Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Евролига: Звезда забележила нови пораз у Истанбулу

Анадолу Ефес – Црвена звезда 85:70 (21:9, 17:17, 18:25,29:19)

Нови пораз наших кошаркаша у 5.колу Евролиге.

Када гостује Ефесу у Истанбулу, и у много бољем моменту, Звезда као да иде са унапред уписаним поразом. С обзиром да је моменат далеко од доброг, очекивало се да Звезда одигра утакмицу у којој ће показати било какву реакцију која би била весник неких светлијих дана. Међутим,  сам почетак утакмице указивао је да ово није меч у којем ће се тражити било каква позитивна ставка у игри наше екипе. Наши кошаркаши су се од самог почетка потрудили да што пре дођу до овосезонских просека у изгубљеним лоптама, примљеним тројкама…Ипак, сам почетак утакмице обележио је Лорензо Браун. Плејмејкер који се најдуже чекао овог лета, с надом да ће бити тачка око које ће се вртети игра Звезде, опет је показао сва своја лица. Иако је везао 5 поена, успео је поново да нас подсети колико уме бити мучан осећај кад промаши закуцавање или полагање-потпуно неометан. Браун је наставио да губи лопте, да иде својим противницима испод блока те да игра наше екипе и даље изгледа потпуно безидејно. Након што је постигао свој пети поен и смањио на 6:5. Ефес је експресно повисио на 14:5. На све то, успео је и да потпуно непотребно направи неспортску личну грешку на Ларкину при преносу лопте. Покушао је Гавриловић да заустави кола која су кренула низбрдо увођењем Човића. А Човић је већи део времена које је провео на паркету имао великих проблема са преносом лопте и уопште при додавању саиграчима. Промашио је и он неколико отворених тројки и један зицер. Када тако делују организатори онда се не може очекивати од осталих играча максимум. Гист је покушавао индивидуалним акцијама, Берон је покушавао шутевима за три поена, у сивило се уклопио и Перпероглу који није успевао да погоди кош из својих изолација док су са друге стране Мицић, Ларкин и Симон решетали, углавном шутем за 3 поена. У финишу друге четвртине Звезда је успела да одигра неколико добрих одбрана, Џенкинс је везао 6 поена, Кузмић је допринео игри наше екипе правећи добре блокове и тиме стварајући отворен простор за пут до коша бековима, уз неколико офанзивних скокова те је Звезда на полувремену отишла са 12 поена минуса- 38:26. Треба рећи да је Звезда у првом полувремена имала шут за три поена 1/12 (8,3%) и 8 изгубљених лопти.

Трећа четвртина утакмице, натерала нас је да се запитамо да ли је Гавриловић сличајно пронашао чаробни штапић у ћошку свлачиноце или је изашла нека друга екипа. Гравриловић је друго полувреме започео са Гистом на позицији 4 и Кузмићем на центру. Звезда је заиграла добру одбрану, па је са неколико украдених лопти почела полако да топи предност Ефеса и уводи играче домаћина у нервозу. У тим тренуцима смо видели Брауна каквог желимо да гледамо много чешће. Кроз добру одбрану дошао је до своје игре у транзицији и очас посла везао 8 поена. Значајан допринос наставио је да даје Кузмић затварањем рекета и са неколико офанзивних скокова, уз то забележио је у тим тренуцима и свој шести поен. Поенима Перпероглуа, Звезда је на два минута пре краја 3/4 дошла до вођства 51:49. Али, онда је Браун везао две грешке, Ларкин је погодио тројку и два слободна бацања па је Ефес вратио вођство пред почетак последње четвртине- 55:51, иако је Звезда решила трећи период у своју корист резултатом 25:18.

Последњи период отпочео је рафалом Мицића који почео да погађа из свих позиција, на то су се надовезали и наши играчи правећи лако фаулове при шуту противника па је средином последње четвртине тројком Андерсона, Ефес стекао 15 поена предности-75:60, што је, парадоксално, била највећа предност на утакмици домаћина. Покушала је Звезда тројкама Лазића и Перпероглуа да се врати у меч је све то било кратког даха па је Ефес рутински привео утакмицу крају.

Још једна пораз наше екипе уз прилично разочаравајућу игру током већег дела меча. Инцидентна трећа четвртина за тренутак је дала наду да ће Звезда успети да пружи бар већи отпор до краја утакмице али аномалије у игри које прати екипу од старта сезоне одвеле су Звезду до новог, убедљивог, пораза.  Звезда је и вечерас дошла до овосезонског просека од 16 изгубљених лопти, дозволила је противнику 13 погођених тројки из 30 покушаја (43,3%). Звезда је на 16 изгубљених лопти имала само 13 асистенција, док је за 3 поена шутирала само 5/22, при чему су то били углавном шутеви преко руке., посебно у првом полувремену, што јасно указује на чињеницу колико је критична позиција плејмејкера. У мору лоших ствари, ако тражимо позитивну, свакако може да радује карактер екипе која је и после изузетно лошег првог полувремена успела да одигра добро у трећој четвртини и чак стигне и до предности.

У четвртак у Београд долази Химки.
Дворана: „Синан Ердем дом”. Гледалаца: 12.466. Судије: Роберт Лотермосер, Јакуб Замојски и Петрос Папапетру.
ЕФЕС: Ларкин 13, Бубоа 5, Синглтон 3, Балбај, Гечим, Шанли, Плајс 4, Мицић 26, Андерсон 7, Петерс 6, Данстон 10, Симон 11.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 6, Човић, Л. Браун 18, Перпероглу 5, Даводовац 7, Лазић 9, Берон 6, Добрић 3, Гист 5, Џенкинс 6, Симанић, Оџо 5.

Повезане вести

9 comments

kalio gulić окт 30, 2019 at 08:39

moj komentar o ovom očekivanom porazu je,da se nadam večerašnjem porazu grobara.Ovakav klub i sve oko njega nema smisla ni komentirati.

Reply
dusan окт 30, 2019 at 01:07

mora da se dovede ozbiljan trener. zvezda ima prevelike oscilacije. veceras smo u jednom trenutku imali seriju 20-2 u gostima protiv efesa, a onda se ponovo sve srusilo. dajte ozbiljnog trenera i ljudi dajte da se promene ovi nakazni dresovi

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 29, 2019 at 22:51

curkus kolorado se nastavlja..bas imamo bednu ekipu..čović i lorenzo i ojo su za smeh u bioskop

Reply
MILOS RANKOVIC окт 29, 2019 at 21:14

I NA KRAJU PREDSEDNIK OVO VELIKOG GIGANTA NEBOJSA COVIC,DANAS IZNOSIS NEKA SAOPSTENJA STA SE RADI U KSS,STA TEBE BRIGA STA SE RADI KAD TA ORGANIZACIJA NEMA NISTA SA ABA LIGOM,EVRO LIGOM,JEL TI DANILOVIC KRIV STO TI SIN IGRA A NEMOZE,JEL TI KSS KRIV STO SI DOVEO BURANIJU BRAUNE,ODZA,TOMICA,KAD CES TI DA ODGOVARAS ZA PROMASAJE,PISES ZVEZDA I MILIONSKA GRUPA NAVIJACA,A SAD SI SE SETIO NAVIJACA,A PLJUJES PO NAMA UVEK I TVOJ KAPITEN PRETI NAVIJACIMA KOJI SU ZGROZENI KAKO IGRATE,NORMALNO JE DA COVEK PUKNE KAD VIDI VAS BABE NA TERENU,NEMAS PARE ZA TRENERA A DOVODIS SPORTSKOG DIREKTORA,STO CE TI ON,HOCES DA ODGOVARAS ZA OVAJ BUDJET OD DEVET MILIONA KAD NEOSVOJIS NISTA,SAMO ZATO STO SI TVRDOGLAV I BEZOBRAZAN,MORAS DA SHATIS PREDSEDNICE ZVEZDA NIJE TVOJA NEGO NAVIJACA KOJA JE VOLI NEKAD I VISE OD SEBE,KAO NA PRIMER JA,I ZA KRAJ PREDSEDNICE OSTAVIO SI NEKE IGRACE U ZVEZDI KOJI IMAJU VELIKE PLATE PO POLA MILIONA SAM SI REKAO,ZAR NIJE SIMONOVIC BOLJI OD BRAUNA,ZAR JAKA BLAZIC NIJE BOLJI OD LAZICA,ZAR JOVIC NIJE BOLJI OD BRAUNA DRUGOG,JOVIC BI DOSAO ZA PARE KOJE SI DAO BRAUNU,MNOGO SI LOS COVEK PREDSEDNICE NAPADAS DRUGE A TI SI GORI OD NJIH

Reply
MILOS RANKOVIC окт 29, 2019 at 21:01

MALO I O NASIM ZVEZDAMA U EKIPI,MISLIM DA FILIPE COVICU AKO IMAS DOSTOJASTVA,MORALA I VOLIS ZVEZDU TRAZI DA TE VRATE U FMP,JEDNOSTAVNO NEMAS TI SNAGU ZA EVRO LIGU,BRAUN JE CUDO KOJE JA ZA 41 GOD NISAM VIDEO,MENE INTERESUJE KAD SE IGRAC DOVODI U ZVEZDU DAL IMA PREGLEDE KOD PSIHIJATRA,JER OVO STO TI IGRAS NORMALAN NEMOZE DA SHVATI,BERON COVEK DOBIO DETE BOLI NJEGA UVO ZA ZVEZDU,TO JE TOLIKO OCIGLEDNO UZIMA PLATU A NULA OD IGRE,MI BRE NEMAMO SUTERA,NEMAMO PLEJA,NEMAMO CETVORKU,NEMAMO TRENERA,ALI SVE OVO MOZE DA PRODJE DA DODJE DOBAR TRENER I PLEJ,ZAO MI JE NAS NAVIJACA KOJI VOLIMO ZVEZDU I POJEDINACA KOJI SE BORE ZA ZVEZDU POPUT GISTA,KUZMICA DOBRICA OVO DRUGO JE ZA PRICU

Reply
MILOS RANKOVIC окт 29, 2019 at 20:52

NIJE SRAMOTA IZGUBITI OD EFESA,ALI JR SRAMOTA IMATI OVAKVE BUKVE I NEZNALICE U EKIPI,ALI NA PRVOM MESTU OVAJ GAVRILOVIC JE NAJVECA BUKVA OD SVIH,TI SI BRE GORI OD TOMICA,TEBI BRAUN CUVA MICICA PA TO JE STRASNO,BOLI DUPE BRAUNA ZA ZVEZDU JOS I DA IGRA ODBRANU I JURI MICICA,IZMENE MILA MAJKO I BOZE,JEDINO DOBRO STO KUZMIC POLAKO ULAZI U RITAM

Reply
mitar окт 29, 2019 at 20:30

Totalni raspad sistema u Zvezdi .

Reply
Zvezdasi окт 29, 2019 at 20:24

Tomicu ODLAZI

Reply
Igor окт 29, 2019 at 20:33

Hahahaha

Reply

Leave a Comment