Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Железнику за крај серије

У оквиру 4. кола АБА лиге Црвена звезда се састаје са екипом Мега Бемакса. Због заузетости дворане „Александар Николић“ меч ће бити одигран у ФМП Арени у Железнику.

Након серије од 4 узастопна пораза у свим такмичењима кошаркаши Црвене звезде се налазе у ситуацији у којој нису били претходних неколико година грозничаво тражећи трачак светла које ће означити почетак краја тунела у који су упали. Мега је можда иделан противник за неки нови почетак зато што је реч о клубу који никад није добио Звезду у оквиру регионалног такмичења. Свих досадашњих 16 утакмица завршило се тријумфом кошаркаша у црвено-белом. Неке од тих утакмица добили су тешком  муком али су их ипак добили. Пред наредни меч тренер Црвене звезде Андрија Гавриловић је истакао:

– Очекује нас важна утакмица у којој је циљ победа против екипе која је млада, тако селектирана да је увек агресивна на терену, агресивна у одбрани и на скоку и која ће играти без оптерећења, са доста самопоуздања после победе над екипом Задра у прошлом колу. Ми са друге стране, желимо бодове и победу посебно пред изузетно напорну недељу која нас очекује.

Када је у питању састав екипе Гавриловић није могао да са сигурношћу да каже да ли ће моћи да рачуна на све играче.
– Мо Фаје је лакше повредио скочни зглоб у четвртак против Барселоне, и на дан утакмице одлучићемо да ли нам је на располагању за овај меч, а у тим се враћа Били Берон који је потпуно спреман након повратка из САД – рекао је тренер црвено-белих.

Своја очекивања пред меч са Мегом изнео је и Огњен Кузмић:

– Важна утакмица за нас, желимо победу против младе екипе која ће бити потпуно растерећена и играће без притиска. Ми имамо наш циљ, бодови су нам потребни и ако се будемо придржавали договора пред овај меч и то спроведемо на терену добром игром, контролом утакмице, верујем да ћемо доћи до победе која нам је важна пред пут у Истанбул па онда и долазак Химкија у Београд. Позивам навијаче да дођу у Железник и пруже нам подршку, већ сам рекао и у петак, потребно нам је време да се уиграмо да сложимо све, а онда ћемо бити прави.

Након уводна 2 пораза Мега је у прошлом колу забележила победу на домаћем терену против Задра резултатом 98:74. У односу на почетак сезоне Мегу су појачали велика нада словеначке кошарке Блаж Месичек ( дебитовао против Задра без поентерског учинка) и Ненад Миљеновић који још увек покушава да се врати на прави пут после неугодне повреде доживљене пре две сезоне док је носио дрес Паока. Као и увек када се састају ови ривали за очекивати је да Мега крене агресивно са жељом да убрза игру и уведе меч у обрачун на велики број поседа. На нашим кошаркашима је да им то не дозволе, да смире противника и забележе једну сигурну победу после које ће се лакше дисати.

Хала „ФМП Арена“ биће отворена од 15 часова а за предстојећи меч важе све сезонске улазнице КК Црвена звезда мтс ( осим Евролига пакета који важе за Штарк Арену и 15 мечева Евролиге које Црвена звезда игра у највећој српској дворани). Појединачних карата неће бити у продаји због броја сезонских улазница које су продате за сезону 2019-2020 ( 4500) и капацитета дворане у Железнику.

Претходних година нисмо имали прилике да напишемо да Звезда игра за крај серије пораза. Ево дође и тај тренутак али надајмо се да ће меч у Железнику означити крај серије пораза и да ће почевши од сутрашње утакмице кренути нека нова серија, победничка. Како и приличи клубу који носи име ЦРВЕНА ЗВЕЗДА.

– АБА лига, 4. коло:
Crvena zvezda mts – Мега Бемакс
Дворана: „ ФМП Арена“
Датум: Недеља, 27. октобар
Почетак: 17:00 часова

Повезане вести

1 comment

Čiča Dragan окт 27, 2019 at 07:48

Očekivao sam da na ovom portalu vidim rođendansku čestitku Moki Slavniću, našem najboljem košarkaš svih vremena. Kad ono ništa?

Reply

Leave a Comment