвајањем и притиском Пешић је потпуно угушио игру Звезде предвођену у том тренутку Човићем, па се слободно може рећи да је четврта лична грешка Брауна почетком треће четвртине био пресудан моменат утакмице. О проблему са организацијом напада сведочи и податак да је Црвена звезда вечерас имала 21 изгубљену лопту од чега 13 на полувремену. С обзиром да Звезда у овом тренутку нема ни првог тренера на одговорнима је да донесу праве одлуке које ће бити од есенцијалног значаја за наставак сезоне и остварење зацртаних циљева.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.384. Судије: Oлегс Латишевс, Џозеф Бисанг, Марцин Ковалски.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 2, Човић, Л. Браун 6, Перпероглу 6, Давидовац 7, Лазић, Фаје 8, Добрић 8, Гист 10, Џенкинс 3, Симанић 8, Оџо 7. Тренер: Aндрија Гавриловић.

БАРСЕЛОНА: Дејвис 14, Ханга 8, Смитс 5, Пустови, Ориола, Абринес 1, Хигинс 5, Курик 15, Болмаро, Мартинез, Миротић 21, Томић 4. Тренер: Светислав Пешић.

Повезане вести

14 comments

MILOS RANKOVIC окт 25, 2019 at 11:49

OVO STO SE RADI U ZVEZDI JE STRASNO I JEDNA VELIKA SRAMOTA,DA KAPITEN ZVEZDE PRETI NAVIJACU KOJI JE VREDJAO JEDNOG TATINOG SINA,DA KAPITEN PRETI NAVIJACIMA DA IZADJU NAPOLJE DA IM ON POKAZE,DA GA SMIRUJE POLICIJA SRAMOTA I BRUKA,TI NAVIJACI TI KAPITENU DAJU PLATU DA IMAS DA UZIVAS U ZIVOTU,A NEZASLUZUJES U ZADNJE TRI GODINE NISTA,KOLIKO SI DAO KOSEVA SINOC KAPITENU,TO JE TAJ KLAN COVICA U ZVEZDI KAPITEM,ODZO,DAVIDOVAC,I COVICI BRUKE JEDNE,MUKA MI OD VAS VISE,TI CES DA PRETIS,ODMAH GA OTERATI IZ ZVEZDE,BEZ OBZIRA NA VREDJANJE KOJE NE PODRZAVAM,ALI VI IGRATE KO BABE I JESTE TO BABE

Reply
kalio gulić окт 25, 2019 at 09:34

pitanje svima,ako se klubovi ,treneri,igrači,rukovodioci kunu koliko im je stalo do navijača,da li oni čitaju ove komentare!?to bi im trebalo biti kao OBAVEZNO ŠTIVO,pa možda nešto iz toga izađe na dobro!

Reply
kalio gulić окт 25, 2019 at 09:30

toliko je situacija bezperspektivna,da već sada i laiku je jasno da ovakva Zvezda neće ništa osvojiti,u evropi će biti pri samom dnu,,u aba stvarno ima boljih ekipa,a u domaćem kupu i prvenstvu biće lagana šetnja grobara.imislim da je ključ u mentalnoj podkapacitiranosti u osmišljavanju strategije kluba ,slično kao trenutno u fk cz.plašim se totalnog urušavanja svih kolektivnih ekipa sportkog društva CZ,

Reply
temaklasica окт 25, 2019 at 08:18

Iskreno se nadam,bolje raci zelim da verujem,da ce g-din predsednik prepoznati,a ima dovoljno iskustva,da mora
uslediti sok terapija,tj.da shvati da Filip i Lazic/uz ogromno postovanje za njihove igracke i ljudske kvalitete/,
jednostavno nisu vise za ovaj nivo kosarke i da moraju biti zamenjeni,cak i igracima iz FMP-a,jer je prvo i pre svega
los ambijent u klubu i oko kluba zbog njih dvojice/Primer sinoc odalzak publike na 5min pre kraja,sto se nikad nije
desilo,je iskljucivo zbog njih dvojice a ne zbog poraza/.U protivnom ceka nas jedna jako razocaravajuca sezona,bez rezultata sa verovatno oborenim negativnim rekordom posete u Evro ligi pri kraju takmicenja,prosto bacice se sve
dobro sto je uradjeno,a mnogo je toga dobrog uradjeno,za proteklih osam godina.Zaista ocekujem da kod predsednika
proradi racio i da donese prave odluke,sam trener tu nije toliko primaran sustina je da se mora „progutati žaba“ u vidu odstranjivanja ove dvojice vrlo zasluznih igraca,nazalost mora!

Reply
Estrella Roja окт 25, 2019 at 00:07

Kakvi hvalospevi poltronskih medija prema Gavrilovićevoj srčanoj Zvezdi, dođe vam da povratite. Na kraju će on ostati trener jer junior mora imati svoju ulogu koja nije sporedna. Sramota me od nepotizma i vređanje inteligencije navijača. Posebno mi je muka od ovog snimka gde Lazić, inače totalni impotenko od početka sezone, brani juniora i preti navijačima koji su ga verbalno prozivali. Najmanje 8 miliona evra uzalud bačeno da bi tatin sin mogao da glumi košarkaša. Ja više ne želim da pratim privatni klub magistra Čovića, baš kao ni njegove verbalne diajreje na Av-ovim rijaliti televizijama. Zašto bi bilo ko od nas navijača trošio energiju na stvari koje ne može da promeni. Ovo nije naša Zvezda.

Reply
dusan окт 25, 2019 at 00:40

a cija je ovo zvezda?

Reply
Estrella Roja окт 25, 2019 at 01:27

Je l’ to retoričko pitanje? Ne deluješ mi toliko neuko.

Reply
ivan niksic окт 25, 2019 at 00:05

Jedinstvena situacija da je Zvezdu kao prvi trener do sada vodio pomocni trener, a veceras je vodio pomocni trener pomocnog trenera! Ovo postaje stvarno strasno neozbiljno, strasno iritirajuce kad na svom terenu pred svojim navijacima ovakvu desetkovanu Barselonu sa ovakvim timom, makar po imenima i iskustvu igraca do sada mozda i najjaci tim koji je Zvezda u zadnjih decenija imala, NE MOZE ni primaci. Prava steta, ulozene velike pare, dobri igraci i obecavajuci tim, navijaci imali velike nade, ali vec na pocetku raspad sistema. Kao sto sam i ranije navodio, bez odlicnog i pravog i provjerenog trenera nema dobrog tima, dzabe dobri igraci, samo dobar ucitelj moze da ucini dobre ucenike boljim, obrnuto nikada nije moglo niti je dalo rezultate. Plus, sujeta jednog covjeka, po principu JA znam sve, svi drugi grijese, svak drugi je kriv samo JA ne, cini da se doslo u ovu situaciju, vrlo losu situaciju, a sve je moglo i moralo biti drugacije!

Reply
dusan окт 24, 2019 at 23:53

tesko je ovo. nismo imali ni srece, ali da li je realno da djenka da tri poena veceras i dva protiv makabija? perperoglu i gist su veliki igraci, ali ih je vreme pregazilo. covic i odzo nisu za ovaj nivo. bas lose… sve je jos gore u ovim ruznim dresovima…

Reply
Delija do Bola окт 25, 2019 at 00:43

Dušane, druze… I mi navijači sve više ličimo na neke mučenik i očajnike pa se palimo na BIVŠE velike košarkaše koji ne mogu 4 minuta da odigraju u jakom ritmu… Koji bre Stratos? Rekrestivna košarka, ako ostane sam na šut sa zemlje i ‘gurka“ ledjima da iznudi faul… I to malo moze da radi jedva 3 do 4 minuta!!! Pa nije ovo liga penzionera… Palimo se na Fajea… Čovek skoči atraktivno dva puta u odbrani, dva puta u napadu i mi vrištimo od sreće… Ima statistiku 4 skoka i 5,2 koša po utakmici… I on je BIO veliki igrač… Ali biologija čini svoje… Mirotić preko njega dao 20 koševa… Dok je Simana čuvao Mirotić ovaj dao 1 koš iz slobodnog bacanja… Faje nikoga u igri 1 na 1 na 1 ne moze da čuva!!! Otresu ga ledjima i kretanjem… A u napadu niti napada koš, niti ima ulaz, ne zna da igra leđima, šutne onako penzionerski trojku sa zemlje kada je sam… Pogodi jednom, dvaput, skoči atraktivno dva puta i mi: vauuu…. A o ona dva Brauna neću ni da pričam, kao i o Đekni koji od 15.septembra nije pogodio koš sa distance… Mislim da sa distance ima šut 35:1 od početka sezone… A Lazić koji igra 20 godina košarku nije naučio da vodi loptu, da napravi ulaz… Sačuvaj me Bože… A dolaze uskoro napaljeni grobari!!!!

Reply
dusan окт 26, 2019 at 00:12

na zalost sve se razumemo

Reply
MILOS RANKOVIC окт 24, 2019 at 23:44

E SAD NECU TE ZVATI GOSPODIN JER NISI NEBOJSA COVIC LEPO SAM TE GLEDAO NA PINKU REKAO SI SLEDECI SU IGRACI TRENER JE OTISAO,E PA BUDI OD RECI JEDNOM TVOJ SIN NE DA NEMOZE DA IGRA EVRO LIGU NEGO NEMOZE VISE NI ABA LIGU,USAO JE VECERAS NAPLUS OSAM,A IZASAO NA MINUS OSAM,UBEDLJIVO NAJGORI IGRAC UZME LOPTU NAPAD 24 SEKUNDE NJEGOVO PRVO DODAVANJE NA SEDAM SEKUNDI DO KRAJA NAPADA,ON JE NAJGORI PLEJ U SKORIJOJ ISTORIJI,TI GA NEBOJSA NECES VRATITI U FMP,DALJE BRAUN ODMAH U AMERIKU PA ON SE ZAJEBAVA NA TERENU ON BRE NIJE NORMALAN,ODZO MAJKO MILA KAD BOG DA SNAGU I VISINU A ON NEZNA DA ISKORISTI,MISLIM DA JE VREME DA COVICI LETE IZ ZVEZDE ODMAH,I ONO STO SAM STO PUTA REKAO PREDSEDNIK DRZAVE JE IZVUKAO ZVEZDU IZ KRIZE,STO JE I DOKAZANO SAD,PREDSEDNICE NEMAS PLEJA U EKIPI TO JE NAJBITNIJE SRAM TE BILO KOGA SI DOVEO U ZVEZDU,TO MOZE SAMO KO NEVOLI ZVEZDU JER SA TIM BUDJETOM TI NISI DOVEO NISTA,TII SI JEDNA PROPALICA KOJI TROSI NOVAC OD NAS LUDAKA KOJI SE KIDAMO I NERVIRAMO,A TI SE SVADJAS SA NOVINARIMA SRAM TE BILO

Reply
MILOS RANKOVIC окт 24, 2019 at 23:25

KOD NAS U SRBIJI JE PUNO BOLNO KAD NESTO KAZES A NEURADIS,PRVO BILI BERON OVO JE NEVEROVATNO,SRECNO TI RODJENJE SINA ALI KAZNU ODMAH MESECNU PLATU STO NISI DOSAO NA VREME,VASA MICIC JE IGRAO A MAJKA MU JE UMRLA,OPRAVDANJE NEMA,DRUGO GAVRILOVIC NIJE ZA PRVOG TRENERA IZMENE SU KASNO RADJENE I MISLIM DA OVA EKIPA NEMA NISTA,MI SMO POLUFINALE ABA LIGE I TO JE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 24, 2019 at 23:23

lorenzo ivanić,tomane ojo,čović kenjas..tragedija kluba..pod hitno nocas ispratiti oja,ćokija a prvog oterati leorenza najveci promasaj u zadnjih hiljadu godina

Reply

Leave a Comment