Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Хуманост црвено-белих „Вучица“

Сусрет 8. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене између наше Црвене звезде и новосадске Војводине имао је и хуманитарни карактер. Мечу је присуствовала Љиљана Миленковић, двадесеттрогодишња девојка, велика заљубљеница у црвено-беле боје која на жалост из здравствених разлога нема могућност да тако често уживо прати свој вољени клуб.

Наиме, у јануару ове године Љиљани је у Земунској болници установљено отказивање оба бубрега. Извршена су два оперативна захвата након којих свака два дана мора да иде на хемодијализу како би остала у животу. Да би наставила са нормалним животом Љиљани је неопходна трансплантација бубрега у иностранству, а за то су неопходна и позамашна новчана средства. У целу причу укључила се и хуманитарна организација „Александар Шапић“ која и у овом случају даје свој немерљив допринос.

Наш портал, превасходно захваљујући великом навијачу Црвене звезде, љубитељу женског фудбала, али и пријатељу ове скромне и културне девојке, Слободану Анђелковићу, сазнао је за животну причу Љиљане Миленковић и заједничким снагама покушали смо да Љиљани барем једно вече мисли скренемо са тешких животних тема и омогућимо јој да присуствује сусрету клуба за који од малена навија. Пре самог сусрета Љиљана је посетила музеј ФК Црвена звезда где јој је кустос Предраг Тркуља укратко испричао о богатом историјату нашег клуба, а Љиљана је имала прилике да се фотографише како испред најзначајнијих освојених трофеја у историји клуба, тако и испред слике најславније генерације у историји ФК Црвена звезда.

Слободан Анђелковић и Љиљана Миленковић



У наставку вечери Љиљана је у друштву својих пријатељица испратила и већ поменути сусрет црвено-белих „Вучица“ и гошћи из Новог Сада, а у полувремену меча приређено јој је још једно пријатно изненађење. Из руку капитена ЖФК Црвена звезда Миреле Тенков, Љиљана је на поклон добила црвено-бели дрес са бројем „10“, а затим су се све наше играчице сликале се Љиљаном уз обострано обећање да ћемо се што је пре могуће сви заједно окипити на истом месту и радовати како животној победи ове младе девојке, тако и новим успесима наших играчица.

Портал „мојацрвеназвезда.нет“ се укључио у ову хуманитарну акцију па је током преноса утакмице који је вршен на YоуТубе каналу нашег портала све време ишао кајрон са бројем телефона за смс поруке за помоћ Љиљани Миленковић.

Позивамо све хумане људе и људе добре воље који су у могућности да се укључе у ову хуманитарну акцију и помогну у излечењу ове младе девојке.

Посебну захвалност изражавамо Предрагу Тркуљи кустосу музеја ФК Црвена звезда којем није било тешко да широм отвори врата музеја у недељу увече када музеј иначе не ради, председнику ЖФК Црвена звезда проф. др. Свети Мирковићу и тренеру Славиши Чули који су здушно подржали овај хумани гест, као и капитену нашег клуба Мирели Тенков која је у име свих нас Љиљани уручила пригодан поклон. Такође, велику захвалност изражавамо и свим девојкама, играчицама ЖФК Црвена звезда које су на полувремену меча са Војводином уместо да се одморе пред наставак сусрета, паузу искористиле како би се сликале са Љиљаном и упутиле јој речи подршке за излечење.

И наравно, велику захвалност изражавамо Слободану Анђелковићу без чијег личног и немерљивог залагања до свега овога не би ни дошло.

Наше мало, Љиљани значи живот…

Повезане вести

Leave a Comment