Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Што је Тотенхнем за нас, то смо ми за Радник и ову лигу

РАДНИК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:5 (0:3)

Након резултатски не баш пријатног гостовања у Лондону, наш тим се вратио обавезама у Суперлиги Србије. Пред пуним трибинама стадиона Радника (капацитет 3.500 места), Црвена звезда је веома лако уписала нова три бода, наневши домаћину убедљив пораз. Руку на срце, у многоме су нам помогле и веома лоше реакције одбране Радника из првог полувремена.

У односу на меч у Лондону, стартна постава нашег тима истрпела је чак 7 промена, од којих су две биле принудне: блаже повреде имају Гобељић и Борјан. Шансу на средини терена добили су Кањас и Јованчић, који су и данас, упркос убедљивом тријумфу, показали да још увек каскају за потребном формом. Убитачан квартет у офанзивном делу чинили су Бен, Вукановић, Гарсија и Павков (сви постигли бар по један гол), док су у другом полувремену прилику добили и млади играчи Звезде – Петровић и Крстовић.

Први озбиљнији напад нашег тима видели смо у 3. минуту, када је сјајну комбинацију Јованчића и Гарсије, умало зачинио Павков. За мат у три потеза фалило је свега неколико десетина центиметара, колико је нашем центарфору било потребно да закачи лопту и спроведе је у мрежу.

Пети минут донео је велики неспоразум дефанзивца Павловића и голмана Костића, који је резултирао пеналом за наш тим. Веома агилни Бен искористио је грешку домаћих играча, стигао до лопте пре голмана Костића, који га евидентно обара и за судију Ђорђића није било дилеме. Сигуран са беле тачке био је Милан Павков и Звезда је веома брзо дошла до предности – 0:1.

У 9. минуту одличан контранапад Радника. Против наших дефанзиваца остали су Макарић и Бојић, који је уместо да шутира из изгледне позиције решио да буде несебичан и врати лопту ка Макарићу. Погрешна је то била одлука, наши играчи су без проблема отклонили опасност.

Три минута касније (12. минут), Црвена звезда стиже и до капиталне предности. Након дуге лопте из зоне наше одбране највиши у скоку био је, разуме се, Милан Павков који у свом стилу лопту спушта ка Алекси Вукановићу; овај бриљантно лопту прихвата грудима, даје себи фор и муњевито заобилази помало изненађеног Павловића, избија сам испред Костића и рутински га матира за великих 0:2.

Шансу да се врати у меч, Радник је имао већ у 15. минуту. Слободан ударац у веома опасној зони скривио је Панков (добио и жути картон), лопту је наместио Бојић, искоса са десне стране, сјајно шутирао у ближи угао, али Поповић одличном парадом лопту спроводи у корнер. Други гол Звезде тргао је домаћина, па је солидну позицију за шут већ у 17. минуту, након корнера имао Костић. Ипак, „поклонио“ је лопту Поповићу.

Од момента када је Звезда дуплирала своју предност, посед лопте је искључиво био на страни играча у плавим дресовима, док су црвено-бели чекали своју прилику из контра напада.

Скоро иста ситуација из 15. минута виђена је и у 28-ом. Овај пут је помало и незаслужено пожутео Дегенек, али шута ка нашем голу сада није било. Након подуже комбинације гостију, упућен је центаршут ка високом Марковићу који главом шутира слабо, право у Поповића. Пре тога десет минута није се десило ништа вредно помена, Звезда је потпуно оборила темпо.

Трагичар из првих пола сата меча, Павловић, замењен је у 30. минуту меча. Стиче се утисак да је у питању повреда штопера Радника; уместо њега у игру је ушао Ђорђевић (наш некадашњи бек).

Играо се 33. минут када је наш тим, после 20 минута без прилика, запретио. Бен је послао дубинску лопту на страну ка Гарсији, који фудбалски, из прве шутира у даљи угао, али није био довољно прецизан. Лепа је то била прилика да решимо питање победника.

Спорна одлука помоћника спречила је наш тим у 35. минуту да стигне до новог поготка. Сам као дух испред шеснаестерца нашао се Бен, испала је комплетна одбрана Радника, али помоћни судија подигао је заставицу (и чини се, погрешио). Пробудила се Звезда на кратко, па је за 2 минута из две одличне и једноставне акције долазила у прилике да угрози гол Костића.

Веома несигурни голман Радника, Милан Костић, након лоше реакције када је скривио једанаестерац при почетку утакмице, у 38. минуту направио је још већу грешку. Десни бек домаћина вратио му је једну лагану лопту, Костић је прихватио, двоумио се да ли да дрибла или је неком дода, а на крају се ипак одлучио за испуцавање. На његову несрећу погађа Бена који је имао времена да му приђе, а након тог изблокираног испуцавања није му било ни тешко да лопту спроведе у мрежу за 0:3. Тада је већ питање победника било апсолутно решено.

До краја првог дела сусрета нисмо видели још много чега занимљивог. Када тим у гостима води са три гола разлике, тешко је не бити задовољан. Ипак, Црвена звезда је, стекао се утисак, прво полувреме одрадила са пола гаса, док су поклони домаћина били сурово искоришћени. Преко тога у овом периоду игре није ни било потребно, а занимљиво је да смо три поготка дали управо из три шута у оквир гола. Несвакидашње грешке голмана и дефанзиваца Радника омогућиле су изабраницима Владана Милојевића мирно и безбрижно друго полувреме.

У тиму Црвене звезде се на почетку другог полувремена нашао и Његош Петровић. Ушао је уместо Јованчића, који већ дужи период не може да нађе своју форму из прошле сезоне.

Девет минута се играло у наставку, када смо по први пут запретили. Павков је послао лопту у стилу Марина, према Гарсији који је искоса са десне стране, из веома добре позиције веома лоше захватио лопту.

Два минута касније наш тим постиже гол који је поништен да би се извео једанаестерац. Веома несвакидашња ситуација! Лопту је петом фантастично одложио Павков према Гајићу на десну страну. Наш бек из прве центрира, лопту руком качи Жарко Марковић, а на другој страни је прихвата Гарсија и погађа из непосредне близине. Ипак, пиштаљка судије Ђорђића се чула, гол је поништен, па је лопту на белу тачку ставио Бен. Сигурним ударцем је довео Звезду у предност од 0:4. Играо се 57. минут. Чудна је била Ђорђићева одлука да не испоштује предност у овој ситуацији.

Своју канонаду наш тим је наставио недуго потом. Играо се 65. минут када је сналажљиви Бен протурио лопту до, вечерас изванредног Павкова, а овај пасом „на тацни“ избацује Гарсију у 1 на 1 са Костићем. Матео фантастичном минијатуром вара чувара мреже гостију и из мртвог угла погађа мрежу за 0:5. Довољан је био тај потез и гол, па да се Гарсија испрати аплаузима из игре у 68. минут. Крстовић је ушао у игру уместо њега.

Обично смо били навикавани на то да црвено-бели „повуку ручну“ након стечене предност, што вечерас није био случај. Убацила је Звезда у пету брзину, па је и у наставку просто прегазила домаћина. Акције су се смењивале као на траци, тешко је било зауставити изузетно расположене наше играче, пре свих Бена и Павкова.

Прву прилику за почасни погодак домаћи су имали након прекида у 75. минуту. Центаршут је упућен искоса, са леве стране и веома мало је недостајало Дамњановићу да стигне лопту и спроведе је у гол. У последњих 15-ак минута сусрета, прилику је добио и Мирко Иванић. На изненађење, ушао је уместо Родића, па је Милојевић том изменом истумбао готово све линије тима. Дегенек је прешао на десног бека, Гајић на левог, док се Петровић вратио назад и чинио штоперски пар са Панковим.

У 82. минуту Дамњановић је изгубио лопту на средини терена, па је муњевиту контру покренуо Кањас и упослио Вукановића који је био оборен на неких 20 метара од гола Костића. Ел Фарду Бен погађа само живи зид, па је наш тим од свега добио корнер.

Нову шансу за погодак Радник је имао у 85. минуту. Макарић је добио лопту готово на средини терена, Звездина одбрана стајала је превисоко, па је центарфор гостију неометано вукао ка нашем шеснаестерцу. Ипак, зарад недовољне хитрине, стиже га Панков, па му је засметао приликом ударца ка нашем голу. Лопта одлази преко пречке. У следећем нашем нападу, Вукановић је имао полушансу, али је ноншалантно шутирао право у Костића.

До краја сусрета смењивали су се напади црвено-белих и плавих, али без већих прилика. Захваљујући убедљивој предности Звезде, сусрет није ни био продужен, без обзира на пар краћих прекида. Оно што, поред убедљиве победе, радује широки Звездин аудиторијум, јесте чињеница да наш тим није драстично оборио темпо у другом полувремену, упркос убедљивом вођству. Убрзала је Звезда у првих 15 минута другог дела, постигла два поготка, имала прилике и полуприлике за још који гол, али то би већ, по вечерас приказаном било можда и превише.

Сурдулицастадион РадникаСудија: Милош Ђорђић. Помоћници: Милош Мишкељин, Горан Станојевић. Жути картони: Стојановић, Кричак (Радник) Панков, Дегенек, Гајић (Црвена звезда) Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Павков (5. минут), 0:2 Вукановић (12. минут), 0:3 Бен (38. минут), 0:4 Бен (57. минут), Гарсија (65. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гајић, Панков, Дегенек, Родић (од 79. Иванић), Кањас, Јованчић (од 46. Петровић), Бен, Гарсија (од 68. Крстовић), Вукановић, Павков. Тренер: Владан Милојевић.

Радник: Костић, Стојановић, Марковић, Кричак, Павловић (од 30. Ђорђевић), Станисављевић (од 67. Дамњановић), М. Костић, Георгиев, Даноски, Бојић (од 59. Пејчић), Макарић Тренер: Радомир Коковић.

Повезане вести

11 comments

mitar окт 27, 2019 at 13:05

naslov je sve rekao

Reply
Kalderon окт 27, 2019 at 09:48

A vidim javljaju se posle konsultacija sa grobarskim Gebelsom a verovatno ste dodatno bili na petingu kod Vuletica samo se vi zabavljajte Zvezda raste iz godine u godinu a da umalo da zaboravim cuo sam iz poverljivih izvora da vas ili vojni stadion postaje hipodrom za magarce

Reply
Estrella Roja окт 26, 2019 at 20:08

Jirka opet dao gol za Radnički. Da, lep gol Garsije i pomračenje golmana Radnika. Odličan naslov, ukratko bi bio rezime ove subote. 🙂

Reply
dusan окт 26, 2019 at 19:04

odlicna igra. puno sansi. golovi iz igre i sjajnih akcija. nadigran protivnik. zaista smo izvukli puno pouka iz poraza od totenhema i kako je rekao sef miloje mnogo smo naucili iz poraza

Reply
Estrella Roja окт 26, 2019 at 20:05

Nadam se da je ovo bio sarkazam, dao sam plus zbog toga. 🙂

Reply
dusan окт 26, 2019 at 21:29

jeste 🙂

Reply
Ognjen окт 26, 2019 at 18:57

Napokon da nekog pobedimo bez penala……….

Reply
Kalderon окт 26, 2019 at 17:51

Trenutno komsije gosti na ovom sajtu primaju instrukcije od sefa Pantica kako ponovo napasti Zvezdu,Miloja,Terzu itd.

Reply
ReD окт 26, 2019 at 19:03

@kalderon

Miloje nas uveo u ligu evrope i dva puta u ligu sampiona u poslednje tri sezone, plus sa prodajom igraca u poslednje tri sezone. Zvezda je zaradila u poslednje tri sezone sa Evropom i prodajom oko 100 miliona evra.
Moje pitanje glasi: Terzicu gde su pare?

Reply
Darko окт 26, 2019 at 21:32

Pa podelio sa Milojem i Pjanovicem!

Reply
casa bez dna окт 26, 2019 at 17:49

DA NAM NIJE PO PENAL DVA NA UTAKMICI BILI BI U RANGU PATLIDZANA I RADNIKA…….

Reply

Leave a Comment