Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ у „шестој брзини“

У оквиру 8. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене фудбалерке Црвене звезде су на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ дочекале екипу новосадске Војводине. По прохладном времену „Вучице“ су убедљиво савладале гошће из „српске Атине“, а по приказаном на терену победа је могла бити и остварена са више голова разлике.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Војводина 6:1 (3:0)

И пре почетка сусрета знало се да су играчице тренера Славише Чуле апсолутни фаворити у овом сусрету, али храбра игра Новосађанки само је допринела на динамици и интересантности сусрета. Гошће јесу играле са појачаном дефанзивном линијом, али се нису либиле да из контри и полуконтри угрозе гол репрезентативне голманке Саре Цетиње.

Већ у 2. минуту црвено-беле су први пут припретиле. Пресинг на последњу линију Новосађанки ивршиле су Андријана Тришић, Јована Аранђеловић и Мирела Тенков и приморале гошће на грешку, Уследила је акција Санде Малешевић и Миреле Тенков, али је голманка новосадских црвено-белих Татјана Перенчевић интервенисала испред Јоване Стојановић. Три минута касније Јована Стојановић је „пробила“ по левом крилу, упутила центаршут по земљи, а Јована Аранђеловић је са 13, 14 метара од гола лопту послала изнад пречке.

Седми минут сусрета доноси први корнер за Војводину након којег је Сара Цетиња правовремено интервенисала, а у 10. минуту Јована Миладиновић је у последњем минуту однела лопту испред Николине Плавшић.

Два минута касније виђена је акција коју су наше играчице често користиле на овом сусрету. Андријана Тришић је дијагоналом пронашла Нели Мбапе на десном крилу. Звездина Камерунка је ушла у шеснаестерац, упутила центаршут, али је Мирела Тенком лоше захватила лопту главом, па је прилика отишла у неповрат. Готово пола Звездиног тима учествовало је у акцији у 16. минуту. Санда Малешевић, Андријана Тришић, Јована Аранђеловић, Нели Мбапе и Мирела Тенков учествовале су у акцији коју је ударцем искоса са леве стране завршила Јована Стојановић, али је лопта погодила само спољни део мреже.

Нову прилику гошће су имале у 20. минуту сусрета. Упућен је дубински пас ка Злати Милановић, али је Сара Цетиња пратила акцију и правовременим истрчавањем отклонила потенцијалну опасност.

Теренску иницијативу „Вучице су крунисале у 28. минуту. Јована Аранђеловић је прецизном дијагоналом упослила Нели Мбапе на позицији десног крила. Хитронога фудбалерка лако се ослободила Дејане Маговчевић и ударцем са седам, осам метара по први пут затресла новосадску мрежу – 1:0.

У 34. минуту виђена су узбуђења на обе стране. Прво је стрелац водећег гола Нели Мбапе фаулирана, а прекршај је извела Санда Малешевић. Звездина „17“ је упутила директан ударац на гол, али је голманка Новосађанки Перенчевић избоксовала лопту која стиже до Андријане Тришић чији је ударац са 16 метара изблокиран и тиме су гошће кренуле у котранапад. Имале су Новосађанке чак четири играчице у фази напада наспрам две одбрамбене наше екипе, али је пас ка Злати Милановић био нешто јачи те је Сара Цетиња новим истрчавањем спречила изгледну шансу гостујуће екипе.

Наставиле су црвено-беле са нападачким акцијама и у финишу првог полувремена. Посебно су се у том делу игре истакле Санда Малешевић, Јована Аранђеловић, Андијана Тришић и Јована Стојановић, али до промене резутата није дошло. Ипак, у 40. минуту сусрета Новосађанке су и други пут „капитулирале“. Фантастично је Јована Миладиновић упослила Јовану Стојановић која се без већих проблема ослободила својих пратилаца Анастасије Вуксановић и Ларисе Савић, ушла је у шеснаестерац и искоса са леве стране погодила супротан горњи угао Татјане Перенчевић – 2:0.

Акција из фудбалских уџбеника виђена је у 42. минуту. Анђела Крстић, Јована Миладиновић и Мирела Тенков су брзо размениле пасове, да би Звездин центарфор упослио Јовану Стојановић на левом крилу. Популарна „Жига“ упутила је центаршут по земљи коју је једна гостујућа играчица изблокирала, а на лопту је натрчала Андријана Тришић, упутила ударац, али је лопта завршила поред десне стативе новосадског гола.

У последњим тренуцима првог дела игре „Вучице“ стижу до новог поготка. Дуго је акција трајала. Јована Стојановић је одузела лопту Лариси Савић, упутила центаршут, али су гошће интервенисале избацивши лопту у корнер. И након корнера играчице Војводине су лопту избације ван свог шеснаестарца, али она стиже до Андријане Тришић која одлично центрира, а на другој стативи Мирели Тенков је остало само да се „поклони“ – 3:0.

Друго полувреме зпочиње покушајем Анђеле Крстић са дистанце, а иста играчица је у 53. минуту била зачетник акције након којег се мрежа гошћи поновотресла. Пресекла је Анђела једну акцију Новосађанки, упослила Андријану Тришић која је упутила пас ка Мирели Тенков и егзекуција је била неминовна – 4:0.

После опоравка од повреде у 57. минуту на терен је ушла Теодора Буркерт заменивши Ану Шћепановић и у својом првом контакту са лоптом могла је да затресе мрежу, али је њен ударац зауставила статива.

И три минута касније зачетник акције била је Теодора Буркерт. Упутила је одличан центаршут. Гошће лопту иѕбацују до Андријане Тришић. Популарна „Њања“ упошљава Јовану Стојановић која прецизним ударцем са 18 метара постиже свој други, а Звездин пети погодак – 5:0.

Пре новог поготка наше екипе ударац са дистанце је опробала и Јована Аранђеловић, а у 65. минуту акцију започиње Николина Миловић, упошљава Јовану Стојановић која вара две противничке играчице и упућује оштар центаршут. Голманка новосадске екипе није успела да стигне до лопте на коју натрчава Нели Мбапе и рутински тресе мрежу – 6:0.

Могле су црвено-беле у наставку сусрета да стигну до још неког поготка, али је можда мало и среће било потребно Мирели Тенков у 66, Нели Мбапе у 75, Анђели Крсић у 79. и поново Мирели Тенков у 82. минуту када је са свега пар метара у скоку уместо мреже погодила стативу.

До више него заслуженог почасног поготка гошће стижу у 85. минуту. Лош пас је Николина Миловић упутила ка Звездиној Јужноафриканки, гошће су узеле лопту и након комбинације по левом крилу Андријана Делић је ушла у шеснаестерац и прецизним ударцем матирала Сару Цетињу – 6:1.

У последњим тренуцима сусрета након Санда Малешевић је „избација“ у први план Мирелу Тенков, али је њен ударац завршио поред стативе.

Све у свему, виђена је добра фудбалска представа двеју екипа које у актуелној сезони имају потпуно супротне амбиције. Мора се истаћи да радује борбеност, жеља и вољни моменат који наше играчице приказују у претходна два сусрета, док Новосађанке и поред шест примљених голова морају да буду задовољне јер уколико овакву игру прикажу и у мечевима против себи равноправних екипа ни опстанак у друштву најбољих неће бити немогућа мисија.

Треба истаћи и да је судијска тројка предвођена Јеленом Цветковић из Лесковца посао одрадила на задовољавајућем нивоу, а у томе су јој помогле и играчице Црвене звезде и Војводине које и поред борбености нису исказивале непотребне грубости и неспортско понашање.

Тренеру Славиши Чули и свима у клубу сада предстоји седмодневна припрема за сигурно најважнији сусрет сезоне, меч у Суботици против званичног шампиона екипе Спартака.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 8. коло:
ЖФК Црвена звезда : ЖФК Војводина 6:1 (3:0)
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 100
Стрелци: Н. Мбапе 28`, 65`, Ј. Стојановић 40`, 60`, М. Тенков 45`, 53` ; А. Делић 85`
Жути картони: З. Милановић, Д. Маговчевић (ЖФК Војводина)
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић (од 57` Т. Буркерт), А. Тришић (од 80` Т. Стојаковић), Р. Моголола, Ј. Миладиновић, А. Крстић, М. Тенков, Ј. Стојановић, Н. Мбапе, Ј. Аранђеловић (од 62` Н. Миловић), С. Малешевић. Тренер: Славиша Чула
ЖФК Војводина: Т. Перенчевић, Д. Маговчевић, Л. Савић, И. Гајдобрански, И. Малијар, М. Милошевић (од 80` М. Канарић), М. Бероња, А. Вуксановић (од 73` Ј. Петров), З. Милановић, Д. Петровић, Н. Плавшић (од 52` А. Делић). Тренер: Милош Савић

Повезане вести

Leave a Comment