Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Новосађанке за наставак успешне серије. Обезбеђен директан пренос

Нова двонедељна пауза у Супер лиги Србије у фудбалу за жене ближи се крају. Предстојећег викенда на програму су мечеви 8. кола, или првог кола друге фазе такмичења. Наше девојке на игралишту са вештачком травом подно јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ дочекују новосадску Војводину.

Београдске и новосадске црвено-беле састала су се на самом старту овосезонског шампионата. У Новом Саду 18. августа „Вучице“ су головима Миреле Тенков (2), Јоване Аранђеловић, сестара Александре и Саре Савановић и Јоване Стојановић декласирале екипу из „српске Атине“ резултатом 6:1. Тај сусрет је показао оно што се и пре његовог одигравања знало, да су наше играчице за класу боље и сам резултат је био реални показатељ квалитета двеју окипа. Треба напоменути да је Црвена звезда у овом сусрету наступила у следећем саставу: С. Цетиња, Ј. Раичевић (од 23` А. Тришић), Ј. Миладиновић (од 61` А. Шћепановић), Р. Моголола, Н. Миловић, А. Савановић (од 53` А. Крстић), С. Малешевић, Ј. Аранђеловић, С. Савановић, Ј. Стојановић, М. Тенков /кап./.

Четири месеца касније две екипе се налазе на позицијама које су биле сасвим очекиване. Новосадска екипа налази се у тешкој позицији. Са свега четири освојена бода заузима претпоследњу седму позицију и очекује је грчевита борба за опстанак у екити, док су „Вучице“ након турбулентног периода у претходном колу приказале запажену партију којом су декласирале екипу из Горње Вароши и тиме се учврстиле на другој позицији са пет бодова заостатка у односу на лидера из Суботице.

Екипа коју ће овога пута селектирати тренер Славиша Чула свакако је апсолутни фаворит и све изузев убедљивог тријумфа представљало би прворазредну сензацију. Истовремено, наш стручни штаб ће имати прилику и да испроба неке нове тактичке замисли јер треба нагласити да већ за седам дана Црвену звезду очекује дерби сусрет у Суботици против екипе Спартака, а управо тај меч може и дефинитивно већ сада рашити шампионску трку, или са друге стране може унети неизвесност која већ годинама не влада у српском женском фудбалу.

У историји међусобних дуела ЖФК Црвена звезда и ЖФК Војводина до сада су одиграле 17 међусобних сусрета. Далеко више успеха имале су београдске црвено-беле које су чак 14 пута славиле, док су три сусрета окончана без победника. Укупан гол коефицијент износи 65:20, а најубедљивију победу наш клуб је остварио 17. октобра 2018. године победивши резултатом 9:2.

Треба напоменути да тренер Славиша Чула и на овом сусрету неће моћи да рачуна на Катарину и Тијану Ђорђевић, док радује податак да се неколико играчица које вуку повреде још од старта шампионата вратило у тренажни процес, па се ускоро може очекивати и њихов повратак на „залени тепих“.

Портал „мојацрвеназвезда.нет“ као и увек биће уз наше црвено-беле „Вучице“ и омогућиће широј Звездашкој јавности, као и свим другим љубитељима женског фудбала, да предстојећи сусрет у директном преносу испрати на нашем YouTube каналу.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 8. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Војводина
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Датум: Недеља, 27. октобар
Почетак: 19 часова
Пренос: YouTube канал портала „мојацрвеназвезда.нет“

Повезане вести

1 comment

mmm окт 26, 2019 at 20:38

Jel ovo moze sa cirlicom ?

Reply

Leave a Comment